April 2024 23 / سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
پیامد‌های جنگ در اروپای شرقی برای بازار آهن و فولاد
کد خبر: ۳۷۲۱۵۵
۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۷
0
اوکراین و روسیه ۳۰ درصد تولید گندله آهن دنیا را در اختیار دارند و نقشی مهم در تامین مواد اولیه فولادسازان اروپایی ایفا می‌کنند. در این شرایط حمله روسیه به اوکراین، فولادسازان اروپایی را دچار واهمه از تامین پایدار مواد اولیه خود کرده است. در این شرایط غول معدنی واله پیش‌بینی می‌کند که تاثیر این تنش‌ها بر روند قیمتی سنگ‌آهن در ۳ ماهه دوم سال ۲۰۲۲ بروز کند.
فولادسازان اروپا نگران تامین گندله آهن
حمله روسیه به اوکراین چشم‌انداز بازار آهن و فولاد را در بازار‌های جهانی تحت‌شعاع قرار داده است. این حمله از سویی بر بهبود اقتصاد جهانی سایه افکنده؛ این درحالی است که اقتصاد جهانی زیربنای تقاضای فولاد است و بنابراین این بلاتکلیفی در وضعیت اقتصاد جهانی می‌تواند چشم‌‍انداز تقاضای جهانی برای فولاد را تحت‌شعاع قرار دهد. از سوی دیگر دستور حمله نظامی به خاک روسیه از سوی پوتین بر بازار گندله آهن اثرگذار می‌شود.

سهم ۳۰ درصدی اوکراین از آهن باکیفیت
شرکت برزیلی واله به‌عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان معدنی سنگ‌آهن دنیا اعلام کرد که بحران در اروپای شرقی می‌تواند پرمیوم خرید گندله آهن را برای فولادسازان افزایش دهد. اوکراین و روسیه در مجموع تولید حدود ۳۰ درصد از ۱۲۰ میلیون تن تولید جهانی گندله را در اختیار دارند. همچنین طبق اطلاعات بلومبرگ، معدنچی اوکراینی Ferrexpo Plc به تنهایی ۴ درصد از عرضه گندله را تشکیل می‌دهد.

مارچلو اسپینلی، رئیس سنگ آهن واله، روز جمعه ۲۵ فوریه در خصوص تاثیر این جنگ بر بازار سنگ‌آهن گفت: انتظار می‌رود تاثیر این جنگ بر بازار‌ها در ۳ ماهه دوم سال جاری میلادی محقق شود. البته میزان اثرگذاری این بحران وابسته به زمان ادامه‌دار شدن تنش در این منطقه خواهد بود. وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از مشتریان اروپایی واله نسبت به تامین گندله آهن مورد نیاز خود نگران هستند و این نگرانی را با شرکت واله درمیان گذاشته‌اند.

صعود نیکل تسریع می‌شود
واله همچنین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نیکل در جهان است. ادواردو بارتولومئو، مدیر اجرایی شرکت Vale گفت که حمله روسیه احتمالا بر بازار نیکل نیز اثرگذار شده و رشد قیمتی این فلز را تسریع خواهد کرد. بازار نیکل پیش از این نیز با کسری عرضه روبرو بود و با توجه به سهم روسیه در تولید و عرضه جهانی این فلز احتمال رشد قیمت آن وجود دارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: