April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۸۶۸۶
۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۰
0
سه بانک خصوصی شده در سال ۱۴۰۰ بیش از کل بانک‌های ایرانی تسهیلات به استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان پرداخت کردند.
استارتاپ‌های ایرانی با بانک ملت، تجارت وصادرات سرپا ماندند
سه بانک خصوصی شده در سال ۱۴۰۰ بیش از کل بانک‌های ایرانی تسهیلات به استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان پرداخت کردند. این در حالی است که بانک‌های دولتی باید در این حوزه فعالیت بیشتری داشتند چرا که بانک‌های دولتی با توجه به شعار ملی امسال مبنی بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، فعالیت کمتری در این حوزه داشتند. این سه بانک در طول سال گذشته بالغ بر ۲۵۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کردند.

این تسهیلات از ان رو دارای اهمیت بالایی است که استارتاپ‌ها جهت راه اندازی با کمبود منابع مالی مواجه بوده و بسیاری از کارآفرینان با توجه به مشکلات اقتصادی موجود سرمایه کافی ندارند. از این رو قادر به راه اندازی و شروع کار نیستند و همین باعث می‌شود تا نا امیدی و کمبود کار در جامعه زیاد شود. از طرفی سرمایه‌گذاران نیز به کارآفرینان کم سن و سال و بی تجربه اعتماد نمی‌کنند و از این رو هزینه‌ای را در اختیار آن‌ها قرار نمی‌دهند؛ لذا تسهیلات بانک‌های خصوصی شده به استارتاپ‌ها بدون اغماز نجات بخش انهاست.

علاوه بر این شایان ذکر است که مانده کلی تمام تسهیلات این سه بانک به رقم ۱۴ هزار و ۸۷۲ میلیارد ریال رسید. چرا که در طور دوره‌ها تسهیلات زیادی دریافت و تسویه می‌شود. در حقیقت مانده تسهیلات بانک‌های خصوصی شده عدد ۳۳۱۲ هزار میلیارد ریال برای بانک صادرات، رقم ۷۹۷۰ هزار میلیارد ریال برای بانک ملت و مبلغ ۳۵۹۰ هزار میلیارد ریال برای بانک تجارت رسید.

علاوه بر استارتاپها، بانک‌های خصوصی شده در حوزه‌های دیگری اقتصاد ایران نیز فعال هستند و تاثیرگذار هستند.

با توجه به جداول ارائه شده توسط بانک مرکزی، بانک تجارت، ملت و صادرات نقش تاثیر گذاری برای اقتصاد ایران داشته و می‌توانند با توجه به میزان تسهیلات دهی خود اثر مفیدی برای خرج از رکود کشور باشد.


بانک مرکزی هدف اصلی تسهیلات این بانک‌ها را به شرح زیر ارائه کرده است. در واقع همانطور که از جدول زیر بر می‌آید در تمام حوزه‌های کشور بانک‌های خصوصی شده فعال بودند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: