کد خبر: ۳۷۷۷۹۲
۱۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۰
0
موتور هواپیما شامل هزارتویی از لوله‌های پر پیچ و خم می‌شود که مایعات و گاز‌ها را در سراسر آن منتقل می‌کند؛ بنابراین بررسی تمام این لوله‌ها و موتور هواپیما برای مهندسان کار پیچیده‌ای است. حالا متخصصان حوزه رباتیک با الهام از طبیعت، روش جدیدی را ابداع کرده‌اند و نوعی کرم خاکی رباتیک را ساخته‌اند که می‌تواند با رویکرد کاملا جدیدی، داخل لوله‌های پیچیده موتور هواپیما حرکت و آن را بررسی کند.
دانشمندان چینی برای بازدید از موتور هواپیما کرم خاکی رباتیک ساختند
«روش‌های مورد استفاده فعلی برای بازرسی موتور هواپیما زمان‌بر هستند و فقط مهندسان بسیار ماهر می‌توانند آن‌ها را انجام دهند. امیدواریم تا در آینده، برای صرفه‌جویی در زمان ربات‌ها چنین کار‌هایی را انجام دهند.»

دانشمندان در مدل جدید شبیه به کرم خاکی، از بار‌های الکتریکی برای حرکت استفاده کرده‌اند تا ربات بتواند مسیر خود را در یک لوله طی کند. این دستگاه در اندازه بسیار کوچکی ساخته شده و حدود ۴۷ میلی‌متر است و در یک ثانیه، می‌تواند تمام طول بدن انسان را طی کند. همچنین این ربات از بخش‌هایی ساخته شده که می‌توانند با آهنربا به یکدیگر متصل شوند و با این وجود، اپراتور می‌تواند بر اساس مشخصات مورد نیاز خود، طراحی مدنظرش را انجام دهد.

ژائو به عنوان موارد کاربرد این ربات خزنده توضیح داده که می‌توان آن را وارد خط لوله موتور هواپیما کرد و سپس تا انتهای بازرسی‌های لازم از موتور را به صورت همزمان ادامه داد.

البته این اولین رباتی نیست که برای بازرسی لوله‌های سانتی‌متری و میلی‌متری طراحی شده است. در برخی مدل‌های ساخته شده، از چرخ‌ها یا وسایل دیگر برای حرکت در لوله‌های موتور هواپیما استفاده شده که به گفته محققان این رویکرد چندان عملی نیست.

همچنین مهندسان تاکنون ربات‌هایی با نیروی پنوماتیک ساخته‌اند که برای حرکت از گاز تحت فشار استفاده می‌کنند و می‌توانند مانند یک کرم به اطراف خود بخزند. هرچند توسعه آن‌ها به این روش در مقیاس‌های کوچک ساده است، اما عملکرد بسیار آهسته‌ای دارند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: