April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۳۵۰۴
۱۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰
0
حکمای ایرانی، طبیعت پاییز را سرد و خشک دانستند و رعایت نکاتی را برای تندرستی در فصل پاییز تجویز کردند.
توصیه‌های طب سنتی برای تندرستی در پاییز
بیشتر حکمای ایرانی، طبیعت پاییز را سرد و خشک دانسته‌اند. البته مزاج فصل پاییز بر اساس ارتفاع منطقه، عرض جغرافیایی، نوع خاک، میزان بارندگی و رطوبت، فاصله تا دریا، نوع بادها، وجود یا عدم وجود کوه‌ها و مواردی از این دست متغیر است.

با رعایت نکات زیر می‌توان تندرستی در فصل پاییز را نگاه داشت:

_ از مواجهه با گرمای ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه پرهیز کرد و در طول روز متناسب با ساعات روز پوشش مناسب داشته باشید.

_ از زیاد خوابیدن و بیداری بسیار اجتناب کنید.

_ از مواجه با سردی به هر شکل (خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد، نوشیدن مایعات سرد) پرهیز کنید.

_ از خوابیدن با معده پر چه در طول روز چه در طول شب خودداری کنید.

_ انواع روش‌های پاکسازی قوی از جمله مصرف مسهل‌های قوی، فصد، حجامت و هر کاری که خون را کم کند و قی کردن را زیاد در این فصل ممنوع است مگر در فردی که به دلیل بیماری خاص، پزشک متخصص طب سنتی برای او تجویز کرده باشد.

_ تا حد امکان از خواب میانه روز بویژه در نزدیکی غروب آفتاب پرهیز کنید.

_ از مصرف غذا‌های فرآوری شده مانند گوشت گاو و گوساله، کنسرو‌ها و کمپوت‌ها، سوسیس و کالباس پرهیز کنید.

_ از مصرف مواد مسبب خشکی در بدن مانند ادویه‌های تند و تیز، ترشی‌ها، سرخ کردنی‌ها، بادنجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، رب و سس‌ها، غذای مانده، گوشت نمک سود، چای پررنگ، شوری‌ها و… پرهیز کنید.

_ از زیاده روی در مصرف میوه‌های سرد و‌تر تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز نیز پرهیز کنید.

_ خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، مویز، هویج، زیتون، عسل، حلوای طبیعی، شربت گل شکر، مغز خشکبار بویژه بادام درختی، آش‌های ساده، مربا‌های طبیعی مانند مربای به، هویج و انجیر توصیه می‌شود.

_ میوه‌های مناسب این فصل مثل انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی را فراموش نکنید؛ البته در یک وعده بیش از یک نوع میوه مصرف نکنید.

_ بدن را با روغن‌های مناسب مانند بنفشه و یا بادام چرب نگاه دارید.

_ از کم خوری و پرهیز بی دلیل و گرفتن رژیم سنگین در این فصل خودداری کنید.

_ از حرکات بدنی زیاد که منجربه از دست دادن رطوبت و افزایش خشکی بدن می‌شود پرهیز کنید.

انتهای پیام/
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: