April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۴۲۳۶
۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۵
0
هیئت ایران در نشست آب‌وهوای سازمان ملل در گلاسکو، حمایت خود از موضع هند درباره یارانه سوخت‌های فسیلی را اعلام کرد.
حمایت ایران از موضع هند در نشست آب‌وهوای سازمان ملل

ایران روز شنبه اعلام کرد که از لحن پیش‌نویس توافقنامه نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در گلاسکو درباره حذف تدریجی یارانه سوخت‌های فسیلی راضی نبوده و حمایت خود را از هند اعلام میکند.

هیئت ایران در نشست آب و هوای سازمان ملل در گلاسکو اعلام کرد: «ما از پاراگراف ۳۶ پیش نویس درباره حذف تدریجی یارانه‌های سوخت فسیلی راضی نیستیم. ما از هیئت هندی در ارتباط با سوخت‌های فسیلی حمایت می‌کنیم».

پیش از این، «بوپندر یاداف» وزیر محیط زیست وآب و هوای هند، درباره پیش نویس توافق نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل گفت که با لحن به کار گرفته شده درباره یارانه‌های سوخت‌های فسیلی موافق نبوده و این پیش نویس فاقد توازن است.

یاداف در انتقادی شدید از پیش‌نویس توافق نشست آب‌وهوای سازمان ملل گفت: «کشور‌های در حال توسعه حق استفاده از باقیمانده بودجه جهانی به اصطلاح کربن را دارند».

منظور وزیر هندی از بودجه جهانی کربن، میزان دی اکسید کربنی است که جهان می‌تواند پیش از افزایش دمای هوای جهان از آستانه ۱.۵ درصد استفاده کند، است.

وی در ادامه خطاب به رئیس انگلیسی نشست آب‌وهوای سازمان ملل گفت: «آقای رئیس، از تلاش شما برای ایجاد اجماع قدردانی می‌کنیم. اگر چه، من نگران هستم که رسیدن به اجماع مبهم باشد».

این مقام هندی اضافه کرد: «در چنین شرایطی، چگونه می‌توان انتظار داشت که کشور‌های در حال توسعه بتوانند در مورد حذف تدریجی یارانه‌های زغال سنگ و سوخت‌های فسیلی وعده‌هایی بدهند در حالی که کشور‌های در حال توسعه هنوز باید برنامه‌های توسعه و ریشه‌کنی فقر خود را به پیش ببرند؟»

روز جمعه نیز منابع نزدیک به مذاکرات اعلام کردند که چین و عربستان سعودی نیز از جمله کشور‌هایی هستند که به دنبال جلوگیری از تصویب پیش نویس توافق نشست آب‌وهوای سازمان ملل در اسکاتلند هستند.

ناظران محیط زیست امیدوارند که کشور‌های شرکت کننده در نشست آب‌وهوای سازمان ملل به یک برنامه عملی برای محدود کردن گرمایش زمین به کمتر از ۱.۵ درجه سانتیگراد دست یابند.

منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: