April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۹۱۱۲
۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
0
در معاملات امروز بیش از چهار میلیارد و ۷۲۸ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۷ هزار و ۶۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.
شاخص بورس ۱۱ هزار واحد افت کرد
در معاملات امروز بیش از چهار میلیارد و ۷۲۸ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۷ هزار و ۶۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با سه هزار و ۵۷۳ واحد کاهش به ۳۵۰ هزار و ۱۹۴ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با ۲ هزار و ۲۴۶ واحد افت به ۲۲۰ هزار و ۱۱۸ واحد رسید. شاخص بازار اول، ۱۰ هزار و ۱۹۲ واحد و شاخص بازار دوم، ۱۸ هزار و ۲۱۹ واحد کاهش داشتند.

علاوه بر این، در بین همه نمادها، پتروشیمی نوری (نوری) با ۴۵۵ واحد، پتروشیمی فناوران (شفن) با ۴۴۷ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۱۹۹ واحد، پتروشیمی بوعلی سینا (بوعلی) با ۳۷ واحد، گروه صنعتی بارز (پکرمان) با ۲۵ واحد، تامین سرمایه امین (امین) با ۲۴ واحد و لبنیات پاک (غپاک) با ۲۱ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل، ایران خودرو (خودرو) با ۷۳۰ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۶۹۸ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۶۵۶ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۵۸۸ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۵۴۷ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۵۲۲ واحد و نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۴۶۷ واحد و بانک تجارت (وتجارت) با ۳۷۹ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس همراه شدند.

برپایه این گزارش، امروز نماد ایران‌خودرو (خودرو)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، سایپا (خساپا)، پالایش نفت تهران (شتران)، صنایع شیمیایی سینا (شسینا)، ملی صنایع مس ایران (فملی) و گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو (خگستر) در نماد‌های پُرتراکنش قرار داشتند.

گروه خودرو هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۲۹۸ میلیون برگه سهم به ارزش ۲ هزار و ۹۳۴ میلیارد ریال داد و ستد شد. امروز شاخص فرابورس بیش از ۱۱۲ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۹۸۷ واحد ثابت ماند.

امروز نماد‌های صنعتی مینو (غصینو)، پالایش نفت شیراز (شراز)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، بیمه سامان (بساما)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، توسعه سامانه نرم افزاری نگین (توسن) و فرآورده‌های غذایی و قند چابهار (قچار) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند.

همچنین بیمه پاسارگاد (بپاس)، فرابورس ایران (فرابورس)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، کلر پاسر (کلر) و سنگ آهن گهرزمین (کگهر) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشتند.
 

در همین رابطه علی حیدری گفت: دولت سیزدهم مصمم است برای سال آینده ارز ترجیحی را از ادبیات اقتصادی کشور حذف کند. تمام مقدمات اجرای این سیاست آماده شده و حتی در بودجه سال آینده بخشی از حمایت‌های جایگزین آن نیز تدوین شده است.

وی افزود: آنچه مسلم است در سال آینده چیزی به نام ارز ترجیحی وجود نخواهد داشت و اختلافات کنونی دولت و مجلس صرفا درباره نحوه و کیفیت بازتوزیع منابع حاصل از اصلاح ارز ترجیحی است.

این کارشناس بازار سرمایه ابراز کرد: در ادامه به بررسی تاثیر این سیاست بر بازار سرمایه می‌پردازیم؛ البته پیش از این ابتدا باید روشن شود که تاثیر ارز ترجیحی بر صنایع کشورمان چگونه است. ارز ترجیحی به دو گونه مستقیم و غیر مستقیم در تامین مواد اولیه وارداتی شرکت‌های تولیدی تاثیر گذار است.

وی مطرح کرد: در حال حاضر دولت به صورت مستقیم برای واردات ۶ کالا به همراه بخشی از دارو‌ها و اقلام درمانی ارز ترجیحی تخصیص می‌دهد؛ در صورت اصلاح این سیاست پیش‌بینی می‌شود نرخ نیما به عنوان مرجع ارزی این کالا‌ها در نظر گرفته شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: