April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
نوسان فلزات پایه با داده‌های تورمی چین
کد خبر: ۳۸۴۳۲۱
۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۰
0
تورم در چین کاهش داشت؛ شاخص دلار آمریکا از رکورد ۲۰ ساله خود عقب نشست و به این ترتیب زمینه رشد قیمت فلزات غیرآهنی در هفته منتهی به روز جمعه نهم سپتامبر مهیا شد.
مس و روی گران، آلومینیوم و قلع ارزان شدند
ظرف یک هفته منتهی به روز جمعه نهم سپتامبر، برخی فلزات پایه به مسیر رشد بازگشته و از زیان برخی دیگر در هفته قبل منتهی به روز دوم سپتامبر کاسته شد؛ به این ترتیب در معاملات آتی کامکس مس ۴.۶ درصد، روی ۱.۵ درصد، سرب ۱.۶ درصد و نیکل ۱۲ درصد گران شدند؛ این در حالی بود که در این بازه زمانی قلع ۸.۵ درصد سقوط نرخ داشت؛ آلومینیوم هم در این بازه زمانی نوسان محدودی را به ثبت رساند و ۰.۳۷ درصد از ارزش آن کاسته شد.

عقب‌نشینی شاخص دلار آمریکا از رکورد ۲۰ ساله و نوسان در کانال ۱۰۸ واحدی، انتشار داده‌های تورمی چین کمتر از انتظار و احتمال تقویت محرک مالی از سوی دولت این کشور مهم‌ترین دلایل بهبود قیمتی فلزات غیرآهنی ظرف یک هفته اخیر بود. در این شرایط احتمال اختلال در عرضه برای برخی از این فلزات باعث شد تا مسیر صعود قیمتی آن‌ها تسهیل شود. به این ترتیب در بازه زمانی یک هفته منتهی به روز جمعه نهم سپتامبر ۱.۵ درصد بر میزان شاخص قیمتی فلزات پایه در بورس لندن افزوده و این شاخص تا ۳ هزار و ۶۶۴ واحد افزایش یافت.

مسی‌ها بخشی از زیان را جبران کردند
این هفته فلز سرخ با رشد قیمت ۴.۶ درصدی در معاملات آتی کامکس مواجه شد و تا ۳.۵۸ دلار به ازای هر پوند افزایش یافت، البته همچنان بازده فلز سرخ در بازه زمانی یک ماهه و یک ساله منفی هست. در عین حال مس در معاملات نقدی و تحویل فیزیکی در بورس فلزات لندن نیز پس از تجربه کف‌نشینی در کانال ۷۵۰۰ دلاری در هفته قبل، تا روز جمعه توانست تا ۷ هزار و ۹۰۶ دلار به ازای هر تن رشد نرخ داشته باشد.

تورم برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان چینی در ماه اوت کاهش داشت؛ براساس داده‌های منتشر شده از سوی اداره ملی آمار چین شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه اوت نسبت به زمان مشابه در سال قبل ۲.۵ درصد رشد داشت؛ این در حالی بود که این شاخص در ماه ژوئیه نسبت به سال قبل افزایش ۷/ ۲ درصدی را تجربه کرده بود. در عین حال شاخص قیمت تولیدکننده برای ماه اوت نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲.۳ درصد افزایش یافت که این رقم پایین‌ترین نرخ رشد آن پس از فوریه ۲۰۲۱ است. عقب‌نشینی تورمی در چین باعث می‌شود تا دستت دولت این کشور برای اعمال محرک‌های مالی باز باشد و این موضوع از رشد نرخ فلز سرخ حمایت می‌کند.

تحلیلگران سی‌آر‌یو از بهبود تقاضای فلز سرخ خبر می‌دهند و برآورد می‌کنند که تقاضا برای این فلز در سه ماهه چهارم سال جاری قوی‌تر شود، این خبر در شرایطی که اخباری مبنی بر اختلال در بخش عرضه معدنی مس نیز به گوش می‌رسد، می‌تواند از رشد نرخ این فلز حمایت بیشتری داشته باشد.

کارگران معدن مس اسکاندیدا واقع در شیلی به دلیل پایین بودن ایمنی تصمیم بر اعتصاب گرفتند. این معدن بزرگترین معدن مس فعال در دنیا است و شرکت بی‌اچ‌پی بهره‌برداری از آن را بر عهده دارد.

نوسان مثبت مس در محدوده کف

فلز روی این هفته بازده مثبت هفتگی ۱.۵ درصدی را به ثبت رساند و با نرخ ۳ هزار و ۱۸۲ دلار به ازای هر تن معامله شد؛ البته بازده آن در بازه زمانی یک ماهه همچنان منفی ۱۱.۸ درصد بود. نگرانی از قرنطینه‌های جدید کرونایی در چین به‌عنوان بزرگترین بازار مصرف این فلز و واهمه از بروز رکود جهانی سیگنالی کاهشی برای این فلز به همراه دارد، اما صعود نرخ انرژی در اروپا و توقف تولید روی در برخی واحد‌های اروپایی با احتمال کاهش عرضه توانسته به رشد محدود قیمتی این فلز در هفته اخیر منجر شود.

در شرایط کنونی تصمیم فدرال رزرو برای افزایش مجدد نرخ بهره و میزان آن، مقدار واقعی محرک اقتصادی تزریق شده در اقتصاد چین و میزان جدیت دولت پکن در اجرای قرنطینه‌های کرونایی می‌تواند روند نوسان قیمتی در بازار فلزات پایه را فارغ از سیگنال‌های عرضه جهت‌دهی کند.
برچسب ها: مس ، آلومینیوم ، کامکس ، نیکل ، قلع
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: