April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کارگران را با "اجاره به شرط تملیک" خانه‌دار کنید
کد خبر: ۳۷۷۵۴۰
۰۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۶
0
یک مقام کارگری معتقد است: بهترین راه خانه دار شدن کارگران در شرایط حاضر این است که دولت در بحث ساخت مسکن کارگری بر تعاونی‌های مسکن نظارت کند و واحد‌ها از طریق تعاونی‌های مسکن ساخته و به شکل اجاره به شرط تملیک به کارگران واگذار شود.
تعاونی های مسکن یا انبوه سازان؟
فتح الله بیات درباره پروژه ساخت ۴۰۰ هزار مسکن کارگری اظهار کرد: در بحث مسکن کارگری بار‌ها اعلام کرده‌ایم که حقوق کارگران برای ساخت یا پرداخت اقساط مسکن پایین است و توان پرداخت اجاره بهای مسکن را ندارند. هم اکنون بیش از دو سوم دریافتی آن‌ها صرف اجاره بها می‌شود و با همین دریافتی امورات اولیه زندگی خود را نمی‌توانند تامین کنند لذا معتقدم مسکن کارگری زمانی موفق خواهد بود که به شکل اجاره به شرط تملیک باشد.

وی ادامه داد: در بحث اجاره به شرط تملیک باید حقوق و دستمزد کارگران را بسنجند و بر اساس آن اقساط مسکن را محاسبه کنند تا بخشی از درآمد کارگر بابت مسکن و بخشی دیگر صرف هزینه‌هایی مثل درمان، آموزش و حمل و نقل و تامین خوراکی‌ها و معیشت او شود.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در پاسخ به این پرسش که ساخت مسکن کارگری توسط انبوه سازان بهتر است یا تعاونی‌های مسکن؟ اظهار کرد:در حال حاضر دو دیدگاه درباره ساخت مسکن وجود دارد یکی اینکه توسط انبوه سازان ساخته شود و دوم تعاونی‌های مسکن وارد شوند. اگر به کارگران زمین رایگان هم بدهیم قدرت ساخت و ساز ندارند بنابر این بهتر است واحد‌های مسکونی ساخته و به شکل اجاره به شرط تملیک در اختیار کارگران گذاشته شود.

بیات تصریح کرد: اگر تعاونی‌ها وارد ساخت و ساز شوند بهتر است تا انبوه سازان و به این منظور باید تعاونی‌های خوشنام که سابقه درخشانی در ساخت و ساز دارند این کار را برعهده بگیرند. چه تضمینی وجود دارد که خانه‌های مسکن کارگری در حالت انبوه سازی از قیمت و کیفیت مناسب برخوردار باشند؟ وقتی قرار است مسکن کارگری با قیمت پایین توسط انبوه ساز ساخته و تحویل شود طبعا باید از کیفیت آن هم بزند، چون انبوه ساز از سود خود نمی‌گذرد، ولی اگر تعاونی‌های مسکن وارد شوند و دولت نظارت کند قطعا بهتر است.

به گفته این مقام کارگری، در تعاونی‌ها نگاه سود آوری وجود ندارد و مسکن با قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول به شکل مقرون به صرفه ساخته و در اختیار کارگران قرار داده می‌شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: