April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۸۳۹۹
۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
0
در حالی که مقامات بهداشتی نسبت به افزایش شیوع این بیماری هشدار داده اند، «تب خون دماغ» حدود ۱۲۰ نفر را در عراق مبتلا کرده است. این ویروس با سرعت بی سابقه‌ای در استان‌های جنوبی عراق گسترش یافته و باعث خونریزی شدید در بیماران شده است.
بعد از آبله میمون نوبت به تب خون دماغ رسید!
عراق از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون حدود ۱۸ مورد مرگ را ثبت کرده است، اما تقریباً نیمی از موارد ابتلا به این بیماری و یک سوم موارد مرگ و میر ثبت شده در دو هفته گذشته بوده است که زنگ خطر را نسبت به سرعت شیوع این بیماری به صدا درآورده است.

بیماران به دنبال تماس با خون حیوانات آلوده، به ویروس آلوده می‌شوند. شروع آن در بیشتر موارد بسیار سریع است و باعث خونریزی داخلی و خارجی می‌شود، برخی آن را «تب خون دماغ» نامیده اند.

این بیماری نرخ مرگ و میر نسبتا بالایی دارد که حدود ۱۰ و ۴۰ درصد از کل موارد است. علائم «تب خون دماغ» تب، درد عضلانی، سرگیجه، گردن درد، کمردرد، سردرد و چشم درد است. به گفته سازمان بهداشت جهانی ممکن است تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم و گلودرد در اوایل و به دنبال آن نوسانات خلقی شدید و گیجی وجود داشته باشد.

وزارت کشاورزی عراق گفت که به کلینیک‌های دامپزشکی برای مبارزه با کنه، آفت کش داده شده است و آن‌ها از شهروندان خواسته اند فقط گوشت را از قصابی‌های مجاز خریداری کنند. مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، ۱ میلیارد دینار عراقی را به کمپین بزرگ سمپاشی دام‌ها و انبار‌ها با سموم دفع آفات اختصاص داده است تا تهدید «تب خون دماغ» را از بین ببرد.

احمد زویتن، نماینده سازمان بهداشت جهانی در عراق، گفت که افزایش موارد را می‌توان به سمپاشی نکردن دام‌ها در طول کرونا در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ نسبت داد و این امر باعث گسترش کنه‌ها شده. مقامات و پزشکان از جشن‌های عید قربان در ماه جولای که خانواده‌ها به طور سنتی حیوانی را ذبح می‌کنند و می‌تواند منجر به شیوع گسترده شود، هراس دارند. سیف البدر، سخنگوی وزارت بهداشت عراق گفت که آن‌ها هنوز به مرحله همه گیری نرسیده اند، اما میزان ابتلا به این بیماری بیشتر از سال گذشته است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: