April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
در بیست و سومین نمایشگاه ایران هلث مطرح شد
کد خبر: ۳۷۷۲۸۱
۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۳
0
همایش و مراسم افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه ایران هلث در محل نمایشگاه‌های بین المللی با حضور بهرام دارائی رئیس سازمان غذا و دارو، نیازی معاون وزیر صمت و جمعی از تولید کنندگان تجهیزات پزشکی برگزار شد.
ضرورت اصلاح سیاست‌های ارزی در زمینه تجهیزات پزشکی
در ابتدای این همایش مجید روحی رئیس انجمن صنفی تولید کنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی کشور با بیان اینکه برای تامین نیاز کشور؛ حمایت، رفع مشکلات و تسهیل در حوزه تولید باید صورت گیرد و امسال در این راستا رهبر انقلاب هم فرمان دادند اظهار کرد: ما در کشور بیش از ۳۰۰ شرکت دانش بنیان داریم و میانگین شاخص درمان در جهان ۳.۱ تخت برای هر هزار نفر است و در کشور ما این شاخص ۱.۷ است.

روحی گفت: ما برنامه ریزی کرده‌ایم تا به میانگین شاخص جهانی برسیم و خود اکتفا شویم، البته در بعضی مناطق محروم هنوز به شاخص‌های متوسط هم نرسیده‌ایم و برای رسیدن به میانگین شاخص درمان در جهان، باید تلاش کنیم.

وی ادامه داد: برای رسیدن به میانگین جهانی ظرفیت خوبی داریم و ما در منطقه جزو کشور‌های پیشرفته در زمینه تجهیزات پزشکی هستیم، چراکه بیش از هزار شرکت فعال در حوزه تجهیزات داریم.

رئیس انجمن صنفی تولید کنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی کشور با بیان اینکه بزرگترین مشکل ما بحث نقدینگی است گفت: امسال با شجاعت کامل، ارز ترجیحی برداشته شد و باید بودجه‌ای را برای بخش تولید اختصاص دهیم و سهم تولید در دوره‌های قبل ۵ درصد بود.

وی گفت: سلامت مردم شوخی بردار نیست و خط تولید محصولات مختلف پزشکی را باید در کشور داشته باشیم و در حوزه‌های متفاوت مانند تصویربرداری، نیاز به سرمایه گذاری داریم و باید دولت بودجه‌ای را برای بخش خصوصی در نظر گیرد.

نیاز تولید کنندگان به رفع برخی مشکلات گمرکی

روحی با اشاره به مشکلات حوزه گمرکی گفت: در زمینه اقدامات گمرکی مشکلات زیادی داریم و برخی اوقات مواد اولیه همکاران ما تا ۱ سال در گمرک رسوب می‌کند و با سختی باید نسبت به ترخیص آن اقدام کنیم و بزرگترین مشکل ما در حال حاضر باتوجه به جنگ روسیه و اوکراین موضوع مواد اولیه است.

رئیس انجمن صنفی تولید کنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی کشور گفت: اگر فرآیند کار تولیدکنندگان ما تسهیل شود، بسیاری از محصولات های‌تک را در کشور تولید خواهیم کرد و انتقال تکنولوژی با شرکت‌های خارجی را نیز بیشتر خواهیم داشت.

در ادامه این مراسم اشاره‌ای به تکمیل بودن فضای نمایشگاه شد و طبق گفته روحی، ۴۰۰ شرکت به خاطر تکمیل شدن ظرفیت نمایشگاه امکان حضور را پیدا نکردند که باید نسبت به رفع این موضوع تمهیداتی را اندیشید.

همچنین در ادامه عبدالرضا مجدالدین مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن تشکر از تولید کنندگانی که در ۲ سال اخیر پای کار بودند، اظهار کرد: از سنوات قبل زمینه‌های گسترش صنعت تجهیزات پزشکی فراهم شده بود و همین اقدام باعث شد که دوران کرونا را با سربلندی طی کنیم.

وی با بیان اینکه امیدوارم حوزه تجهیزات پزشکی بیشتر دیده شود گفت: خوشبختانه قانون جهش تولید دانش بنیان تصویب و ابلاغ شد و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد که این قانون ۱۲ آیین نامه دارد و در حال حاضر آیین نامه‌های آن برای تصویب و عملیاتی شدن آماده شده است.

مجدالدین گفت: در این قانون جدید برای دانش بنیان‌های نوع ۳ هم فضای دانش بنیانی دیده شده و افراد می‌توانند اقدامات لازم را در زمینه بهره‌مندی از امکانات استفاده کنند.

مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه باید صادرات را در بازار‌های بین المللی شکل دهیم گفت: امید است برای کانون، اقدامات خوبی صورت گیرد و یک صدای واحد نخبگانی را در این حوزه داشته باشیم و ما وظیفه ایجاد ساختار و سازماندهی تشکل‌ها را داریم.

در ادامه همایش بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو ضمن گرامیداشت سوم خردادماه سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: به امید خدا روز جمعه به همراه وزیر بهداشت از نمایشگاه بازدید خواهیم کرد و بنده علاقه زیادی به حوزه تجهیزات پزشکی دارم.

دارایی با بیان اینکه کار سازمان غذا و دارو نظارت است گفت: تولید تقلبی و مونتاژ در کشور کار درستی نیست و قبول دارم که به صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی بها خوبی داده نشده و نباید تجهیزات خارجی را به عنوان کالای داخلی به فروش برسانیم.

وی با بیان اینکه سیاست‌های ارزی در حوزه‌های تجهیزات پزشکی اصلاح خواهد شد افزود: در زمینه تجهیزات پزشکی، در دوران کرونا خوب عمل کردیم و رقابت خوبی ایجاد شد.

دارایی بیان کرد: در دوران کرونا مشخص شد در زمینه تجهیزات پزشکی کار‌های خوبی صورت گرفته و امیدواریم عامل انسانی از سد راه تولید کنندگان برداشته شود.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: یکی از کار‌های بزرگ در دوران کرونا، واکسن تولید داخل بود که در طول ۱ سال انجام شد و در حال حاضر توانایی و ظرفیت خوبی در زمینه تولید داریم و باید ارز بری در کشور کاهش پیدا کند.

نگاه ویژه وزارت صمت به تولید تجهیزات پزشکی

در انتهای این مراسم نیازی معاون وزیر صمت نیز با بیان اینکه اگر بتوانیم ظرفیت‌های تولیدی را در کشور ایجاد کنیم، در بحران‌ها خوب عمل خواهیم کرد افزود: تجهیزات پزشکی از رشته فعالیت‌های بسیار مهم صنعتی است و ویژگی‌های خاصی در حوزه‌ی بازار، فناوری، نوآوری، سیاستگذاری خواهد داشت.

وی افزود: وزارت صمت شاید در گذشته نگاه محدودی به این حوزه داشت، اما در ساختار جدید وزارتخانه موضوع نگاه ویژه به این رشته فعالیت در دستور کار قرار گرفته و تلاش داریم به صورت ویژه‌ای به رشته تجهیزات پزشکی بپردازیم.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه ما در برنامه ریزی‌های خود برای این رشته برنامه داریم و باتوجه به شعار امسال اقدامات خوبی با همکاری انجمن‌ها در حال طراحی است گفت: ما اعلام آمادگی کرده‌ایم که با محوریت انجمن‌ها، برنامه جهش تولید را برای این رشته در وزارتخانه طراحی کنیم.

نیازی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید هماهنگی خوبی داشته باشد و ما هم در تعامل با وزارت بهداشت و معاونت علمی تلاش بر ایجاد همکاری و هم افزایی داریم. تولید نیاز به مشوق، زیرساخت، حمایت و... دارد و همه دستگاه‌ها باید در این زمینه همکاری کنند.

وی با بیان اینکه تلاش داریم شرایط تولید در کشور را آسان کنیم گفت: ما در این نمایشگاه حضور خواهیم داشت و به صورت کامل از تمامی غرفه‌ها بازدید خواهیم کرد.

در ادامه قاسمی دبیر انجمن تولید کنندگان تجهیزات پزشکی کشور در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران درباره جزئیات نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه ایران هلث بزرگترین رویداد هلث کشور است که در حال حاضر بیست و سومین دوره آن بعد از ۲ سال تاخیر در حال برگزاری است و علت تعطیلی آن هم به خاطر درگیری تولیدکنندگان با شیوع ویروس کرونا بود.

وی افزود: امسال این نمایشگاه در حال برگزاری است و از دستاورد‌های تجهیزات پزشکی در این نمایشگاه، رونمایی خواهد شد و حضور مسئولان باعث دلگرمی تولید کنندگان و شرکت‌های دانش بنیان می‌شود.

قاسمی با بیان اینکه از بیش از ۱۰ محصول دانش بنیان در این نمایشگاه رونمایی خواهد شد و در سالن ۵ پابیون را برای حاضرین داریم گفت: همچنین تریبون آزاد را هم در این پابیون خواهیم داشت و امید است نمایشگاه ایران هلث را تقویت کنیم و آن به بزرگترین رویداد منطقه‌ای تبدیل شود.

گفتنی است؛ بیست و سومین نمایشگاه ایران هلث از امروز سه‌شنبه سوم تا جمعه ششم خردادماه در محل نمایشگاه‌های بین المللی دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند نسبت به حضور در نمایشگاه اقدام کنند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: