April 2024 17 / چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۴۷۶۶
۲۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۷
0
قیمت برنج در بازار به ۱۰۰ هزار تومان رسید، رشد قیمتی که از اواسط سال گذشته استارت آن زده شد و حال یک رکورد جدید در بازار زده است.
اتفاق عجیب در بازار برنج
قیمت برنج در بازار به ۱۰۰ هزار تومان رسید در فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم برنج ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان براساس نوع و کیفیت قیمت خورده است.

گرانی برنج موجب شد تا دولت برای کنترل بازار شب عید، برای انواع ایرانی و وارداتی نرخ مصوب تعیین کند. براین اساس سازمان حمایت، قیمت فروش هر کیلوگرم برنج طارم ایرانی درجه یک را ۶۵ هزار تومان، طارم درجه دو را ۶۰هزار تومان، شیرودی را ۴۲هزار تومان، هندی وارداتی را ۳۰هزار تومان و برنج پاکستانی وارداتی را ۳۱هزار تومان تعیین کرد. همزمان شرکت بازرگانی دولتی نیز بخشی از ذخایر استراتژیک را، که شامل برنج‌های خارجی است، وارد بازار کرد. شرکت بازرگانی دولتی هر کیلوگرم برنج هندی را ۲۴هزار تومان، پاکستانی را ۲۵هزار تومان و تایلندی را ۱۲.۵۰۰ تومان عرضه کرد.

اقدام دولت با انتقاد کارشناسان روبرو شد؛ به گفته فعالان این بازار سیاست قیمت‌گذاری دستوری نه تنها گرهی از کار بازار باز نمی‌کند بلمه موجب افزایش نوسان می‌شود. پیش بینی که با ورود به سال جدید شکل واقعیت به خود گرفت و قیمت برنج ایرانی به ۱۰۰ هزار تومان رسید.

جمیل علیزاده شایق، دبیرانجمن برنج ایران در این خصوص گفت: کشت برنج در فروردین و اردیبهشت صورت می‌گیرد و برداشت هم در شهریور ماه تمام می‌شود با این شرایط در حال حاضر حدود ۷ ماه است که برنج از تولیدکننده خریداری شده و وارد بازار شده است او می‌گوید:تولیدکننده نقشی در رشد قیمت نداشته است.

به گفته دبیرانجمن برنج ایران، برنج با بهترین کیفیت سال گذشته با سود ۳۵ هزار تومان به عمده فروش‌ها فروخته شد، با این شرایط این سوال مطرح می‌شود که چه اتفاقی افتاده که قیمت برنج در این چند ماه رشد چند برابری داشته است؟

با توجه به اظهارات علیزاده شایق به نظر مشکل افزایش قیمت از حلقه اول نیست و حلقه دوم (واسطه ها) موجب شده تا شاهد رشد قیمت در بازار باشیم.

یکی از مدیران سابق وزارت جهاد کشاورزی با تایید اینکه حدود ۷ ماه از خرید برنج کشاورزان گذشته است و دلیلی برای این افزایش قیمت وجود ندارد می‌گوید: برنج تولیدی به عمده فروشان یا کارخانه‌های برنج کوبی فروخته شده، اما در حال حاضر عمده فروشان اقدام به عرضه قطره چکانی برنج در بازار می‌کنند که این امر بازار را تحت تاثیر قرار داده است.

این مدیر پشین با انتقاد از نهاد نظارتی سئوال می‌کند چرا دستگاه‌های نظارتی ورود نمی‌کنند، تا زمینه کنترل بازار فراهم شود.

اما برخی اقتصاددانان اعتقاد دارند آنچه موجب شده تا شاهد رشد قیمت برنج در بازار باشیم تابعی از سیاست‌های کلان و تغییرات در سایر بازار‌ها است به گفته این گروه نوسان قیمت‌ها در بازار داخلی، انتظارات تورمی، افزایش قیمت تضمینی محصولات کشاورزی و اختلال‌ها در زنجیره توزیع در فصولی که عرضه کم است موجب شده رشد قیمت‌ها شدید شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: