April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۸۷۸۶
۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۰
0
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: با حذف الزام صادرکننده به ارائه ارز صادراتی خود در سامانه نیما و فروش آن به صرافی ها، شتاب افزایش نرخ ارز در بازار گرفته خواهد شد.
عامل کاهش شتاب افزایش نرخ ارز
محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات، با اشاره به ابلاغ بانک مرکزی در خصوص لغو الزام ارائه ارز صادراتی در سامانه نیما از سوی صادرکنندگان گفت: دولت از سال ۹۷ با اتخاذ سیاستی، انحصاری را در مبادلات ارزی ایجاد کرد و این اقدام مداخله در روند طبیعی بازار ارز و حذف برخی نهاد‌ها مانند صرافی‌ها از معاملات بود.

وی ادامه داد: ایجاد سازوکار سامانه نیمایی و تعهدات ارزی عملا یک خود تحریمی را در خصوص ارز در کشور ایجاد کرد. در صورتی که طی چهل سال گذشته علی رغم تحریم‌های سخت سال ۹۲ و جنگ تحمیلی همیشه به دلیل روند چرخش ارز مشکلی وجود نداشت.

زنگنه تاکید کرد: دولت دوازدهم با هدف کنترل بازار ارز و جلوگیری از خروج ارز و یا جلوگیری از عدم بازگشت ارز صادراتی به کشور با اعلام این موضوع که حدود ۲۸ میلیارد دلار تا ۱۰ میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور باز نگشته است، فضایی را در جامعه ایجاد کرد و در ادامه با این فضاسازی تبلیغاتی و آماده کردن اذهان سامانه نیمایی را راه اندازی و صرافی‌ها را از دریافت ارز صادراتی ممنوع کرد.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس تصریح کرد: دولت صادر کننده را مجبور به تحویل ارز صادراتی در سامانه نیمایی کرد و از سوی دیگر وارد کننده را نیز ملزم به تامین ارز مورد نیاز خود از این سامانه کرد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه این موضوع چند ایراد بزرگ داشت، اظهار کرد: با این اقدام دولت تمام مجاری مبادله ارزی که در دوران تحریم‌ها وجود داشت و صرافی‌ها و بخش خصوصی را که نقش عمده‌ای در تامین ارز کشور داشتند، به یک معنا حذف شدند.

وی افزود: همچنین اختلاف نرخ ارز در سامانه نیمایی و بازار آزاد به حدود ۵ تا ۷ هزار تومان رسید و این موضوع موجب شد تا دیگر ارائه ارز صادراتی در سامانه نیما برای صادرکننده صرفه اقتصادی نداشته باشد و هزینه برای صادرکننده افزایش پیدا کند و به نوعی انحصار ایجاده شده، تبدیل به یک مانع برای صادرکننده شود.

زنگنه تاکید کرد: معضل دیگر این بود که بسیاری اوقات وارد کننده بعد از مراجعه به سامانه نیما قادر به تامین منابع ارزی مورد نیاز خود نمی‌شد و براین اساس تقاضا در سامانه نیما افزایش پیدا می‌کرد و همین موضوع با تحریک بازار آزاد ارز موجب افزایش نرخ ارز می‌شد.

رئیس کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس بیان کرد: از حدود دو سال پیش اعلام کردیم که بانک مرکزی با در اختیار داشتن دو عامل می‌تواند در جهت منطقی کردن نرخ ارز اقدامات لازم را انجام دهد. مسدود کردن بازار ارز فردایی و لغو محدودیت صرافی‌ها برای خرید ارز صادراتی و عدم الزام صادر کننده به ارائه ارز خود در سامانه نیما می‌تواند در تعیین نرخ ارز در بازار آزاد موثر باشد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس لغو ممنوعیت ارائه ارز صادراتی به صرافی‌ها را توسط بانک مرکزی اقدام درستی برشمرد و گفت: براساس اطلاعات اعلامی دولت، اکنون ما مشکل ارزی در کشور نداریم، اما با توجه به افزایش قیمت کالا‌ها که تا حدودی در حوزه صادرات مشکلاتی را ایجاد کرد، بهترین راه این است که دولت دخالتی در بازار ارز نداشته باشد.

وی تاکید کرد: براساس تصمیم جدید دولت به دلیل اینکه صادر کننده می‌تواند به راحتی ارز حاصل از صادرات خود را در صرافی‌ها ارائه کند، شتاب افزایش نرخ ارز در بازار گرفته خواهد شد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: