رئیس اسبق کانون صرافان در گفتگو با خبرنگار پول نیوز اظهار کرد:
کد خبر: ۳۶۱۶۹۳
۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
0
رئیس اسبق کانون صرافان گفت: دلیل اصلی افزایش نرخ ارز کاهش ارزش پول ملی است که در اثر تورم بالا و افزایش حجم نقدینگی رخ می‌دهد.
پیش‌بینی نرخ ارز تا پایان سال ۱۴۰۰
علی اصغر سمیعی رئیس اسبق کانون صرافان در گفتگو با خبرنگار پول نیوز در خصوص نوسان بازار ارز بیان کرد: دلیل اصلی افزایش نرخ ارز کاهش ارزش پول ملی است که در اثر تورم بالا و افزایش حجم نقدینگی رخ می‌دهد و یک دلیل دیگر آن وجود رانت است؛ به عبارتی اگر مایک ظرف میوه داشته باشیم که ده عدد پرتغال در آن باشد وشما گفته باشید که این ده عدد پرتغال را باید دونه‌ای صد تومان بفروشید و در آخر هزار تومان به ما بدهید، اگر ما پنج عدد از این ده پرتغال را به دوستان خود دانه‌ای ۵۰ تومان بفروشیم مجبور می‌شویم پنج عدد دیگر را دانه‌ای صد و پنجاه تومان بفروشیم و همین امر منجر به رانت می‌شود.

وی افزود: برای اصلاح شرایط اقتصادی دو پیش شرط لازم است؛ یک اراده و دیگری جرات. این‌طور که گفته می‌شود آقای رئیسی هردو این پیش شرط‌ها را دارند و بنده امیدوارم که رئیس جمهور دولت سیزدهم بتوانند اصلاحات را انجام دهند.

تک نرخی بودن برای ارز و یا به عبارتی پیرو بازار بودن ارز امر مبارکی است و در مقابل آن چند نرخی بودن باعث رانت و فساد در حوزه ارز شده و می‌شود؛ اصولا هر یارانه‌ای که روی کالا‌های مختلف داده می‌شود موجب رانت خواهد شد؛ تنها در سه مورد است که این اجازه داده می‌وشود که دولت‌ها از جیب مردم برای وضع یارانه استفاده کنند. این سه مورد عبارتند از آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، امر امنیت و قضاوت و در سایر امور از جمله حامل‌های انرژی این یارانه‌ها هدفمند نیستند و به اقتصاد آسیب می‌زنند.
 
 
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: