April 2024 18 / پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۷۸۰۹
۱۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
0
دومین مرحله از مانور تصحیح مسیر "جیمز وب" با موفقیت انجام گرفت.
دومین مانور تصحیح مسیر تلسکوپ
به نقل از ناسا، تلسکوپ فضایی "جیمزوب" در ساعت ۷:۲۰ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۳:۵۰ صبح به وقت تهران) و درست ۶۰ ساعت پس از پرتاب، دومین مانور تصحیح مسیر خود را به انجام رساند. این مانور که "Mid Course Correction Burn ۱ b" یا "MCC ۱ b" نام دارد، ۹ دقیقه و ۲۷ ثانیه به طول انجامید و اکنون کامل شده است.

"MCC ۱ b" یکی از سه مانور برنامه‌ریزی شده برای تصحیح مسیر "جیمز وب" و قرار دادن آن در مسیر رسیدن به نقطه لاگرانژ۲ است.

سفر به نقطه لاگرانژ ۲ که در مدار خورشید قرار دارد، "وب" را در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین قرار خواهد داد.

به طور کلی "وب" سه مانور اینچنینی با نام‌های MCC-۱ a و MCC-۱ b و MCC-۲ انجام خواهد داد.

"MCC-۱ a" که اولین مانور آن بود ۱۲.۵ ساعت پس از پرتاب انجام شد و اکنون پس از ۶۰ ساعت مانور دیگر آن نیز انجام گرفته است. سومین مانور، ۲۹ روز پس از پرتاب انجام می‌گیرد.

مرحله بعدی باز شدن محافظ‌های خورشیدی "وب" است که سه روز پس از پرتاب انجام خواهد گرفت.

تلسکوپ فضایی جیمز وب اکنون با گذشت دو روز و ۱۷ ساعت از پرتابش، حدود ۳۰ درصد از مسیر را پیموده و با موفقیت از مدار ماه عبور کرده است.

این تلسکوپ در روز پنجم دی نیز "مجموعه آنتن گیمبالد" (Gimbaled Antenna Assembly) یا GAA خود را که در برگیرنده یکی از مهم‌ترین آنتن‌های ارتباطی "وب" است، راه‌اندازی کرد. از این آنتن روزانه دو بار برای ارسال دستکم ۲۸.۶ گیگابایت داده علمی به زمین استفاده می‌شود.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" در روز چهارم دی ماه از پایگاه فضایی اروپا به فضا پرتاب شد. پس از رسیدن تلسکوپ "جیمز وب" به مدار مورد نظر، شش ماه صرف آماده‌سازی تجهیزات این تلسکوپ خواهد شد و این تلسکوپ پس از شش ماه اولین داده‌ها را به زمین خواهد فرستاد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: