کد خبر: ۳۷۱۴۲۹
۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
0
اطلاعات وزارت کار آمریکا نشان می‌دهد شاخص قیمت تولیدکننده در نخستین ماه سال جاری میلادی ۹.۷ درصد نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته و ۱ درصد نسبت‌به ماه قبل افزایش داشته‌است.
تورم تولیدکننده در آمریکا به مرز ۱۰ درصد رسید
قیمت پرداخت‌شده به تولیدکنندگان آمریکا در اولین ماه سال جاری میلادی بیش‌از حد انتظار افزایش یافته که حاکی از ادامه فشار تورم و درگیری شرکت‌ها با مشکلات زنجیره‌های عرضه و محدودیت نیروی کار است.

اطلاعات وزارت کار آمریکا نشان می‌دهد شاخص قیمت تولیدکننده برای تقاضای نهایی ۹.۷ درصد نسبت‌به سال گذشته و ۱ درصد نسبت‌به ماه قبل افزایش داشته‌است. متوسط پیش‌بینی اقتصاددان‌ها یک افزایش ۹.۱ درصدی سالانه و ۱ افزایش ۰.۵ درصدی ماهانه بوده‌است.

اقتصاددان‌ها عقیده دارند تورم در همه‌جا وجود دارد و وسعت و سرعت رشد آن روبه‌افزایش است.

این آمار احتمالاً فدرال‌رزرو آمریکا را مجبور می‌کند در افزایش نرخ بهره قاطع‌تر بوده و دارایی‌های اوراق‌قرضه خود را طی ماه‌های آینده کاهش دهد. مشکلات حمل‌ونقل، تقاضای بالا و محدودیت نیروی کار که در ۲۰۲۱ وجود داشت، به‌سال جدید هم راه‌یافته و قیمت‌ها را بالا نگه داشته‌است.

به‌نظر می‌رسد ترکیب اختلال زنجیره‌های عرضه و قیمت بالای انرژی مانع کاهش قیمت تولیدکننده به سطح طبیعی طی چند ماه آینده شود.

شاخص قیمت تولیدکننده غیر از مواد غذایی و انرژی که بی‌ثباتی بالایی دارند، ۰.۸ درصد نسبت‌به ماه قبل و ۸.۳ درصد نسبت‌به سال گذشته افزایش‌یافته است.

قیمت کالا‌ها در ماه ژانویه ۱.۳ درصد بالا رفته که بیشترین افزایش را طی ۳ ماه گذشته نشان می‌دهد و این بر خلاف انتظار بسیاری از اقتصاددان‌ها است که عقیده دارند با فروکش کردن

همه‌گیری کرونا و بهبود زنجیره‌های عرضه، تورم از کالا‌ها به سمت خدمات تغییر مسیر داده و آمریکایی‌ها زندگی طبیعی را از سر می‌گیرند.

هزینه خدمات هم ۰.۷ درصد افزایش داشته‌است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: