کد خبر: ۳۷۸۹۸۵
۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
0
مهم‌ترین رمزارز بازار، تاکنون ۷۱ درصد از سقف تاریخی خود فاصله گرفته است که موجب شده بسیاری از معامله‌گران از مرگ بیت‌کوین سخن بگویند.
مرگ بازار رمزارزها
بیت‌کوین در روزهای اخیر بر اثر فشار فروشندگان تا ۱۷ هزار و۵۰۰ دلار پایین کشیده شد؛ ولی بلافاصله خریداران دست به کار شدند و قیمت را به کانال ۱۹ هزار دلار بازگرداندند.
 
ریزش سنگین قیمت بیت کوین در روز‌های اخیر موجب شد تا بسیاری از تحلیلگران به دنبال یافتن کف قیمتی BTC باشند. این در حالی است که اوج قیمتی بیت کوین در دسامبر (آذر) ۲۰۱۷ در محدوده ۱۹،۷۹۸ دلار قرار داشت و بسیاری از تحلیلگران معتقدند که قیمت در چرخه قیمتی فعلی بیت کوین نباید از ATH چرخه صعودی قبلی بازار پایین‌تر آید. کندل روزانه بیت کوین ساعت ۴:۳۰ بامداد به وقت تهران بسته می‌شود و شاید تا آن زمان تکلیف این محدوده مشخص شده باشد.
 
ریزش قیمت اتریوم تا چه زمانی ادامه دارد؟

در مورد سقوط قیمت بیت کوین پس از اوج تاریخی آن در نوامبر (آبان) ۲۰۲۱ می‌توان گفت مجموعه‌ای از عوامل دست به دست هم داده‌اند. شرایط اقتصاد ماکرو بسیار منفی است تا جایی که از ماه ژانویه (دی) تاکنون شاخص S&P ۵۰۰ حدود ۲۲٪ سقوط کرده است. همچنین افزایش بی‌سابقه نرخ بهره در آمریکا از مهم‌ترین دلایل ایجاد بی‌ثباتی در بازار‌های پرریسک مالی است. در کنار این عوامل ماکرو عوامل بسیار منفی خاص فضای کریپتو مانند ماجرای مسدود کردن برداشت توسط سلسیوس، سقوط پروژه ترا و احساس نیاز برای قانون‌گذاری این حوزه به شدت نزولی شدن بازار رمزارز‌ها اضافه کرده است.
 
افزایش نرخ بهره و کاهش ترازنامه فدرال رزرو؛ چه چیزی در انتظار رمزارز‌ها است؟

اما در جواب به این سوال که چرا بیت کوین افت کرد، می‌توان به طور خلاصه گفت که فاصله گرفتن سرمایه‌گذاران از دارایی‌های پرریسک و مشکلات قانون‌گذاری در این حوزه بیشترین تاثیر را داشته‌اند.

سقوط بیت کوین تا کجا ادامه دارد؟

با ورود بیت کوین به محدوده ۲۰ هزار دلار، قیمت آن در حال نزدیک شدن به یکی از مهم‌ترین شاخص‌های آنچین، یعنی قیمت تحقق یافته (Realized Price) است. این شاخص میانگین ارزش تمام UTXO‌ها را با در نظر گرفتن ارزش آن‌ها در زمان پیدایش (آخرین جابجایی کوین) نشان می‌دهد. قیمت لحظه‌ای بیت کوین ندرتا به شاخص قیمت تحقق یافته (که در حال حاضر ۲۳٬۳۴۰ دلار را نشان می‌دهد) می‌رسد و این اتفاق معمولا در عمیق‌ترین و آخرین مراحل بازار‌های نزولی مشاهده می‌شود. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می‌شود، مارچ ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸) و پایان بازار نزولی ۲۰۱۸، آخرین مواردی بودند که این شاخص لمس شد.

در طول روز شنبه فشار فروشندگان موجب شد که قیمت بیت‌کوین حمایت کانال ۱۹ هزار دلار را از دست داده و تا ۱۷۶۰۰ دلار پایین کشیده شود. اما روز یکشنبه برای بیت‌کوین بهتر بود و این رمزارز توانست به محدوده ۱۹هزار دلار بازگردد. افزایش نرخ بهره و ترس از رکود اقتصادی به‌نظر مهم‌ترین عواملی است که موجب ایجاد چنین فشار فروشی در بازار رمزارز‌ها شده است. بیت‌کوین که از ده نوامبر ریزش خود را آغاز کرد و در روز‌های اخیر با پخش اخباری مربوط به افزایش ۰.۷۵ درصدی نرخ بهره آمریکا به‌شدت تحت فشار قرار گرفته بود، سرانجام با اعلام رسمی مقامات ایالات متحده مبنی بر افزایش این نرخ، به نزدیکی مرز ۲۰ هزار دلار رسید. پس از آن نیز با توجه به گسترش تحلیل‌ها درخصوص وقوع رکود یا رکود تورمی در اقتصاد جهانی، مهاجرت سرمایه از بازار‌های ریسکی به سمت دارایی‌های امن شدت گرفت. همین موضوع موجب شد بیت‌کوین حمایت ۲۰ هزار دلار را از دست داده و تا ۱۷۶۰۰ دلار هم کاهش یابد. با این حساب، بیت‌کوین از زمان بالاترین قیمت تاریخی خود یعنی ده نوامبر ۲۰۲۱ تاکنون حدود ۷۱ درصد از ارزش خود را از دست داده است.

آیا بیت‌کوین در خطر است؟

درحالی‌که بسیاری از افراد در بازار از مرگ بیت‌کوین و بازار رمزارز‌ها سخن می‌گویند، مقایسه داده‌های تاریخی نشان می‌دهد که در گذشته نیز این میزان ریزش قیمتی و حتی بیش از این در بیت‌کوین رخ داده است. در زمان ریزش بیت‌کوین در سال ۲۰۲۱ در پی ممنوعیت استخراج رمزارز‌ها در چین، این رمزارز حدود ۵۴ درصد از ارزش خود را تا پیش از آغاز موج صعودی بعدی از دست داد و این بازار منفی ۹۹ روز به طول انجامید. در سال ۲۰۱۷ و ثبت قله تاریخی ۱۹۷۰۰ دلار، بیت‌کوین طی ۳۶۵ روز حدود ۸۴درصد از ارزش خود را از دست داد. در بازار صعودی ۲۰۱۳ که بیت‌کوین به سقف تاریخی ۱۱۶۰ دلار رسید، با آغاز بازار نزولی بیت‌کوین طی ۴۱۱ روز حدود ۸۶درصد از ارزش خود را از دست داد؛ لذا به نظر می‌رسد ریزش‌های این‌چنینی پیش از این نیز در بازار سابقه داشته و ریزش ۷۰درصدی بیت‌کوین درحال‌حاضر به معنای مرگ بازار نیست. علاوه بر این موضوع، درحال حاضر ارزش بازار رمزارز‌ها علی‌رغم ریزش‌های اخیر همچنان بسیار بالاست. ارزش این بازار با توجه به قیمت‌های کنونی رقمی در حدود ۸۴۶میلیارد دلار است که نشان‌دهنده انباشت میزان زیادی از سرمایه در این بازار است. به غیر از این انباشت سرمایه، شرکت‌ها و پروژه‌های بسیاری در حوزه بلاکچین ایجاد شده است که ارزش آن‌ها میلیارد‌ها دلار است و تعداد زیادی از متخصصین رشته‌های مختلف مشغول به کار در این حوزه هستند که برای بقا، به بازار رمزارز‌ها نیاز دارند. درنتیجه ارزش و پایه کنونی بازار رمزارز‌ها بسیار محکم‌تر از سابق است و بعید است به‌راحتی فروریزد.
 
آینده بیت‌کوین چگونه خواهد بود؟

بیت‌کوین روز شنبه با فشار معامله‌گران به زیر قله قیمتی خود در سال ۲۰۱۷ کشیده شد. اما بلافاصله با حمایت خریداران به ۱۹هزار دلار بازگشت. حمایت ۱۹هزار دلار از لحاظ روانی اهمیت بسزایی دارد و معامله‌گران از آن دفاع خواهند کرد. اما فشار‌های سیاست‌های ضدتورمی ممکن است موجب ریزش بیشتر قیمت در آینده شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: