April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۷۱۹۴
۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۹
0
با سرد شدن هوا، بیماری‌های فصلی نظیر سرماخوردگی و آنفلوانزا شیوع پیدا می‌کند که البته کووید۱۹ را نیز نباید فراموش کرد.
ترفندهای تقویت سیستم ایمنی بدن در زمستان
در کنار رعایت توصیه‌های خودمراقبتی و واکسیناسیون، تقویت ایمنی بدن برای مقابله با عوامل بیماری‌زا اهمیت دارد. از همین‌رو، توجه به ۴ اصل تغذیه‌ای با نزدیک‌شدن به زمستان ضروری خواهد بود. این اصول عبارتند از:

۱. پیشگیری از کمبود ویتامین‌ها
بدن قادر به ذخیره‌سازی چربی است، اما نمی‌تواند ویتامین‌ها و املاح را برای مدت طولانی داشته باشد. به‌همین دلیل این ریزمغذی‌ها همواره باید از طریق تغذیه صحیح دریافت شود تا بدن دچار کمبود نباشد. مصرف روزانه میوه‌ها و سبزیجات یکی از بهترین راهکار‌ها برای تامین ویتامین‌ها و املاح است. البته در صورتی که به‌رغم رعایت تغذیه صحیح باز هم بدن کمبود ریزمغذی داشته باشد، لازم است با مشورت پزشک و پس از انجام آزمایش خون، مکمل‌های غذایی مصرف شود.

۲. نوشیدن آب فراوان
زمانی که آب به اندازه کافی نوشیده شود، مخاط بدن قادر به دفع سریع‌تر ویروس‌ها و دیگر عوامل بیماری‌زا هستند. البته در هوای سرد تمایل به نوشیدن آب کمتر است که بدن را در حالت کم‌آبی قرار می‌دهد. گرچه دمنوش‌های گیاهی نیز مفید هستند، اما آب را نیز حتما باید نوشید. نوشیدن کم‌کم یک تا یک ونیم لیتر آب در طول روز نیاز بدن به مایعات را تامین می‌کند. یادتان باشد که آب را نباید در حجم زیاد و یک‌باره نوشید، زیرا به‌سرعت دفع می‌شود.

۳. انتخاب خوراکی‌های مغذی
ویتامین C که در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات مانند پرتقال، کیوی و جعفری وجود دارد، قدرت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد و به تقویت ایمنی بدن کمک می‌کند. زرده تخم‌مرغ و لبنیات منابع خوبی از ویتامین‌A و D هستند که نقش مهمی در مقابله با عوامل بیماری‌زا دارند. از بین املاح نیز زینک یا همان روی، اهمیت زیادی دارد و مصرف گوشت گوساله، ماهی و میگو به تامین آن کمک می‌کند.

۴. توجه به سلامت فلور روده‌ای
گنجاندن خوراکی‌های سرشار از پروبیوتیک مانند ماست به تقویت عملکرد باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند. این باکتری‌ها نقش مهمی در قدرت ایمنی بدن دارند و تغییر در ساختار و تعداد آن‌ها بدن را مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلف می‌کند.

منبع:صدآنلاین
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: