April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۹۰۲۵
۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۵:۰۰
0
از ابتدای دولت سیزدهم بیش از یک میلیون و ۱۴ هزار تن کالا به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار بین ایران و ترکمنستان تبادل شد که با رشد ۷۹.۴ درصدی همراه بوده است.
رشد ۸۰ درصدی صادرات غیرنفتی ایران به همسایگان
اقتصاد ایران در سال‌های اخیر تحت فشار‌هایی بی‌سابقه قرار داشت. گر چه تا مرز متلاشی‌شدن پیش رفت، موفق شد دوام بیاورد. اما وضعیت رو به بهبود است. بازگشت اقتصاد ایران به مدارِ جهانی، روندی قابل‌توجه برای اقتصاد جهانی در سال جاریِ میلادی هم خواهد بود.

سید روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک، همزمان با سفر رئیس جمهور ترکمنستان به تهران، با بیان این مطلب افزود: تجارت غیر نفتی کشور با ترکمنستان از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم و از اول شهریور ماه ۱۴۰۰ تا پایان اردیبهشت امسال، یک میلیون و ۱۴ هزار و ۴۷۴ تن کالا به ارزش ۲۹۹ میلیون و ۷۲۸ هزار و ۵۳۵ دلار بود که در مقایسه با دوره زمانی مشابه در دولت دوازدهم با رشد ۲۲.۴ درصدی در وزن و ۷۹.۴ درصدی در ارزش کالا‌های مبادله شده همراه بوده است.

افزایش صادرات ایران به عراق در پی جنگ در اوکراین
تا قبل از بحران اوکراین، عراق مواد معدنی و مواد غذایی مانند میلگرد، غلات، ماکارونی، اورانیوم، منگنز، سنگ آهن و ذغال سنگ را از اوکراین وارد می­کرد.

اما در پی اتفاقات پیش آمده در اوکراین، واردات عراق از این کشور کاهش می‌یابد و ایران می‌تواند سهم این بازار را به دست بگیرد.

سیدحمید حسینی، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: اتفاقات رخ داده در اوکراین، می‌تواند فرصتی برای تجار ایرانی باشد تا سهم بیشتری از بازار عراق را به دست آورند و صادرات میلگرد و مواد فولادی به این کشور را افزایش دهند.

صادرات به ازبکستان
صادرات به ازبکستان از دیگر کشور‌هایی محسوب می‌شود که به دلیل قرار گرفتن در منطقه ایران فرهنگی، با کشورمان روابط اقتصادی دارد. ازبکستان تا پیش از برجام در زمینه همکاری‌های اقتصادی با ایران با برخی مشکلات مواجه بود که به موضوع تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل ارتباط داشت.

علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت در این خصوص گفت: ۲۰۰ درصد صادرات به ازبکستان رشد داشته است این رشد در زمینه رشد وزنی و تجاری بوده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: