April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۳۷۸۵
۱۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۰
0
عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: اخذ مبالغ سلیقه‌ای و بالا از شرکت‌ها که تحت عنوان حق بیمه قرارداد دریافت می‌شود، در نهایت به افزایش هزینه‌های تولید در داخل کشور می‌انجامد.
حق بیمه قرارداد سلیقه‌ای اخذ می‌شود
حمیدرضا صالحی، در خصوص مشکلات شرکت‌های دانش بنیان، اظهار کرد: شرکت‌های دانش بنیان مشکلات عدیده‌ای در خصوص بیمه، مالیات و مسائل دیگر دارند؛ به طور مثال، ممکن است بسیاری از ممیز‌های مالیاتی هزینه‌های این شرکت‌ها را قبول نکنند. موضوع دیگر به مالیات بر ارزش افزوده مربوط می‌شود که اگر ترتیبی داده شود که از مصرف کننده نهایی گرفته شود، بهتر است و بخشی از مشکلات شرکت‌های دانش بنیان حل می‌شود. شرکت دانش بنیان وقتی می‌خواهد محصولی را بفروشد، اول باید از طریق سازمان دارایی اقدام کند و مالیات‌هایش گرفته شود که این موضوع مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: شرکت‌های دانش بنیان در حوزه صادرات نیز با مشکلات زیادی مواجه هستند. باید معافیت‌هایی برای آن‌ها در نظر گرفته شود تا بتوانند به رقابت در بازار‌های خارجی بپردازند. اگرچه در مورد مالیات بر ارزش افزوده معافیت دارند، اما در ابتدا از تولیدکنندگان این مبلغ دریافت می‌شود و بعداً که صادرات انجام شد، عودت داده می‌شود. اگر از همان ابتدا معافیت اعمال شود، تولیدکنندگان با آرامش خاطر بیشتری فعالیت خواهند کرد.

وی با اشاره به وضعیت اخذ حق بیمه از شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: ما در گذشته در پروژه‌ها حق بیمه روی خرید پرداخت نمی‌کردیم و در بخش اجرا اعمال می‌شد. الان حق بیمه در بخش اجرا و خرید گرفته می‌شود و این مسائل مشکلاتی را برای شرکت‌ها به وجود می‌آورد. از طرف دیگر، بیمه‌ها باید لیست پرسنل را که شرکت‌ها ارائه می‌دهند در نظر بگیرد. بیمه‌ها باید بند ج قانون رفع موانع تولید را رعایت کنند، اما در عمل این کار صورت نمی‌گیرد و بیمه‌ها به خاطر کم نشدن درآمدهایشان به این بند از قانون تن نمی‌دهند.

صالحی افزود: اخذ مبالغ سلیقه‌ای و بالا از شرکت‌ها که تحت عنوان حق بیمه قرارداد دریافت می‌شود، در نهایت به افزایش هزینه‌های تولید در داخل کشور می‌انجامد و رقابت پذیری تولیدات داخلی را بسیار کم می‌کند. در این شرایط و در حالی که خارجی‌ها با انواع معافیت‌ها در حال قبضه کردن بازار‌های ما هستند؛ هر چقدر ما به هزینه‌های تولید در داخل کشور اضافه کنیم، از رقابت پذیری تولیدات و خدمات کشور کم می‌کنیم.

وی ادامه داد: دولت به اندازه کافی و به انحای مختلف مبالغی را از تولیدکنندگان دریافت می‌کند و نباید آنقدر به شرکت‌ها و به ویژه شرکت‌های دانش بنیان فشار بیاوریم که در نهایت تولید برایشان سودآوری نداشته باشد و آن را رها کنند.

عضو اتاق بازرگانی گفت: ارتباط شرکت‌های دانش بنیان و سازمان تأمین اجتماعی یک ارتباط یک‌طرفه است. به طوری که سازمان تأمین اجتماعی خودش به شکایاتی که از این سازمان می‌شود، رسیدگی می‌کند. وقتی خاطی و قاضی یک مرکز باشد، نمی‌توان به برآورده شدن حقوق شرکت‌ها زیاد امیدوار بود. باید یک دستگاه قضائی مستقل با حضور نماینده سندیکا‌ها و اصناف به شکایات رسیدگی کند.

وی تاکید کرد: از طرف دیگر، الزام شرکت‌ها به نگهداری اسنادشان به مدت طولانی و حسابرسی‌های طولانی مدت سازمان تأمین اجتماعی ثبات را از بنگاه‌ها می‌گیرد و مشکلات متعددی برایشان به وجود می‌آورد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: