April 2024 23 / سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۲۹۰۹
۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۷
0
مهمترین آبزیان این سد ماهیانی همچون ماهی سفید رودخانه ای، کفال، کپور، زردپر، ساس و آبزیان دیگری مثل نوعی خرچنگ و میگو بودند که ماهی سوف نیز در سال ۱۳۸۲ به این جمع افزوده شد.
سد ستارخان؛ تفرجگاهی خانوادگی در اهر
سد ستارخان اهر سدی خاکی است که بر رودخانه اهرچای، در ۱۵ کیلومتری غرب شهر اهر، در استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است و در ادامه مسیر خود به رودخانه قره‌‏ سو می‏ پیوندد. رودخانه قره سو نیز به رودخانه ارس و در نهایت به دریای خزر می‌ریزد. مهم‌ترین آبزیان این سد ماهی سفید رودخانه ای، کفال، کپور، زرد پر، ساس و آبزیان دیگری مثل نوعی خرچنگ و میگو هستند که ماهی سوف نیز در سال ۱۳۸۲ به این مجموعه افزوده گردید.

با احداث سد ستارخان ضمن کنترل و تنظیم جریان‌های سطحی رودخانه اهر، آب مورد نیاز بخشی از اراضی کشاورزی پایین دست سد و آب شهرستان اهر نیز تامین می‌گردد.

سد ستارخان از نوع خاکی با هسته ناتراوای رسی، به ارتفاع ۷۵ متر از روی سنگ بستر است که در سال ۱۳۷۷ به بهره برداری رسید. طول تاج آن ۳۵۰ متر و عرض تاج و خاکریزی در کف به ترتیب ۱۱ متر و ۴۸۰ متر می‌باشد. هسته رسی پس از برداشت آبرفت به عمق حدود ۱۷ متر بر روی سنگ بستر مناسب قرار گرفته است. حجم مخزن در تراز نرمال ۱۳۵ میلیون متر مکعب، حجم مفید آن ۱۲۰ میلیون متر مکعب و حجم آب تنظیم شده در حدود ۹۰ میلیون متر مکعب می‌باشد.

مهمترین آبزیان این سد ماهیانی همچون ماهی سفید رودخانه ای، کفال، کپور، زردپر، ساس و آبزیان دیگری مثل نوعی خرچنگ و میگو بودند که ماهی سوف نیز در سال ۱۳۸۲ به این جمع افزوده شد.

هدف از رها سازی ماهی سوف در این سد از بین بردن ماهیانی بود که به انگل لیگولا مبتلا شده بودند. این انگل توسط پرندگان مهاجر به اینجا منتقل شده بود. در حال حاضر ماهی سوف تنها وارث این سد می‌باشد و ماهیان دیگر خیلی بندرت مشاهده می‌شوند. علاوه بر ماهیان، این سد زیستگاه پرندگان مختلف نیز می‌باشد.

این سد اخیراً به زیستگاه پرندگان مهاجر تبدیل شده که در تابستان مرغابی، لک لک و مرغ ماهی خوار و در فصل زمستان انواع مختلف پرندگان آبزی در این سد دیده می‌شوند که موجب توجه سیاحان بسیار به این منطقه شده است.

به دلیل شرایط آب و هوایی دلپذیر سد ستارخان در فصول گرم سال و همچنین امکان صید انواع ماهی در آب‌های این سد و فضای سبز اطراف و ایجاد کمپ گردشگری در این این منطقه، سد ستارخان به تفرجگاهی برای خانواده‌ها و جوانان تبدیل شده است.

موقعیت مکانی:
این سد در پانزده کیلومتری غرب اهر، جاده اهر-ورزقان واقع شده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: