April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۱۸۲۳
۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۰
0
اولین نشست مشترک مجازی گروه‌های دوستی پارلمانی ایران و برزیل با مشارکت نمایندگان مجالس و سفرای مقیم دو کشور برگزار شد.
تاکید گروه‌های دوستی ایران و برزیل بر ارتقای ظرفیت‌های تجاری دو کشور
اولین نشست مشترک مجازی گروه‌های دوستی پارلمانی ایران و برزیل با مشارکت نمایندگان مجالس و سفرای مقیم دو کشور برگزار شد.

در این نشست، احمد نادری رئیس گروه دوستی ایران و برزیل با بیان نقش تکمیل کنندگی اقتصاد‌های دوکشور و ظرفیت‌های فراوان و متنوع موجود، پیش برد منافع دو ملت را در گرو رفع موانع و بسط زیرساخت‌های لازم برای توسعه و گسترش همکاری‌های دوجانبه در افق جدید پیش رو دانست. وی با تقدیر از تلاش‌های سفارتخانه‌های دو کشور برای پیگیری روابط پارلمانی، آن را یکی از نقاط قوت روابط دو کشور توصیف کرد و بر آمادگی طرف ایرانی برای حمایت از گسترش روابط دوجانبه در عرصه‌های مختلف و تبادل هیات‌های پارلمانی در جهت استمرار رایزنی‌های سیاسی و پارلمانی تاکید کرد.

ایواندرو رومان، رئیس گروه دوستی پارلمانی برزیل و ایران نیز با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست مجازی، همکاری و رایزنی با کشورمان به ویژه ارتباطات پارلمانی را با توجه به سوابق تاریخی و روابط دوستانه بسیار مثبت ارزیابی نمود و با اشاره به گسترش روابط در همه زمینه ها، ابراز امیدواری کرد که با در نظر گرفتن ظرفیت‌های موجود، ضمن تسهیل تعاملات تجاری فیمابین در زمینه‌های سنتی کشاورزی، ضمنا در حوزه‌های دیگر از جمله صنعت و معدن تلاش مضاعفی انجام شود.

حسین قریبی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در برزیل در آستانه ۱۲۰ سالگی روابط دیپلماتیک دو کشور ضمن تاکید بر دو هدف حفظ و گسترش روابط تجاری و متنوع سازی آن، از اعضا و روسای گروه‌های دوستی ایران و برزیل و به ویژه جناب آقای قالیباف ریاست محترم مجلس شورای اسلامی به جهت پشتیبانی‌های ایشان در جهت تعمیق روابط دو جانبه در همه زمینه‌ها تقدیر و تشکر نمود.

لودمار اگیلار، سفیر برزیل در تهران نیز با اشاره به ظرفیت‌های فراوان روابط دوجانبه و افزایش تماس‌ها بین طرفین، مشارکت نمایندگان مجالس دو کشور بویژه روسای گروه‌های دوستی دو کشور را در تهیه و اجرای نقشه راه روابط دوجانبه با اهمیت توصیف نمود و آمادگی طرف برزیلی را در این زمینه اعلام نمود.
در پایان دو طرف بیانیه مشترکی به شرح ذیل صادر نمودند:

بیانیه پایانی مشترک گروه‌های دوستی پارلمانی مجالس ایران و برزیل

ایران و برزیل در سال ۱۴۰۲ (۲۰۲۳ میلادی) یکصد و بیستمین سال برقراری روابط دوجانبه خود را گرامی خواهند داشت. دو کشور دارای اقتصاد‌های تکمیل کننده و منافع تجاری در هم تنیده‌ای هستند. چنانکه موانع توسعه این روابط برطرف شده و زیرساخت‌های لازم فراهم گردد، با توجه به ظرفیت‌های موجود، تجارت مستقیم و غیرمستقیم دو کشور تا ده میلیارد دلار قابلیت افزایش دارد.

گروه‌های دوستی پارلمانی در مجالس دو طرف از اهمیت روابط دو کشور و نقش پارلمان در این راستا کاملا آگاه می¬باشند و سفر اخیر هیئتی به نمایندگی از مجلس برزیل به جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب این کشور، گواهی بر همین اهمیت و آگاهی می‌باشد.

گروه‌های دوستی پارلمانی ذیل حمایت‌های روسای مجالس دو کشور، جناب آقای قالیباف و جناب آقای آرتور لیرا در تلاش خواهند بود تا با تداوم گفتگو‌ها و تدارک برنامه¬های مشترک، چشم انداز زیر را تحقق بخشند:

۱- ارتقاء روابط سیاسی از جمله از طریق برنامه ریزی برای سفر متقابل روسای مجلس و اعضای گروه‌های دوستی به منظور آشنایی بیشتر با ظرفیت‌های همکاری و گفتگو در خصوص مسائل مورد علاقه دو ملت

۲- ارتقای روابط و همکاری‌ها در حوزه‌های سنتی مانند کشاورزی، شناسایی ظرفیت‌های جدید و ورود به حوزه‌های نو از قبیل صنعت و معدن در راستای پایدار سازی تجارت، افزایش و متنوع سازی آن

۳- گشایش دفتر اتاق بازرگانی مشترک دو کشور در سان پائولو در ماه آینده که به باور دو گروه، نقش مهمی در ارتقای روابط بخش خصوصیِ تجاری دو کشور خواهد داشت.

۴- برقراری خط حمل و نقل دریایی منظم و مستمر با هدف ارتقای تجارت بین دو کشور

۵- پیگیری ایجاد خط هوایی مستقیم تهران - سان پائولو برای تسهیل رفت و آمد مسافر و جابجایی تجار در راستای تقویت روابط تجاری

۶- پیگیری امضاء و تصویب هرچه سریع‌تر موافقتنامه‌های مربوط به حوزه‌های زیرساختیِ روابط تجاری بین دو کشور در مجالس قانون گذاری

۷- پیگیری تصویب هرچه سریع‌تر موافقتنامه‌های معاضدت قضایی در امور مدنی، کیفری، استرداد مجرمین و انتقال محکومان به حبس در پارلمان‌های دو کشور.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: