کد خبر: ۳۷۵۹۰۸
۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰
0
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: علی رغم شرایط خشکسالی و بحران آب، سال گذشته هندوانه رتبه نخست صادرات را به خود اختصاص داد.
باید جلوی صادرات هندوانه را گرفت
رضا نورانی گفت: تا زمانیکه مصوبه الگوی کشت بدرستی اجرا نشود تا آماری دقیق از تولید، مصرف و صادرات داشته باشیم، کشت بی‌رویه محصولات آب بر انجام خواهد شد.

به گفته وی، بنابر آمار سال گذشته در صادرات هندوانه رتبه نخست را داشتیم که این موضوع کاملا اشتباه است چرا که هندوانه بیشترین آب برای تولید را مصرف می‌کند.

نورانی می‌گوید: علی رغم آنکه غلات کمترین آب را مصرف می‌کنند، اما سال قبل رتبه اول را داشتیم که این امر بدان معناست که برای تولید باید برنامه‌ریزی مدونی داشته باشیم.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: با وجود آنکه صادرات هندوانه به معنای آب مجازی است، بنابراین در شرایط کم آبی و بحران فعلی باید از صادرات این محصول آب بر جلوگیری شود.

صادرات هندوانه توجیه اقتصادی ندارد
آقای مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران گفت: طی سال‌های اخیر هندوانه قابل توجهی بیش از مصرف داخل کشت شد که در صورت صادر نشدن، بازار داخل قابلیت جذب این میزان در داخل را ندارد.

به گفته وی، با توجه به آنکه نرخ صادراتی محصول با بازار داخل تفاوتی ندارد؛ بنابراین کشت این محصول آب بر توجیه اقتصادی ندارد.

شادلو می‌گوید: با درگیری روسیه و اوکراین و افزایش نرخ جهانی غلات نیاز است که کشاورزان به جای اختصاص هکتار‌ها زمین به کشت هندوانه، محصولات استراتژیک بکارند.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران گفت: طی سال‌های اخیر چندبرابر نیاز کشور، هندوانه کشت شد که جز صادرات راهی برای جذب این میزان محصول نبود، درحالیکه مسئولان از زمان کشت باید سیاست‌گذاری کنند تا با اجرای الگوی کشت، هندوانه به میزان نیاز داخل تولید شود.

علی رغم آنکه برخی کشور‌ها همچون ترکیه با هدف حفظ منابع آبی، میزان کشت هندوانه را کاهش دادند، اما روزانه بیش از ۷۰۰ کانتینر هندوانه از ایران به ترکیه صادر می‌شود که به دلیل مصرف بالای آب این محصول، کشت محصولات استراتژیک باید جایگزین کشت این محصول آب بر شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: