April 2024 18 / پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۰۸۴۴
۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۱
0
معاون فنی گمرک گفت: ثبت آمار‌های غیرقابل توضیح به عنوان کوله بری و ته لنجی برای واردات لوازم خانگی مدتهاست که انجام شده و گمرک هم براساس قانون موظف به ترخیص آن‌ها بوده است.
ورود لوازم خانگی خارجی به کشور صحت دارد؟
مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک گفت: در بحث کالا‌های گروه چهار که لوازم خانگی هم جزو آنهاست از سال ۹۷ ممنوعیت‌هایی وضع شده و به همه مراجع ذیربط از جمله گمرک نیز ابلاغ شده، اما در حال حاضر اخباری مبنی بر ترخیص این اقلام توسط گمرک پخش شده که حاکی از واردات لوازم خانگی به صورت مکرر از طریق گمرک است.

وی ادامه داد: این لوازم خانگی که اخیراً از گمرک ترخیص شده است کلاً از رویه مرزنشینی، کوله بری و ته لنجی وارد کشور شده‌اند و با ثبت آماری که در واقع همان ثبت در سامانه جامع تجارت از طریق وزارت صنعت است و همچنین تعیین منشأ ارز امکان واردات را پیدا کرده است و این فرایندی است که اگر انجام شده باشد گمرک موظف به ترخیص این کالاهاست.

ارونقی افزود: در بین این کالا‌ها لوازم خانگی اروپایی و کره‌ای وجود دارد و علی رغم ممنوعیت واردات حجم این کالا‌ها حاکی از این است که نه تنها قاچاق نیستند بلکه در واقع سهمیه‌هایی که به مرزنشینان به صورت قانونی داده شده است علت واردات این کالاهاست.

معاون فنی گمرک بیان کرد: حجم واردات این لوازم خانگی بسیار زیاد است و ما در حال بررسی آمار‌های واردات این کالا‌ها هستیم تا آن را اعلام کنیم، اما برای مثال در ششم مهرماه ثبت آماری برای گمرک ارسال شده که حاکی از واردات یخچال ساید. لباسشویی و ظرف‌شویی یک برند کره‌ای در سامانه کوله بری و مرزنشینی می‌باشد که تنها یک مورد ۲۰ هزار کیلوگرم وزن دارد و یخچال ساید هم به تعداد ۵۵ دستگاه به ثبت رسیده است.

وی افزود: ثبت آماری در واقع همان ثبت سفارش است که در وزارت صنعت اتفاق می‌افتد و واردات این کالا توسط گمرک تنها به دلیل اجازه ورود آن به وزارت صنعت است، اما چرا این سهمیه‌ها در اختیار بعضی افراد قرار گرفته سیاست گذار باید آن را توضیح دهد و گمرک به عنوان یک مجری تنها موظف است بر اساس قانون این کالا‌ها را وارد کند هرچند ما در مورد ادامه این روند واردات از وزارت صنعت سوال کرده‌ایم و منتظر پاسخ آن‌ها هستیم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: