April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۸۸۵۶
۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰
0
وضعیت واردات کالای مصرفی، واسطه‌ای و سرمایه‌ای در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ چگونه بوده است؟
۳۵ درصد؛ سهم کالا‌های سرمایه‌ای از واردات ۱۴۰۰
براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صمت سهم واردات این سه دسته کالا به لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۹۹ تقریبا برابر بوده و اختلاف چندانی بایکدیگر نداشته اند. براساس آمار اعلام شده سهم ارزشی کالای واسطه‌ای در مدت زمان مورد بررسی نسبت به سال ۹۹ برابر با ۳۶.۹ درصد بوده و این سهم برای کالای مصرفی برابر با ۳۵.۶ درصد و سهم کالای سرمایه‌ای نیز برابر با ۳۵.۲ درصد بوده است.

کالای سرمایه‌ای در میان کالا و تجهیزاتی قرار دارد که در تولید محصولات و خدمات دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و به طور مستقیما برای تولید کالا یا خدمات به کار می‌رود، با این شرایط افزایش واردات این کالا‌ها می‌تواند افزایش بهره‌وری سایر عوامل تولید را به همراه داشته باشد و ایجاد ارزش افزوده کند. با این شرایط آنچه مسلم است هر چقدر سهم این بخش در صادرات افزایش یابد، شاهد افزایش دارایی‌ها ثابت بخش تولید که عمدتا شامل دستگاه‌ها و ماشین‌آلات می‌شود خواهیم بود. اما آنچه در سال گذشته شاهد آن بوده ایم تقسیم سهم وادرات میان این سه گروه با فاصله اندک بوده است. آمار اعلام شده از سوی وزارت صمت نشان دهنده آن است که وزن کالای سرمایه‌ای برابر با ۷۱۰ هزار تن بوده که در نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی ۳۲ درصدی داشته است. ارزش کالای سرمایه‌ای وارداتی نیز برابر با ۷ میلیارد و ۲۴۲ میلیون دلار بوده است که نسبت به سال ۹۹ رشدی ۳۵.۲ درصدی داشته است.

وضعیت واردات کالای واسطه‌ای
با توجه به آمار اعلام شده سهم کالای واسطه‌ای نیز در مدت زمان مورد بررسی به لحاظ ارزشی رشدی ۳۶.۹ درصدی داشته و به لحاظ وزنی نیز رشدی ۲۲.۳ درصدی را ثبت کرده است. با توجه به آمار وزارت صمت مجموع کالای واسطه‌ای وارد شده به کشور در سال ۱۴۰۰ برابر با ۳۷ میلیارد و ۱۵۶ میلیون دلار بوده است. کالا‌های واسطه‌ای به کالا‌هایی گفته می‌شود که در تولید سایر کالا‌ها به کار می‌رود و شامل مواد اولیه و نهاده‌های مختلف دامی، کشاورزی و صنعتی است. با این شرایط می‌توان گفت این کالا‌ها می‌توانند روند تولید کالا را شتاب دهند. بسیاری از واحد‌های تولیدی ما در دو بخش کالای واسطه‌ای و سرمایه‌ای با مشکل روبرو هستند و تامین مواد اولیه از یک سو و ماشین آلات مورد نیاز از سوی دیگر برای آن‌ها دردسر ساز شده است، با این شرایط می‌توان گفت باید سهم این دو گروه در واردات بیشتر از گروه مصرفی باشد.

سهم کالای مصرفی از واردات
اما وضعیت کالای مصرفی از واردات این سه گروه در سال ۱۴۰۰ چه میزان بوده است؟ ارزیابی‌ها نشان دهنده آن است که در مدت زمان مورد بررسی ۸ میلیارد و ۵۵۹ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی ۳۵.۶ درصدی به لحاظ ارزشی داشته است. کالای مصرفی، آن دسته از کالایی است که بدون هیچ‌گونه تغییری در آن، قابلیت مصرف داشته باشد و به گفته فعالان اقتصادی این نوع کالا در رده کالا‌هایی قرار دارند که وابستگی کشور را افزایش می‌دهند، به همین منظور کشور‌های پیشرفته واردات خود را بجای کالای مصرفی به کالای واسطه‌ای و سرمایه‌ای اختصاص می‌دهند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: