April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۶۷۱۰
۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۹
0
قیمت خرده‌فروشی انواع مرغ تازه و منجمد هم به ارقامی کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار کاهش یافته است.

رشد کشتار، افزایش عرضه و کاهش نسبی تقاضا، زمینه کاهش ۱۰تا ۱۵هزار تومانی قیمت خرده‌فروشی هر کیلوگرم گوشت گوسفندی و گوساله و ۲تا ۳هزار تومانی مرغ تازه را فراهم کرده است.
مشاهدات میدانی در مراکز دامپروری مناطق مرکزی ایران نشان می‌دهد؛ تداوم خشکسالی، فقر مراتع و ناتوانی دامداران در تامین خوراک دام، به افزایش تعداد دام‌های کشتارشده و در نتیجه رشد عرضه و کاهش تدریجی قیمت انواع گوشت گوسفندی و گوساله در بازار مصرف منجر شده است. این روند، در کنار کاهش نسبی تقاضا ناشی از کاهش قدرت خرید خانوارها، موجب شده برخلاف همیشه که در فصول سرد سال به‌دلیل کاهش کشتار و عرضه گوشت گوسفندی و گوساله، قیمت انواع گوشت قرمز سیر صعودی به‌خود می‌گرفت، در ۲سال اخیر با افت تقاضای خرید، قیمت خرده‌فروشی انواع گوشت نیز کاهش یابد.

در یک‌ماه اخیر، در تداوم این روند، قیمت انواع دام زنده گوسفندی و گاوی و گوشت لاشه و قطعه‌بندی‌شده آن، سیر نزولی به‌خود گرفته است، به‌نحوی که نرخ هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفند پرواری که تا ۳هفته پیش در محدوده ۱۲۵ تا ۱۳۰هزار تومان در نوسان بود، این روزها به محدوده ۱۱۵هزار تومان در خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران رسیده است.

علاوه بر دپوی دام‌های پروار امسال، انتقال بخشی از دام پرواربندی‌شده سال گذشته به بازار امسال و به‌ویژه افزایش کشتار گوسفند و بزهای آبستن و مولد، زمینه افت قیمت این نوع گوشت را در بازار فراهم کرده است. در شرایطی که قیمت دام زنده و گوشت لاشه گوسفند و بز مولد نسبت به بره نر پرواری در بازار پایین‌تر است و اغلب متقاضیان قادر به تشخیص گوشت دام مولد از پروار نیستند، این روزها برخی قصابی‌ها گوشت گوسفند و بز مولد را با قیمتی کمتر به جای بره‌های پرواری به مشتریان عرضه می‌کنند که این عامل نیز موجب کاهش قیمت خرده‌فروشی این نوع گوشت شده است. این موضوع در مورد انواع گوشت گوساله و گاوی نیز مصداق دارد و رشد کشتار دام‌های مولد و آبستن زمینه افزایش سهم بازار این نوع گوشت و کاهش قیمت خرده‌فروشی گوشت ران گوساله و گاوی در بازار خرده‌فروشی را فراهم کرده است.

افت ۱۰ تا ۱۵هزار تومانی گوشت گوسفندی

مشاهدات میدانی از مراکز خرده‌فروشی انواع گوشت گوسفندی حاکی است: قیمت این نوع گوشت که در ۳هفته گذشته تثبیت شده بود، از ابتدای هفته جاری سیر نزولی به‌خود گرفته است، به‌نحوی که نرخ هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی بنا بر نوع دام و کیفیت گوشت با کاهش ۱۰ تا ۱۵هزار تومانی به حدود ۱۱۵ تا ۱۲۵هزار تومان رسیده است. قبلا قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه لاشه گوسفندی از ۱۲۰ تا ۱۲۵هزار تومان در خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران در نوسان بود. این کاهش قیمت در سایر انواع قطعات گوشت گوسفندی نیز مصداق دارد و نرخ هر کیلوگرم گوشت ران با استخوان گوسفندی را به محدود ۱۴۵ تا ۱۵۵هزار، سردست ۱۲۵هزار، گردن گوسفندی ۱۲۷هزار، دمبالچه ۸۰هزار، نیم‌شقه سردست گوسفندی به ۱۲۲هزار و نیم‌شقه ران گوسفندی به ۱۲۹ تا ۱۳۲هزار، کف‌دست با ماهیچه ۱۵۰هزار، راسته با استخوان ۱۴۰تا ۱۴۵هزار و قلوه‌گاه را به ۹۵هزار تومان کاهش داده است. با این روند نرخ هر کیلوگرم گوشت چرخ‌کرده مخلوط گوسفندی و گوساله نیز در محدوده ۱۱۰ تا ۱۲۰هزار تومان به مشتریان عرضه می‌شود. در بازار انواع گوشت گاوی و گوساله نیز نرخ هر کیلوگرم گوشت ران گوساله بنا بر نوع و کیفیت با کاهش ۱۰ تا ۱۵هزار تومانی به محدوده ۱۲۵ تا ۱۴۰هزار تومان کاهش یافته و هرکیلوگرم گوشت سردست پاک‌کرده گوساله به ۱۵۸هزار، قلوه‌گاه ۱۴۰هزار، گردن ۱۲۳هزار، ماهیچه ۱۶۰هزار و قلم گوساله به ۱۵هزار تومان رسیده است.

از تثبیت تا افت قیمت گوشت گوسفندی

همزمان رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید: با توجه به عرضه گسترده مرغ و تخم‌مرغ در بازار و عرضه کافی دام مشکلی در تامین گوشت قرمز وجود ندارد. به‌گفته او، وضع عرضه دام در بازار مطلوب است و این مسئله موجب شده تا نه‌تنها التهابی را در بازار گوشت گوسفندی شاهد نباشیم، بلکه قیمت این نوع گوشت تثبیت شده یا سیرنزولی دارد. علی‌اصغر ملکی با بیان اینکه این روزها بازار گوشت قرمز کم‌رونق است و خریدار زیادی برای این نوع گوشت وجود ندارد، افزود: هر کیلوگرم گوشت شقه بره ماده با قیمت ۱۰۷‌هزار تومان برای عرضه به مغازه‌دار تحویل می‌شود که با این قیمت، نرخ خرده‌فروشی این نوع گوشت برای عرضه به مشتری به ۱۱۰‌هزار تومان می‌رسد. همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه بره نر (شیشک) عرضه به مغازه‌دار ۱۱۵هزار تومان و نرخ عرضه به مشتری ۱۲۵ تا ۱۳۰هزار تومان است. او تأکید کرد: بازار این روزهای گوشت گوسفندی رونق چندانی ندارد زیرا مصرف‌کنندگان ابتدای هرماه مقداری خرید انجام داده و بعد از آن دوره اتفاق خاصی در بازار گوشت نمی‌افتد. علاوه بر آن، عرضه گسترده مرغ و تخم‌مرغ بخش عمده‌ای از نیاز مردم به مواد پروتئینی را تأمین و به مدیریت مصرف گوشت کمک می‌کند. ملکی در مورد علت عرضه چندنرخی گوشت گوسفندی، گفت: برخی مغازه‌ها با وجود افت تقاضا و رشد عرضه گوشت گوسفندی را تا ۱۵۰هزار تومان نیز می‌فروشند این در حالی است که اتحادیه‌های تولیدکننده گوشت گوسفندی اعلام می‌کنند که دام مازاد در بازار وجود داشته و باید صادر شود.

سقوط قیمت مرغ به کمتر از نرخ مصوب

قیمت خرده‌فروشی انواع مرغ تازه و منجمد هم به ارقامی کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار کاهش یافته است. افت شدید قیمت مرغ به‌دلیل تداوم توزیع مرغ منجمد وارداتی و تولید داخل و رشد عرضه مرغ تولید داخل موجب شده قیمت خرده‌فروشی مرغ تازه در مغازه‌های سطح شهر تهران به کمتر از نرخ مصوب ۳۱هزار تومانی ستاد تنظیم بازار و به محدود ۲۸ تا ۲۹هزار تومان سقوط کند. با این شرایط اکنون بسیاری از مغازه‌های مرغ‌فروشی در کنار نرخ‌های مرغ کشتار روز، جمله «کمتر از قیمت مصوب تره‌بار یا تنظیم‌بازار» را درج می‌کنند. اگرچه هنوز هم عرضه چندنرخی مرغ ادامه دارد و برخی مرغ‌فروشی‌های سطح شهر تهران مرغ تازه را به نرخ ۳۰ تا ۳۲هزار تومان نیز به مشتریان عرضه می‌کنند. علاوه بر رشد عرضه، کیفیت مرغ تازه توزیع شده در مغازه‌ها نیز تغییر کرده و به‌دلیل نگهداری طولانی‌مدت مرغ توسط تولیدکنندگان به امید افزایش قیمت‌ها، اکنون سهم مرغ‌های بیش از ۲ تا ۲کیلوو ۷۰۰گرمی افزایش یافته است.

این کاهش قیمت در انواع قطعات مرغ نیز مشهود بوده و قیمت هر کیلوگرم گوشت ران بدون کمرمرغ به ‌حدود ۳۰هزار و ران با کمر به ۲۷هزارو ۵۰۰تومان کاهش یافته است. کاهش قیمت مرغ تازه به کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار موجب رشد عرضه مرغ منجمد تنظیم بازاری شده است به‌نحوی که برخی مغازه‌های مرغ‌فروشی که این نوع مرغ را قبلا دپو کرده‌اند، با آب‌کردن یخ این نوع مرغ، آن را به‌عنوان مرغ‌تازه با نرخ ۲۲ تا ۲۵هزار تومان عرضه و به مشتریان اعلام می‌کنند مرغ تازه را ۷ تا ۸هزار تومان در هر کیلوگرم کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار به فروش می‌رسانند.

تأثیر عرضه مرغ منجمد بر افت قیمت‌ها

رئیس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی هم از پیشی‌گرفتن تولید و عرضه از نیاز بازار مرغ خبر داد و گفت: مرغداران هر کیلوگرم مرغ تازه را با ۲ تا ۳هزار تومان زیان نسبت به نرخ مصوب خرده‌فروشی ستاد تنظیم بازار عرضه می‌کنند. به‌نحوی که نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ تازه ۳۱هزار تومان است اما قیمت خرده‌فروشی این محصول در بازار به ۲۸ تا ۲۹هزار تومان کاهش یافته است. حبیب اسدالله‌نژاد با اشاره به اینکه تولیدکنندگان هیچ مشکلی برای تامین نیاز بازار به مرغ در ماه‌های آینده نخواهند داشت و شرایط پایداری را در تولید و عرضه مرغ شاهد خواهیم بود، افزود: پیشی‌گرفتن میزان تولید و عرضه مرغ از تقاضای بازار عامل اصلی کاهش قیمت خرده‌فروشی مرغ به کمتر از نرخ مصوب ۳۱هزار تومانی بوده است. به‌طور متوسط اکنون روزانه ۶هزار و ۵۰۰ تا ۷هزار تن مرغ به بازار عرضه می‌شود و متوسط نیاز بازار مصرف ۶هزارو۵۰۰تن است که مازاد ۵۰۰تنی مرغ در بازار مصرف را شاهد هستیم. او همچنین از تأثیر رشد و تداوم عرضه مرغ منجمد برای تنظیم بازار بر کاهش قیمت مرغ تازه به کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار خبر داد و افزود: توزیع مرغ منجمد موجب کاهش قیمت مرغ تازه در بازار خرده‌فروشی شده و تولیدکنندگان خواستار توقف توزیع مرغ منجمد در واحدهای صنفی، خرید و ذخیره‌سازی‌ مرغ مازاد موجود در بازار و توقف فروش اینترنتی مرغ هستند.

منبع:همشهری
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: