کد خبر: ۳۶۹۲۵۵
۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۰
0
ادامه اختلال در زنجیره‌های عرضه و عدم تمایل تولیدکنندگان چینی و آمریکای جنوبی به فروش محصولات خود در بازار نقدی، قیمت لیتیم مورد استفاده در باتری خودرو‌های برقی را بالا برده و خودروسازان را با مشکل مواجه کرده است.
افزایش قیمت لیتیم مشکل بزرگ سازندگان خودرو‌های برقی
افزایش قیمت لیتیم برای ساخت باتری، تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان خودرو‌های برقی را از ابتدای سال جاری میلادی به دردسر انداخته‌است. این فلز همین حالا هم با بالاترین قیمت ۳۵ دلار در هر کیلوگرم در آسیا معامله می‌شود و طبق گفته ریستاد انرژی، احتمالاً در نیمه دوم ۲۰۲۲ به ۵۰ دلار و در ابتدای ۲۰۲۳ به ۵۲.۵ دلار در هر کیلوگرم خواهد رسید.

باتری‌های لیتیم آهن فسفات از اوایل ۲۰۲۱ بسیار مورد علاقه تولیدکنندگان قرار گرفته‌اند. ریستاد انرژی انتظار دارد عرضه نمک‌های لیتیم حداقل در سه‌ماهه اول ۲۰۲۲، به‌خاطر کاهش تولید در چین و آمریکای جنوبی محدود باشد. به‌نظر می‌رسد تولیدکنندگان علاقه چندانی به فروش محصولات خود در بازار‌های نقدی ندارند.

اختلال در زنجیره‌های عرضه و ادامه مسائل لجستیکی ناشی از همه‌گیری کرونا باعث بروز مشکلاتی در بازار تجارت نمک‌های لیتیم شده‌است.

تولیدکنندگان چینی به‌خاطر محدودیت‌های بوجودآمده در تولید کربنات لیتیم در استان چینگ‌های در ماه‌های اخیر تمایلی به فروش نمک‌های لیتیم در بازار نقدی ندارند. عرضه‌کنندگان آمریکای جنوبی هم علی‌رغم طرح خود برای افزایش تولید در سال جاری میلادی، علاقه‌ای به عرضه تولیدات خود در خارج از قرارداد‌های بلندمدت ندارند و به‌خاطر چالش‌های لجستیکی موجود موضع محتاطانه‌ای در پیش گرفته‌اند.

انتظار می‌رود محدودیت عرضه نمک‌های لیتیم و همچنین پیش‌بینی افزایش تقاضا برای باتری‌های لیتیم آهن فسفات، قیمت کربنات لیتیم را بالا نگه‌داشته و اختلاف قیمت آن با هیدروکسید لیتیم را در اوایل ۲۰۲۲ بیشتر کند. اما ریستاد انرژی تخمین می‌زند این اختلاف قیمت با برطرف‌شدن مشکلات فصلی عرضه در چین و افزایش تولید آمریکای جنوبی به‌تدریج کمتر شود.

قیمت لیتیم استان چینگ‌های چین برای فوریه ۲۰۲۲ به بالاترین رقم ۴۱۸۵۰۰ یوان در هر تن رسیده‌است، یعنی ۱۴.۳۴ درصد بالاتر است ۳۶۶ هزار یوآنی که در پایان دسامبر ۲۰۲۱ ثبت‌شده بود.

گزارش ماهانه ریستاد انرژی از شاخص قیمت لیتیم نشان می‌دهد قیمت کربنات لیتیم در چین در اوایل ژانویه سال جدید میلادی تا ۳۰۰ هزار یوان در هر تن افزایش‌یافته است یعنی حدود ۴۳ درصد بالاتر از ۲۱۰ هزار یوان ثبت‌شده در ماه قبل از آن.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: