کد خبر: ۳۶۲۹۱۶
۰۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۳
0
​نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس عنوان کرد: «در بحث دریافت درآمد حاصل از فروش نفت‌مان در کشور‌های مختلف از کره جنوبی بگیرید تا کشور‌های مختلف مثل عراق و چین مشکل داریم.» جالب اینجاست که همین حرف‌ها را حسن روحانی هم می‌گفت، اما آن زمان توسط مجلس محکوم به ناکارآمدی می‌شد.
اعتراف مجلس به درستی حرف‌های حسن روحانی درباره اثر تحریم‌ها
احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره سرنوشت پول‌های بلوکه شده ایران در عراق گفت: «به هر حال ما این مشکل را داریم. در بحث درآمد حاصل از فروش نفت‌مان در کشورهای مختلف از کره جنوبی بگیرید تا کشور‌های مختلف مثل عراق و چین مشکل داریم و به واسطه همین مشکلات ناشی از تحریم‌هایی که امریکا علیرغم اینکه متعهد شده بود در برجام که زمینه دسترسی را برای ایران بوجود بیاورد و خلف وعده کرد، وجود دارد.»

این نماینده مجلس در پاسخ به این پرسش که دولت چگونه از طریق دیپلماسی این مشکل را حل کند، عنوان کرد: «دیپلماسی دولت آقای رییسی باید دو مرحله داشته باشد یکی در بحث ادامه مذاکرات و تصمیماتش در این باره و یکی هم حل مشکلاتی مثل تبادلات پول‌های بلوکه شده با کشو‌رهای همسایه از جمله عراق. بدین منظور که بتوانیم از ظرفیت همجواری و ارتباطات نزدیکی که داریم حداقل در کشور‌های همسایه استفاده کنیم.»



ارکانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با وجود اینکه دولت اعلام کرد اولویتش ارتباط با همسایگان است، چگونه بدون برجام می‌تواند مشکل نقل و انتقالات را از سر راه بردارد، گفت: «در بحث برجام که ما پذیرفته بودیم و تعهدات‌مان را به شکل یک طرفه انجام دادیم. الان اشکالی که در برجام وجود دارد به این برمی‌گردد که طرف مقابل تعهداتش را انجام نداد و تا زمانی که در خصوص انجام تعهداتش یک تصمیم قاطع نگیرد، بحث پایبندی ما به برجام چندان برای بنده قابل تعریف نیست.»

وی ادامه داد: «خلف وعده طرف مقابل را باید پیگیری و پاسخگو کرد؛ در غیر اینصورت ادامه مذاکراتی که بخواهد صرفا یک طرفه باشد، حداقل از لحاظ عرف دیپلماتیک معنا ندارد.»

این نماینده مجلس درباره میزان بدهی عراق به ایران، تصریح کرد: «من اطلاعات دقیقی ندارم و بانک مرکزی باید اعلام کند.»

ارکانی همچنین درباره زمان آزاد‌سازی این بدهی، گفت: «زمان دقیقش برمی‌گردد به اینکه وزارت خارجه و بانک مرکزی بتوانند بر اساس مذاکراتی که دارند، به نتیجه برسند. چرا که امری است مشروط به انجام مذاکره و نتایج آن. زمان دقیقی را نمی‌توان گفت و بستگی به میزان موفقیت طرفین دارد.»
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: