April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۴۲۲۰
۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
0
تصمیم روسیه برای فروش انرژی به اروپا در ازای روبل، بهای گاز را در اروپا به شدت افزایش داد.
استفاده روسیه از مکانیسم جدید به جای سوئیفت در تجارت
«گیتا گوپینات» هشدار داد که تحریم‌های اعمال‌شده توسط کشور‌های غربی علیه روسیه می‌تواند منجر به چند پاره شدن نظام مالی جهان و تضعیف سلطه دلار آمریکا در آن شود.

به گزارش خبرگزاری «تاس» روسیه، این مقام صندوق بین‌المللی پول معتقد است که اقدامات محدودکننده افراطی اعمال شده توسط کشور‌های غربی پس از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین ممکن است باعث ظهور بلوک‌های ارزی کوچک مبتنی بر تجارت بین گروه‌های خاصی از کشور‌ها شود.

گوپینات روز پنجشنبه به «فایننشال تایمز» گفت: ما همین حالا هم شاهد مذاکره مجدد برخی کشور‌ها در مورد ارزی هستیم که با آن بهای مراودات تجاریشان پرداخته شود (به جای دلار از ارز‌های ملی دو کشور طرف مراوده استفاده شود). دلار حتی در این چشم‌انداز، ارز اصلی جهانی باقی خواهد ماند، اما تکه تکه شدن (نظام مالی جهان) در سطوح کوچکتر بی‌تردید کاملاً امکان‌پذیر است.

هشدار گیتا گوپینات معاون اول مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول درباره اثرات تحریم‌های آمریکا و متحدانش علیه روسیه بر تضعیف سلطه دلار در شرایطی مطرح شده که فشار‌های واشنگتن و متحدانش علیه مسکو در رابطه با بحران اوکراین ادامه دارد.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه ۲۴ فوریه (پنجم اسفندماه) در پاسخ به درخواست کمک سران جمهوری‌های خودخوانده در منطقه دونباس، دستور آغاز «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین را اعلام کرد. پوتین تاکید کرد که مسکو هیچ برنامه‌ای برای اشغال اوکراین ندارد، بلکه هدفش غیرنظامی کردن و غیرنازی ساختن این کشور است. در پی این اقدام مسکو، آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلیس و چند کشور دیگر تحریم‌هایی را علیه اشخاص حقیقی و حقوقی روسیه اعلام کردند.
رئیس کمیسیون اروپا این تصمیم را ناقض قرارداد‌های منعقدشده میان اروپا و روسیه خواند و گفت: اروپا به مسکو اجازه نخواهد داد با درخواست روبل برای فروش گاز، تحریم‌ها را دور بزند.

سران آلمان و ایتالیا هم با ابراز نگرانی از این درخواست روسیه، آن را ناقض مفاد قرارداد‌های تامین انرژی اروپا عنوان کردند.

اروپایی‌ها که ۴۰ درصد از گاز خود را از روسیه دریافت می‌کنند، روزانه صد‌ها میلیون یورو در ازای دریافت سوخت‌های فسیلی به روسیه پرداخت می‌کند.

تداوم نگرانی‌ها در اروپا درباره افزایش قیمت گاز در حالیست که در یک ماه گذشته، بهای جهانی نفت هم در پی تحریم‌های غرب علیه روسیه، افزایش جهشی داشته و به بیش از ۱۱۰ دلار در هر بشکه رسیده است.

ولادیمیر پوتین همچنین به بانک مرکزی روسیه دستور داد، سازوکاری تنظیم کند تا به این کشور امکان دهد این نوع پرداخت‌ها را طی یک هفته به اجرا گذارد. در نتیجه، بهای گاز طبیعی اروپا ۳۰ درصد افزایش یافت.

رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری‌ها در اوکراین و نیز واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
سفر لاوروف به هند روز پنجشنبه آغاز و گزارش شده است که مقامات بانک مرکزی روسیه هفته آینده برای گفتگو در مورد جزئیات به این کشور سفر خواهند کرد.

به گفته این منابع، مقامات بانک مرکزی هند به طور منظم با مدیران سیستم بانکی این کشور ملاقات می‌کنند تا در مورد موضوعاتی مانند قرار گرفتن در معرض خطرات ناشی از آخرین تحریم‌ها علیه روسیه گفتگو کنند.

انتظار می‌رود این مکانیسم به صادرکنندگان هندی اجازه دهد تا با وجود تحریم‌های اخیر که استفاده از سیستم پیام‌رسانی بین بانکی سوئیفت را ممنوع می‌کند، به تجارت با روسیه ادامه دهند.

این مکانیسم مالی به هند اجازه می‌دهد که به خرید نفت، سلاح و سایر کالا‌های روسی ادامه دهد.

گزارش‌ها حاکی است که طبق این پیشنهاد، وجوه پرداختی به روبل به یک بانک هندی سپرده می‌شود و به روپیه تبدیل می‌شود و همین سیستم برعکس نیز عمل می‌کند.

روسیه همچنین از هند خواسته است تا رابط پرداخت یکپارچه خود را به سیستم پرداخت MIR خود برای استفاده یکپارچه از کارت‌های صادر شده توسط بانک‌های هر دو کشور پس از تعلیق فعالیت‌های ویزا و مسترکارت در روسیه وصل کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: