کد خبر: ۳۶۰۶۷۲
۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۷
0
از تلخ‌ترین اتفاقات روزمره دور ریختن غذا‌های مانده است. احساس کفران نعمت و ناشکری که به خودمان می‌گوییم کاش بیشتر حواسمان را جمع کرده بودیم. اما چطور دورریز غذاهایمان را کم کنیم؟
چطور دورریز غذا را به حداقل برسانیم؟
غذا‌های اضافی و در یخچال مانده که روی هم طبقه طبقه شده‌اند و شما میلی به خوردنشان ندارید، از عذاب‌های زندگی و سر یخچال رفتن هستند. آن‌ها هربار یادتان می‌آورند که اضافی مانده‌اند و باید فکری به حالشان کنید، ولی شما هیچ برنامه‌ای برایشان ندارید و اعصابتان حسابی خرد است. اما می‌شود با چند راهکار ساده دور ریز غذاهایتان را به حداقل برسانید. کافیست که برای این کار اراده داشته باشید. ما در این گزارش چند راهکار برای کم‌کردن دور ریز غذاهایتان پیشنهاد می‌کنیم.

کمتر غذا درست کنید!

مهمترین دلیل دور ریز غذا درست کردن غذا بیش از ظرفیت میل و نیاز اعضای خانواده‌است. سعی کنید که میزان ثابت در نظر بگیرید و مواظب باشید غذایتان بیشتر از آن میزان نشود. نوع غذا را هم در نظر بگیرید و به همان نسبت برنج درست کنید. به طور مثال دو پیمانه برنج شاید برای یک زرشک‌پلو با مرغ کافی باشد. اما اگر بخواهید با همین میزان لوبیا پلو، باقالی‌پلو یا عدس‌پلو درست کنید، برنج‌تان حجم بیشتری پیدا می‌کند و ممکن است اضافه بیاید.

در احادیث آمده‌است که زیاد غذا نخورید و قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید. به اندازه غذا خوردن هم توصیه دینی است و هم یک سبک زندگی سالم در تغذیه است.

چطور دورریز غذا را به حداقل برسانیم؟

بی‌حوصله غذای سخت درست نکنید

دستپخت همه آدم‌ها هنگام بی‌حوصلگی با زمانی که حوصله درست و حسابی دارند بسیار متفاوت است. پس مواقع بی‌حوصلگی غذا‌های سخت درست نکنید و به غذا‌های ساده رو بیاورید. چون مزه غذا‌های بی‌حوصله خوب از آب در نمی‌آید و خوب خورده نمی‌شود و با حجم زیادی از غذا مواجهید که نمی‌دانید چه کارشان کنید. وقتی هم به انتهای یخچال تبعید می‌شوند، برای وعده بعد، چون مطمئنید که مزه خوبی ندارند سراغشان نمی‌روید و نمی‌خورید. پس سرنوشت آن‌ها بعد از تبعید چندروزه در یخچال سطل زباله است و این بسیار دردناک است.

سلام بر فریزر!

غذا‌های مانده را فریز کنید. به خصوص اگر می‌دانید یکی دو وعده بعد را در خانه نیستید تا گرمشان کنید. یا اینکه وعده دیگر میل‌تان به این غذا نمی‌کشد. در این صورت بهترین گزینه فریزر است. چند ظرف یخچالی مخصوص این کار داشته باشید و غذا‌های مانده را فریز کنید تا چند روز بعد دوباره با میل بیشتر مصرفشان کنید.

گاهی اوقات خورش‌هایی مثل قرمه‌سبزی و یا کرفس سر سفره گوشت‌شان خورده می‌شود و برای استفاده در وعده بعد مناسب نیستند. شما می‌توانید باقیمانده خورش را فریز کنید و دفعه بعد که خواستید همان خورش را درست کنید. از باقیمانده غذای قبل هم استفاده کنید. فریز کردن غذا یکی از بهترین راهکار‌ها برای جلوگیری از دورریختن غذاست.

چطور دورریز غذا را به حداقل برسانیم؟

ؤ

با غذا‌های قدیمی غذا‌های تازه بسازید

برخی از غذا‌ها قابلیت تبدیل به غذای دیگری را دارند و می‌شود بدون آنکه به سایر اعضای خانواده بگویید روی‌شان فن بزنید و غذای تازه بسازید. پس یک لیست از این ترفند‌ها برای خودتان درست کنید و پیش خودتان محفوظ نگهدارید! البته ما هم برای شما چند پیشنهاد خوب داریم.

برنج سفید یکی از پرقابلیت‌ترین‌ها برای تبدیل به یک غذای جدید است. ته‌چین بهترین غذای تولیدی از باقیمانده زرشک‌پلو با مرغ شماست! قدیمی‌ها با باقیمانده قیمه و برنج و اضافه کردن چند مواد دیگر کوفته درست می‌کردند.

اگر از آن دسته هستید که آب مرغ و گوشتتان را دور می‌ریزید. از این به بعد این کار را انجام ندهید. بلکه تبدیلشان کنید به بهترین سوپ‌های دنیا. فقط کافیست کمی گندم یا جو یا رشته فرنگی، هویج، قارچ، نخودفرنگی به آن اضافه کنید و سوپ خوش طعمی درست کنید.

با باقیمانده گوشت‌کوبیده آبگوشت و اضافه کردن تخم مرغ برخی نوعی شامی درست می‌کند که شبیه نوعی شامی شمالیست.

نیازمندان کوچه و خیابان را دریابید

قطعا خارج از خانه کسانی هستند که به غذای گرم خانگی شما احتیاج داشته باشند. پس اگر هیچ ایده‌ای ندارید غذایتان را داخل یک ظرف یکبار مصرف بریزید و به دست آن‌ها برسانید. لازم نیست هزینه کنید و ظرف یکبار مصرف بخرید. فقط کافیست ظرف پلاستیکی ماست، پنیر و یا هر چیز دیگری که برای اینکار مناسب است را نگهدارید و این مواقع از آن‌ها استفاده کنید.

چطور دورریز غذا را به حداقل برسانیم؟

خیرتان به حیوانات هم برسد

برنج‌های باقیمانده اگر کم هستند، پرندگان زیادی به خصوص در روز‌های زمستان دنبال دانه می‌گردند و غذای شما خوشحالشان می‌کند. به خصوص اگر بالکن یا تراس دارید.

اگر گوشت‌های باقیمانده چندان قابلیت مصرف در وعده دیگر ندارند، اما هنوز گوشت در آن‌ها وجود دارد. گربه‌های محله ممنون شما خواهند بود. پس چرا سطل زباله؟

شما هم پیشنهاد دیگری دارید که به این لیست اضافه کنید؟

منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: