کد خبر: ۳۶۴۸۲۳
۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۷
0
نیمه نخست۱۴۰۰، ده کالا عمده صادرات ایران را با ارزش ۶.۹ میلیارددلار و سهم حدود ۴۳.۳ درصد از کل ارزش صادرات تشکیل میدهند که سهم بالای ارزشی در مقابل سهم کم تعدادی، نشان از تنوع کم صادرات دارد.
موبایل در صدر کالاهای وارداتی به کشور

بررسی آمار‌های واصله از گمرک نشان می‌دهد که طی نیمه نخست ۱۴۰۰، ۱۰ کالا عمده صادرات ایران را با ارزش ۶.۹ میلیارددلار و سهم حدود ۴۳.۳ درصد از کل ارزش صادرات تشکیل می‌دهند که سهم بالای ارزشی در مقابل سهم کم تعدادی، نشانی از تنوع کم اقلام صادراتی ایران است.

مهمترین عوامل اثرگذار بر رشد صادرات غیرنفتی

مهمترین کالای صادراتی ایران طی نیمه نخست ۱۴۰۰، «متانول» با ارزش حدود ۱.۱ میلیارد دلار بوده که ۶.۶ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران در این بازه زمانی را به خود اختصاص داده است. میانگین قیمت صادرات این کالا نیز طی بازه مذکور ۲۴۹ دلار در هر تن است. کالا‌های «پلی اتیلن» و محصولات نیمه تمام از آهن دو قلم عمده صادراتی دیگر ایران هستندکه ارزش صادرات آن‌ها طی مدت مورد بررسی به ترتیب ۹۸۰ میلیون دلار و ۸۶۴ میلیون دلار است.

سهم این دو کالا از ارزش صادرات غیرنفتی در نیمه نخست ۱۴۰۰ به ترتیب ۶.۱ درصد و ۵.۴ درصد است. میانگین قیمت دو کالای مذکور در نیمه نخست ۱۴۰۰ به ترتیب حدود ۱۳۰۰ و ۷۲۳ دلار به ازای هرتن بوده است. پنج تعرفه مربوط به «متانول»، «ورق»، «شمش» و «میله فولادی» و «پلی اتیلن گرید فیلم» مهمترین عوامل اثرگذار بر رشد صادرات غیرنفتی طی مدت مورد بررسی هستند.

تلفن همراه، در صدر کالا‌های وارداتی

از میان کالا‌های وارداتی طی نیمه نخست ۱۴۰۰، تعداد ۱۰ کالا عمده واردات ایران را با مجموع ارزشی ۸.۲ میلیارددلار و سهم حدود ۳۵.۴ درصد از کل ارزش واردات تشکیل می‌دهند.

بیشترین ارزش واردات ایران طی نیمه نخست ۱۴۰۰ نیز مربوط به «گوشی تلفن همراه»، «ذرت دامی» و «دانه سویا» بوده که ارزش واردات از این اقلام، به ترتیب حدود ۱.۸ میلیارد دلار (۷.۸ درصد از ارزش کل واردات)، ۱.۵ میلیارد دلار (۶.۴ درصد از ارزش کل واردات) و ۹۸۵ میلیون دلار (۴.۳ درصد از ارزش کل واردات) بوده است. میانگین قیمت سه قلم مذکور طی نیمه نخست نیز به ترتیب ۵۵۶ دلار به ازای هر کیلوگرم، ۳۳۶ دلار به ازای هر تن و ۶۵۷ دلار به ازای هر تن است.

تعداد ۹ کالا از ۱۰ تعرفه کالا‌های عمده وارداتی طی مدت مورد بررسی را اقلام کشاورزی و غذایی تشکیل می‌دهندکه اغلب با رشد قابل توجه واردات در مقایسه با مدت مشابه سال قبل مواجه شده‌اند. طی نیمه نخست سال ۱۴۰۰ حدود ۲.۲ میلیون تن گندم وارد کشور شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۳۷ برابر شده است.

منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: