کد خبر: ۳۷۴۱۵۸
۱۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
0
هکر‌ها در جدیدترین سرقت سایبری از بخش دارایی دیجیتال، رمزارز به ارزش ۶۱۵ میلیون دلار از یک پروژه بلاک چین مرتبط با بازی آنلاین محبوب اکسی اینفینیتی (Axie Infinity) را به سرقت بردند.
بزرگترین سرقت‌های رمزارز تا به امروز
رونین شبکه‌ای که اجازه می‌دهد سکه‌های دیجیتالی در بلاک‌چین‌های مختلف منتقل شوند، سه‌شنبه گذشته اعلام کرد هکر‌ها در ۲۳ مارس، حدود ۱۷۳ هزار و ۶۰۰ توکن اتر و ۲۵.۵ میلیون توکن کوین یو اس دی را به سرقت برده‌اند. در نرخ مبادله فعلی، وجوه مسروقه ۶۱۵ میلیون دلار ارزش دارند، اما در زمان حمله ۵۴۰ میلیون دلار ارزش داشته‌اند که این سرقت را یکی از بزرگترین سرقت‌های رمزارز در تاریخ می‌سازد.

رویترز در گزارشی سرقت‌های بزرگ دیگری را مرور کرده که از زمان تولد بیت کوین در سال ۲۰۰۸، بخش رمزارز با آن‌ها روبرو شده است:

پلی نت‌ورک

هکر‌ها در اوت سال ۲۰۲۱ حدود ۶۱۰ میلیون دلار از پلتفرم پلی نت‌ورک که تراکنش‌های توکن نقطه به نقطه را تسهیل می‌کنند را به سرقت بردند. هکر‌های عامل این دزدی اندکی بعد تقریبا همه وجوه مسروقه را برگرداندند. این هک آسیب پذیری‌ها در بخش فاینانس غیرمتمرکز (DeFi) را منعکس کرد که در آن کاربران وام گرفته، قرض می‌دهد یا به توکن‌های دیجیتالی پس انداز می‌کنند و دروازه بانان سنتی فاینانس یعنی بانک‌ها و صرافی‌ها را دور می‌زنند.

کوین چک

در ژانویه سال ۲۰۱۸ هکر‌ها رمزارز به ارزش ۵۳۰ میلیون دلار را از صرافی کوین چک در توکیو به سرقت بردند. هکر‌ها به یکی از کیف پول‌های داغ کوین چک (پوشه دیجیتالی که به صورت آنلاین ذخیره می‌شود) حمله بردند تا رمزارز‌ها را خالی کنند و توجهات را به امنیت در صرافی‌هایی رمزارز جلب کردند. این هک سوالاتی را در ژاپن در خصوص ساماندهی بازار دارایی دیجیتالی برانگیخت. سازمان اطلاعات کره جنوبی در آن زمان اعلام کرد یک گروه هک کره شمالی ممکن است عامل این سرقت بوده باشد.

صرافی Mt.GOX

در یکی از اولین موارد سرقت‌های بزرگ رمزارز، بیت کوین به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار از صرافی Mt.GOX در توکیو در فاصله سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ به سرقت رفت. این صرافی که زمانی ۸۰ درصد از تجارت بیت کوین جهان را مدیریت می‌کرد، در اوایل سال ۲۰۱۴ پس از این که این هک برملا شد، اعلام ورشکستگی کرد و حدود ۲۴ هزار مشتری این صرافی دسترسی به وجوه مالی خود را از دست دادند.

ورم هول (Wormhole)

سایت غیرمتمرکز ورم هول ماه گذشته هدف سرقتی به ارزش ۳۲۰ میلیون دلار قرار گرفت و هکر‌ها ۱۲۰ هزار توکن مرتبط با اتر را به سرقت بردند. بازوی رمزارز شرکت جامپ تردینگ که سال قبل سازنده ورم هول را خریداری کرده بود، این پول را به منظور پشتیانی از ورم هول جایگزین کرد.

دومین سرقت بزرگ رمزارز پس از سرقت ۶۰۰ میلیون دلاری رمزارز از پلی نت ورک و بزرگترین حمله هک به سولانا است که رقیب اتریوم محسوب می‌شود و در اکوسیستم‌های توکن غیرقابل معاوضه (NFT) و فاینانس غیرمتمرکز (DeFi)، محبوبیت رو به رشدی پیدا کرده است.

اتریوم پراستفاده‌ترین شبکه بلاک چین بوده و بازیگر بزرگی در دنیای DeFi به شمار می‌رود که در آن قطعات قابل برنامه ریزی کد که به عنوان تماس‌های هوشمند شناخته می‌شوند، می‌توانند جای واسطه‌هایی نظیر بانک‌ها و وکلا را در انواع خاصی از مبادلات مالی بگیرند. سولانا رقیب جدیدی که به تازگی معرفی شده است، به دلیل ارزانتر بودن و سریعتر بودن استفاده از آن در مقایسه با اتریوم، محبوبیت رو به رشدی پیدا کرده است.

دارندگان رمزارز اغلب در یک اکوسیستم بلاک چین فعالیت نمی‌کنند بنابراین طراحان، پل‌های میان زنجیره‌ای ساخته اند تا به کاربران امکان دهند رمزارز را از یک زنجیره به دیگری منتقل کنند.

ورم هول پروتکلی است که به کاربران امکان می‌دهد توکن‌ها و NFT‌های خود را بین سولانا و اتریوم جا به جا کنند. طراحان نماینده ورم هول، هک شدن این پروتکل را در حساب توییترش تایید و اعلام کردند این شبکه برای اصلاحات تعطیل شده است. وب سایت رسمی این پروتکل در حال حاضر غیرقابل دسترس است.

بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، بررسی شرکت امنیت سایبری بلاک چین سرتیک نشان داده که هکر‌ها حداقل اتریوم به ارزش ۲۵۱ میلیون دلار و سولانا به ارزش ۴۷ میلیون دلار و بیش از چهار میلیون دلار سکه یو اس دی سی را به سرقت برده اند.

طبق یافته‌های یک تحقیقات، کلاهبرداری و دزدی در پلتفرم‌های DeFi سال میلادی گذشته از مرز ۱۰ میلیارد دلار عبور کرد و ریسک‌های مربوط به حوزه ساماندهی نشده رمزارز‌ها را بیش از پیش نمایان ساخت.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: