April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۹۷۲۱
۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۱
0
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با صدور فرمانی که اجازه کنترل کامل پروژه نفت و گاز ساخالین-۲ در خاور دور را به این کشور می‌دهد، خطر جنگ اقتصادی با غرب و متحدانش را افزایش داد.
روسیه با کنترل پروژه گاز ساخالین جنگ با غرب را شروع کرد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با صدور فرمانی که اجازه کنترل کامل پروژه نفت و گاز ساخالین-۲ در خاور دور را به این کشور می‌دهد، خطرات جنگ اقتصادی با غرب و متحدانش را افزایش داده است.

اقدام پوتین می‌تواند شل و سرمایه‌گذاران ژاپنی را مجبور به خروج از این پروژه کند.

این دستور که در روز پنجشنبه امضا شد، مجوز ایجاد یک شرکت جدید را صادر می‌کند تا تمام حقوق و تعهدات شرکت سرمایه‌گذاری انرژی ساخالین را که شرکت شل (SHEL.L) و دو شرکت تجاری ژاپنی میتسویی و میتسوبیشی کمی کمتر از ۵۰ درصد در آن شراکت دارند، در اختیار بگیرد.

فرمان پنج صفحه‌ای پوتین که به دنبال تحریم‌های غرب علیه مسکو به دلیل تهاجم به اوکراین صادر شده است، حکایت از آن دارد که دیگر کرملین تصمیم خواهد گرفت که آیا شرکای خارجی در روسیه باقی خواهند ماند یا خیر.

شرکت دولتی گازپروم روسیه در حال حاضر ۵۰ درصد به علاوه یک سهم در ساخالین-۲ دارد که حدود ۴ درصد از تولید گاز طبیعی مایع (LNG) جهان را تولید می‌کند.

اگرچه مسکو اعلام کرد دلیلی برای توقف تحویل گاز ساخالین-۲ نمی‌بیند، این اقدام تهدیدی برای بازار ال‌ان‌جی LNG که همین حالا دچار آشفتگی است، محسوب می‌شود.

ژاپن سالانه ۱۰ درصد ال‌ان‌جی مورد نیاز خود را از روسیه وارد می‌کند که عمدتاً تحت قرارداد بلندمدت ساخالین-۲ قرار دارد. این اقدام همچنین خطراتی را که شرکت‌های غربی هنوز در روسیه با آن‌ها مواجه هستند را افزایش می‌دهد.

لوسی کالن، تحلیلگر اصلی شرکت مشاوره وود مکنزی، در این باره گفت: فرمان روسیه عملاً از سهام خارجی شرکت سرمایه‌گذاری انرژی ساخالین سلب مالکیت می‌کند و تشدید تنش‌های جاری را نشان می‌دهد.

بسیاری از شرکت‌های غربی پیش از این فعالیت خود را در این کشور متوقف کرده‌اند در حالی که برخی دیگر قرار است دست از کار بکشند، اما این اقدام پوتین برای شرکت‌هایی که به دنبال خروج از روسیه هستند، بر پیچیدگی روند خروج می‌افزاید.

مسکو در حال آماده سازی قانونی است که انتظار می‌رود به زودی تصویب شود تا به دولت اجازه دهد دارایی‌های شرکت‌های غربی را که تصمیم به خروج دارند، مصادره کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: