کد خبر: ۳۶۴۶۸۷
۲۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰
0
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و وزیر نفت ضمن بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب توانمند در حوزه نفت، گاز و انرژی، تفاهم‌نامه همکاری با هدف رسوخ فناوری‌‌ها به این حوزه امضا کردند.
امضا تفاهم‌نامه همکاری معاونت علمی با وزارت نفت/ حضور دانش‌بنیان‌ها در صنعت انرژی افزایش می‌یابد
به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در آیین معرفی محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب فعال در حوزه نفت، گاز و انرژی، با اشاره به حمایت از رسوخ فناوری و نوآوری‌ها به این صنایع افزود: یکی از جدی‌ترین تلاش‌های معاونت علمی و فناوری، ورود فناوری شرکت‌های دانش بنیان و خلاق به صایع بزرگ از جمله نفت، گاز، انرژی و سایر صنایع است. خوشبختانه با شناختی که از مهندس اوجی دارم، ایشان همراه و حامی پروژه‌های دانش بنیان با صنایع بزرگ است و این روند شتاب بیش‌تری خواهد یافت.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان این‌که شرکت های دانش بنیان اکنون به بلوغی رسیده اند که می توانند مهم ترین نیازهای صنایع بزرگ را تامین کنند، ادامه داد: یکی از کارهایی که در سال‌های اخیر توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز و به طور جدی حمایت می شود، ایجاد امکانات و حمایت از ساخت نخستین بار است. یعنی اگر تجهیزی قرار باشد برای بار نخست در صنعت نفت استفاده شود می تواند تا 300میلیارد تومان مجوز ترک تشریفات دریافت کند.

ستاری در ادامه از پذیرش ریسک حضور محصولات دانش‌بنیان در صنایع نفت و گاز گفت و ادامه داد: این سرخط حمایتی، به توسعه تجهیزات بزرگ و دانش بنیان در صنعت نفت کمک کرده است و فرآیندهای ورود خود به این عرصه را آسان‌تر پشت می‌گذارد. آن بخشی که شرکت های دانش بنیان برای ورود به بازار صنعت را به این شکل تسهیل و پشتیبانی می کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با اشاره به تحول در رورکد صنعت نفت نسبت به ظرفیت و توانمندی دانش‌بنیان‌ها گفت: خوشبختانه در صنعت نفت نیز فرهنگی نو در حال جایگزین شدن با فرهنگ قبلی است که درها را به روی نوآوری داخلی می گشاید. در این فرهنگ جدید، از تجهیزات و نوآوری های ایران‌ساخت، روش‌های نو و فناوری های پیشرفته برای رفع نیازهای صنعت نفت استفاده می شود.

ستاری، شرکت‌های دانش‌بنیان را در تحقق بی نیازی از واردات و فناور کردن صنایع نفت و گاز و انرژی توانمند ارزیابی کرد و گفت: در همین نمایشگاه، نوآوری ها و فناوری های تازه‌ای را شاهدیم که می‌تواند صنعت نفت را تکانی جدی بدهد. فناوری‌هایی در حوزه پلیمر، افزودنی‌ها، مواد جدید و استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند فناوری های مکانیکی جدید قابل استفاده در چاه ها، دیجیتال و هوش مصنوعی، که راه را برای فناور شدن صنعت نفت، کاهش هزینه ها و افزایش کارایی فراهم کرده است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با تاکید بر این‌که برای رسوخ نوآوری به صنایع بزرگ باید راه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی روی پژوهش باز شود و دولت ناظر و حامی باشد، ادامه داد: رسوخ فناوری نیاز دارد که طرف تقاضا نیز از نوآوری ها استقبال کرده و ریسک استفاده از این محصولات فناورانه را بپذیرد. در معاونت علمی و فناوری تلاش می کنیم تا این هزینه این ریسک را برای صنایع پایین بیاوریم. در حال حاضر بیش از 700 شرکت دانش بنیان در حوزه های نفت و انرژی فعالیت می کنند که می‌توانند نوآوری را برای این حوزه به ارمغان بیاورند.



از بومی‌سازی صنعت نفت با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت می‌کنیم

در بخش دیگری از این مراسم، جواد اوجی وزیر نفت با اشاره به استفاده از محصولات و روش‌های فناورانه شرکت های دانش بنیان در بومی سازی صنعت نفت و گاز گفت: دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان لذت بردم و این دستاوردها بسیار امیدوارکننده است. بسیاری از نیازهای صنعت امروز توسط همین شرکت های دانش بنیان قابل حل است و با تجربه‌ای که از فعالیت در صنعت نفت دارم به این باور رسیده ام که بسیاری از صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان این توانمندی را دارند که نیاز داخلی را تامین کنند.

وی افزود: اگر بتوانیم از توانمندی شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم هزینه ها کاهش پیدا می کند، کیفیت افزایش می یابد و بهره وری بالا می رود.

اوجی با اشاره به نیاز مبرم صنعت نفت و گاز به توان شرکت‌های دانش بنیان گفت: با اعتقاد و باوری که به ساخت داخل دارم، به هر شکل از این مسیر حمایت خواهم کرد و امیدمان این است در پایان دوره، بتوانیم تعدادی مشخص از محصولات را با تکیه به توان داخلی تولید کنیم.

وزیر نفت راهکار توسعه صنایع شده را گذار از روش های سنتی و حرکت به سوی فناوری‌های تقاضامحور دانست و گفت: باید صنعت به سمت این شرکت ها بیاید و تقاضا کند؛ همچنین باید از روش های سنتی تولید فاصلهه بگیریم چراکه با روش های پیشین نه تنها ارزش افزوده چندانی حاصل نخواهد شد بلکه کاهش تولید هم خواهیم داشت. اگر ساخت داخل را در کشور به طور کامل انجام دهیم، قطعا بسیاری از نیازهای ما به واردات تامین می‌شود،

اوجی، به ضرورت استفاده ازراهکارهای نوآورانه با هدف بهینه‌سازی انرژی گفت و ادامه داد: مهم‌تر از تولید بهینه سازی است و حتی اگر ظرفیت تولید افزایش یابد متاسفانه همین قدر مصرف ایجاد می شود و بنابراین، باید به بهینه سازی مصرف توجه کنیم. خوشبختانه این اراده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شخص دکتر ستاری وجود دارد و اطمینان دارم که می‌توانیم این توانمندی ها را به صنعت نفت و گاز برسانیم و مشکلات صنعت به ویژه در حوزه انرژی را تامین کنیم


انعقاد تفاهم نامه

این مراسم همچنین تفاهم نامه همکاری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت نفت با هدف توسعه پارک برای شتابدهی به روند کاهش شکاف فناوری با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، توسعه شبکه همکاری فناورانه درراستای هم‌افزایی و پرهیز از موازی‌کاری، توسعه و تسریع معاملات فناوری از طریق ایجاد زیرساخت برای عرضه و تقاضای متمرکز منعقد شد..

بر اساس این تفاهم‌نامه همکاری، مقرر شد که ضمن ایجاد سازوکاری جامع برای احصا و تجمیع نیازهای فناورانه وزارت و مرتفع ساختن نیازها از طریق پارک علم و فناوری صنعت نفت و گاز، فرصت‌های سرمایه‌گذاری، جلب سرمایه‌گذاران و تسهیل روند تجاری‌سازی در حوزه فناوری صنعت‌ نفت سرعت بگیرد.

در قالب همکاری‌های پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز زمینه برای همکاری در تدوین سازوکار به منظور ایجاد منطقه فناورانه صنعت‌نفت در منطقه اختصاصی پارک به لحاظ ساختاری و فیزیکی، تهیه اطلس فناوری‌های بومی صاحب ‌صلاحیت وزارت نفت برای به‌کارگیری محصولات و ایده‌های بازیگران زیست بوم نوآوری و کمک به توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت‌نفت از طریق استقرار فن‌بازار تخصصی و دیگر مدل‌های بههم‌رسانی عرضه و تقاضا در دستور کار قرار گرفت.

همچنین استفاده از ظرفیت صندوق‌های توسعه فناوری، شبکه‌سازی و ایجاد زیرساخت‌های آزمایشگاهی تخصصی برای صدور گواهینامه‌ها تجهیزات صنعت‌نفت و فرآیندهای استاندارد در اجرای صدور گواهی نامه انطباق (COC) و گواهی محصول (COP) برای کالاهای دانش بنیان و تدوین مدل‌های جدید قراردادی برای استفاده از خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و استارتاپی در کنار ایجاد سازوکارهای حمایتی در داخل کشور برای ارتقای استاندارد محصولات با رویکرد بین‌المللی و ایجاد مزیت رقابتی به توافق دو طرف رسید.


بازدید از دستاورد دانش‌بنیان‌های منتخب

در این مراسم، ستاری و اوجی از شرکت‌های منتخب مستقر در نمایشگاه دائمی فناوری و نوآوری واقع در سال 37A نمایشگاه بین‌المللی تهران بازدید کردند. در این نمایشگاه، 32 شرکت دانش‌بنیان فعال در صنایع نفت، گاز پتروشیمی، دستاوردهای فناورانه خود در حوزه‌هایی چون احیای چاه‌های نفت و گاز،مشعل‌های نیروگاهی، تولید کاتالیت‌های مورد استفاده در صنعت نفت و گاز، میکروتوربین‌ها، بویلرها، پمپ‌ههای درون‌چاهی، نرم‌افزارهای هوشمندسازی، شیرآلات صنعتی، تجهیزات ابزاردقیق و سایر فناوری‌ها در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: