April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۰۶۳۵
۰۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
0
اخبار سیاسی-اقتصادی خارجی و داخلی قیمت دلار را گران کرد، با عین حال درباره پیش بینی قیمت دلار دو دیدگاه وجو دارد.
نواسانات قیمت دلار در هفته اول مهر
قیمت طلا و دلار در هفته گذشته (از ۳ مهر تا ۸ مهر ۱۴۰۰) با نوساناتی همراه بود؛ به طوری که قیمت طلای ۱۸ عیار از ۱ میلیون ۱۴۱ هزار و ۹۰۰ تومان به ۱ میلیون ۱۶۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسید و نرخ دلار از ۲۷ هزار و ۵۶۱ تومان به ۲۸ هزار و ۴۷۱ تومان در پایان هفته رسید.
 
بعد از صحبت‌های وزیر خارجه فرانسه، عده‌ای از معامله‌گران هیجان در معاملات پشت‌خطی را به بالا بردند و بر اثر این هیجان قیمت دلار تا مرز ۲۸ هزار تومان رسید و همچنین نوسان صعودی قیمت دلار در روز ۵ شنبه شاهد افزایش ۹۰ تومانی قیمت دلار بوده که ۲۸،۲۹۰ (بیست و هشت هزار و دویست و نود) تومان نرخ گذاری شد.

مهم‌ترین پرسش بازار ارز این است که چرا قیمت دلار تغییر کانال داد؟ سه دلیل برای افزایش نوسان نرخ دلار گفته می‌شود.
 

 اخبار منفی؛ این اخبار هم در حوزه سیاست خارجی و هم در حوزه سیاست داخلی بوده است. در حوزه سیاست خارجی، اخبار حول برجام و توافق در بازار میچرخد، هروقت که حرف‌ها به سمت ضرب الاجل و مشاجره سیاسی می‌رود قیمت دلار افزایشی می‌شود و در مواقع صحبت از تفاهم، قیمت دلار در بازار تعدیل می‌شود.
در ۷۲ ساعت گذشته پیام‌های رد و بدل شده در خصوص سایت کرج و صحبت‌های وزیر خارجه فرانسه که گفته ایران دیگر نمی‌تواند فکر کند که زمان به نفعش است ذهنیت منفی معامله‌گران را تحریک کرده است.

تحریک بازار ارز از اخبار داخلی در کنار اخبار خارجی، از چند روز گذشته بازار نسبت به یکسری مسائل داخلی هم حساس شده است. از جمله مسائلی که بازار ارز را حساس کرد، دستور رئیس جمهور مبنی بر ممنوعیت دوباره واردات کالا‌های مشابه بود، گرچه که ظاهرا رییس دولت این دستور را با هدف حمایت از تولید کالا‌های داخل داده، اما بازار به تفسیر عجیبی از این دستورپرداخته است.

از نظر برخی معامله‌گران این دستور به معنی این است که خزانه ارزی دولت به اندازه‌ای نیست که بتواند تامین ارز کند و با این دستور‌ها بدنبال مدیریت تقاضای ارز است. علاوه بر این دستورچند روز قبل رئیسی هم درباره برگشت ارز صادراتی بیشتر از اینکه یک علامت مثبت باشد، بهانه‌ای برای نوسان شد.

تقاضای دینار. هرساله در ایام اربعین جهت رفتن به کربلا تقاضا برای دینار بالا می‌رود وبه دنبال آن افزایش خرید این ارز، دلار نیز صعودی می‌شود، پس از پایان اربعین نیز قیمت‌ها به پایین برمی‌گردد. این دوره بخاطر محدودیت‌ها، افراد کمی توانستند خودشان را به کربلا برسانند، بنابراین آن گروهی که ناکام ماندند بدنبال آنند تا از تعطیلی هفته بعد استفاده کنند و به کربلا سفر کنند. به همین دلیل هنوز تقاضا برای دینار در بازار هست. این هم عاملیست برای افزایش نوسان در بازار ارز.

عامل سوم:قیمت درهم نیز این چند وقت سیگنال صعودی داده. معامله‌گران فنی معمولا در پایان معاملات پشت خطی، یک قیمت طلایی برای درهم استخراج می‌کنند که براساس نظر آن‌ها اگه قیمت ۱۰ دقیقه بالا یا پایین سطح معامله شود روند بازار مشخص خواهد شد. این چند روز نرخ شروع بازار درهم بالاتر از عدد طلایی بوده و به بازار ارز خط سیر صعودی داده است.

در بازار ارز دو نگاه به روند نرخ دلار وجود دارد، دسته اول معتقدند نرخ افزایش زیادی را تجربه کرده و برای نفس کشیدن به اصلاح احتیاج دارد. بر اساس نگاه این دسته نرخ بین دامنه ۲۷ هزار و ۸۰۰ تا ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان نوسان خواهد داشت.

همچنین این عده به قیمت‌های رسمی اشاره می‌کنند و با توجه به اینکه قیمت دلار در بازار متشکل به بالای سطح ۲۷ هزار تومان رسیده و دیروز بالاترین افزایش هفتگی را داشته، عقیده دارند که این کاهش فاصله با بازار آزاد میتواند از نوسان کم کند.

دسته دوم به اخبار منفی تکیه کرده‌اند و عقیده دارند که اگر نرخ به بالای ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان برود سطح حمایت بعدی در بازار روشن خواهد شد. آن‌ها به روند بازار متشکل اشاره دارند. در این بازار متوسط عرضه روزانه این هفته برابر هفته گذشته و ۸.۹ میلیون دلار بوده، نکته‌ای اینجاست که سطح عرضه این هفته با قیمت بالاتر بوده که این نشان می‌دهد هنوز تقاضا در بازار زیاد است. با توجه به اینکه بازار متشکل فقط ۲۴ سرفصل رسمی تقاضای ارز را پوشش می‌دهد ثابت بودن متوسط عرضه نشان می‌دهد دید خریداران فعلا نزولی است و تقاضا به همین دلیل با وجود افزایش قیمت بازار در حد هفته گذشته بوده است. از این دید تا وقتی تقاضا در بازار زیاد باشد قیمت نوسان نزولی کمتری خواهد داشت.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: