April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
عملکرد بازار سرمایه در ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ بررسی شد؛
کد خبر: ۳۷۲۹۲۰
۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
0
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با رشد ۱۱ هزار واحدی به عدد یک میلیون و ۳۴۸ هزار واحدی رسید.
رشد ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس در آخرین روز معاملاتی هفته
شاخص کل بورس در معاملات امروز (چهارشنبه ۱۸ اسفند‌ماه) با رشد ۱۱ هزار و ۷۷۹ واحدی همراه بود و به رقم یک میلیون و ۳۴۸ هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۲۳۵۳ واحد رشد، رقم ۳۴۲ هزار و ۶۹۰ واحدی را ثبت کرد.

همچنین نماد‌های کچاد، شتران، شپنا، پارسان، شبندر، شپدیس و خودرو نسبت به سایر نماد‌ها بیشترین تاثیر را روی شاخص گذاشتند. نماد‌های شستا، شتران، شپنا، خودرو، شبندر، خساپا و فملی پر تراکنش‌های بازار بودند.

در پایان معاملات فرابورس نیز شاخص کل با ۱۲۴ واحد رشد به رقم ۱۸ هزار و ۲۷۰ واحد رسید و نماد‌های فزر، تجلی، کرمان، سمگا، آریا، فرابورس و توسن پر تراکنش‌های بازار بودند.

شاخص‌های عملکردی بازار سهام نشان می‌دهد که حقیقی‌ها در وضعیت ناپایداری به سر می‌برند. توان خریداران و فروشندگان در روز سه شنبه نشان داد که خریداران و فروشندگان در موقعیت برابری نیز به سر می‌برند. حقیقی‌ها همچنان در موقعیت‌های معاملاتی خریدار ظاهر می‌شوند، اما خروجی پول‌ها از بازار دوباره از سر گرفته شده و به نظر می‌رسد همچنان باید منتظر این وضعیت ناپایدار در روز‌های آینده بود.

البته بورس بازان نسبت به سیگنال‌های مثبت از وین و لایحه بودجه ۱۴۰۱ همچنان در موقعیت انتظار به سر می‌برند. به نظر می‌رسد هر یک از رویداد‌ها اثر معناداری روی رفتار معامله گران در بازار سهام بگذارد. تا قبل از عید با وجود افزایش توان عرضه‌ها امکان حرکت روبه جلوی خریداران هم می‌توان انتظار داشت.

در همین رابطه محمود قاضی کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: بورس تهران وارد دور جدیدی از دادوستد‌ها شده و این روز‌ها با محرک‌های تازه و البته با پشتوانه‌ای به نوسان ادامه می‌دهد.
 
وی افزود: این شرایط سبب شد تا در سه روز ابتدایی هفته، فضایی سبز بر تابلوی معاملات سهام حاکم شود. روز گذشته، اما همزمان با فعال‌شدن فروشندگان برای شناسایی سود‌های کوتاه مدت، برخی نگرانی‌ها، مانع از ادامه صعود قیمت‌ها شد. زیگزاگی که در ۱۹‌ماه فرسایشی بورس نیز چندین‌بار تکرار و پس از تجربه یک رشد تماشایی، اما مجددا حال و روز بورس و سهامداران آن رکودی شد. در آن زمان نیز خوش بینی‌های زیادی برای اتمام روز‌های سرخ تالار شیشه‌ای و احیای بورس دیده می‌شد، اما به هر دلیلی این اتفاق رخ نداد. این‌بار، اما به‌نظر می‌رسد بورس پشتوانه‌های بنیادی مناسبی را در اختیار دارد تا بتواند از رکودی که بیش از ۵۴۰ روز به درازا کشیده، خارج شود.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: جایی‌که فارغ از بحث ارزندگی قیمت‌ها و تعدیل محسوس نسبت آینده نگر قیمت به درآمد، بورس بازان سه موتور پرقدرت نیز در اختیار دارند تا به بازگشت روز‌های پررونق به تابلوی معاملات سهام امیدوار شوند. احتمال احیای زودهنگام برجام، چشم انداز مثبت بازار کامودیتی‌ها حداقل برای کوتاه مدت و همچنین خداحافظی احتمالی با دلار ۴۲۰۰‌تومانی در سال‌آینده از جمله محرک‌هایی است که می‌تواند نقطه پایانی برای رکود فرسایشی حدود ۱۹‌ماهه بازار سهام رقم بزند.
 
قاضی خاطر نشان کرد: هر چند که هریک از این محرک‌ها با، اما و اگر‌هایی مواجه بوده و ممکن است بازار را به مسیر موردانتظار هدایت نکنند. آیا این‌بار بورس می‌تواند حرکتی پایدار را در محدوده سبز تابلو تجربه کند؟ هریک از این محرک‌ها چه تاثیری بر اقتصاد، بازار سهام و صنایع مختلف بورسی به‌جای می‌گذارند؟ گزاره‌هایی که مورد سوال بسیاری از سهامداران و فعالان بازار سهام است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: