April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۱۱۸۳
۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۸
0
محمد شیخ حسینی سرپرست بانک توسعه تعاون در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت موضوع نشست؛ بانکداری مرکزی را محور اصلی ایجاد محیط اقتصادی سالم به منظور دستیابی به رشد اقتصادی بلندمدت و پایدار خواند و افزود: بانکداری مرکزی با ثبات پولی و ثبات مالی بستر‌های محیط اقتصادی باثبات و سالم را فراهم می‌سازد.
بانکداری مرکزی محور اصلی ایجاد محیط اقتصادی سالم جهت تحقق رشد اقتصادی بلند مدت و پایدار است
محمد شیخ حسینی سرپرست بانک توسعه تعاون در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت موضوع نشست؛ بانکداری مرکزی را محور اصلی ایجاد محیط اقتصادی سالم به منظور دستیابی به رشد اقتصادی بلندمدت و پایدار خواند و افزود: بانکداری مرکزی با ثبات پولی و ثبات مالی بستر‌های محیط اقتصادی باثبات و سالم را فراهم می‌سازد.

سرپرست بانک توسعه تعاون درخصوص ثبات پولی گفت: ثبات پولی با حفظ ارزش پولی ملی چه از طریق تورم داخلی پایین و با ثبات و چه از طریق نرخ برابری ارز محقق می‌گردد و ثبات مالی، کمک به نظام مالی به منظور کارکرد بدون اشکال و کارآمد در زمینه تخصیص منابع در اقتصاد می‌باشد.
دکتر احمد عزیزی صاحبنظر بانکی و از مدیران ارشد و صاحب تجربه نظام بانکی کشور در این نشست ابعاد بانکداری را در ۴ محور مبانی بانکداری مرکزی، ثبات پولی، ثبات مالی و وضعیت نظام بانکی ایران از نظر بانکداری مرکزی را تشریح و تبیین نمودند.
وی در ابتدای جلسه علم اقتصاد را موضوع دشواری خواندند که برخی آن را به تلاش برای تعمیر یک ماشین درحال حرکت تشبیه می‌کنند.
دکتر عزیزی، چهره ماندگار نظام بانکی با اشاره‌ای به اهمیت و ضرورت بانکداری مرکزی به تعیین ابعاد ثبات پولی با محوریت بانکداری مرکزی پرداختند و در ادامه الزامات ثبات مالی از سوی ایشان و جامعه هدف دوره مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر عزیزی در پایان جلسه به ارائه پیشنهاد‌هایی برای نظام بانکی ایران پرداختند و نرخ رشد نقدینگی، نرخ ارز، وضعیت تورم از محور‌های کلیدی صحبت‌های ایشان بود که در نهایت افزود: بانکداری مرکزی شاید مهمترین نهاد عمومی اقتصادی برای نیل به رشد با ثبات و توسعه پایدار باشد.
در این جلسه اعضای هیات مدیره بانک توسعه تعاون به بحث و تبیین دیدگاه‌های خود در دو محور ثبات پولی و ثبات مالی پرداختند و وضعیت نظام بانکی کشور و نقش و رسالت بانک توسعه تعاون در دو محور مذکور از حوزه‌های کلیدی مباحث مطرح شده در این جلسه از سوی اعضای محترم هیات مدیره بود. همچنین در این نشست از سوی اعضای هیات مدیره تجربیات تاریخی، چون رکود بزرگ ۱۹۳۰، تورم بزرگ دهه ۱۹۷۰ و بحران مالی ۲۰۰۷ نقش بانکداری مرکزی تشریح شدو بر نقش بانکداری مرکزی در عصر حاضر تاکید و اضافه شد: بانکداری مرکزی به دلیل قدرت خلق کننده نهایی پول و وضع ذخیره قانونی، مسئول تنظیم جریان و مقدار پول در اقتصاد است و به عبارتی هدایت کننده سیاست پولی محسوب می‌شود.
اعضای حاضر در نشست، کنترل تورم و ثبات سطح عمومی قیمتها، ثبات و سلامت شبکه بانکی، حمایت از رشد اقتصادی، اشتغال و حمایت از ارزش پول ملی را از اهداف مهم بانکداری مرکزی ذکر و مورد بحث و بررسی قرار دادند.
کریم میرزاخانی مدیر مرکز آموزش و پژوهش بانک توسعه تعاون در این جلسه اشاره نمود: بانک‌های مرکزی در قلب بحران‌های مالی جهانی قرار داشته اند و در واقع هم بخشی از مسئله و هم در عین حال بخشی از راه حل محسوب می‌شوند. وی در تشریح این نگاه افزود: بانک‌های مرکزی در سطح جهان گاهی به دلیل سیاست‌ها و فعالیت‌های به وجود آورنده بحران در جهان مورد نقد و برخی مواقع به سبب هدایت جهان برای برون رفت از بحران مورد تحسین قرار گرفته اند.
حسن عاشقی رییس اداره کل آموزش بانک توسعه تعاون در این نشست متغیر‌های ثبات پولی و ثبات مالی را از موضوعات مهم نظام بانکی برشمرد و عنوان کرد در برنامه ریزی نشست‌های اندیشه ورز بانک توسعه تعاون موضوعات مهم و اساسی نظام بانکی از جمله بانکداری مرکزی مورد توجه و ملاک عمل قرار می‌گیرد. وی همچنین عنوان نمود در پنج نشست گذشته تلاش شده است موضوعات بنیادی و مهم به عنوان محور اصلی برنامه قرار گیرد و در نشست‌های آتی با تمرکز بر مسایل اساسی نظام بانک و بانک توسعه تعاون کوشش خواهد شد صاحبنظران با دیدگاه‌های متنوع و مختلف با تمرکز به سه بعد بانک، اقتصاد و جامعه به تبیین مسایل بپردازند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: