April 2024 16 / سه‌شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۴۷۶۳
۲۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۴:۰۰
0
داده‌های جدید گمرک نشان می‌دهد در پنج ماه منتهی به مرداد امسال ۶۹۶میلیون و ۷۳۱هزار و ۴۱۲دلار کالای ایرانی به ۳۷کشور آفریقایی صادر شده است.
کدام کشور آفریقایی طرفدار کالا‌های ایرانی است؟
آمار‌های گمرک حاکی از این است که ۳۰.۵ درصد از صادرات ایران در پنج ماه منتهی به مرداد امسال به قاره آفریقا مربوط به کشور آفریقای جنوبی بوده است. سیدروح‌اله لطیفی سخنگوی گمرک در نشست رسانه‌ای راه‌های توسعه روابط تجاری با کشور آفریقای جنوبی اظهار کرد: در پنج ماه نخست امسال یک میلیون و ۳۵۴ هزار و ۲۷۶ تن کالا به ارزش ۷۴۱میلیون و ۱۲۲هزار و ۹۲۲ دلار بین ایران و کشور‌های قاره آفریقا تبادل شد که یک میلیون و ۳۱۱هزار و ۶۴۷ تن آن، کالا‌های صادراتی ایران به ارزش ۶۹۶میلیون و ۷۳۱هزار و ۴۱۲ دلار به این قاره بود که رشد ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. ۴۲هزار و ۶۲۹ تن کالا نیز به ارزش ۴۴میلیون و ۳۹۱هزار و ۵۱۰ دلار از ۱۹کشور آفریقایی وارد کشورمان شده که رشد ۱۴۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته داشته است.

لطیفی در این جلسه که با حضور سفیر آفریقای جنوبی در تهران و رئیس هیات مدیره باشگاه تجار ایران و آفریقا برگزار شد، گفت: سیاست توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشور‌های آفریقایی در کنار کشور‌های همسایه و پیرامونی در دولت سیزدهم با جدیت دنبال می‌شود، در همین مدت نیز شاهد رشد چشم گیری در صادرات ایران به همسایگان و کشور‌های آفریقایی بودیم.

وی در خصوص پنج مقصد اول صادرات کالای ایرانی به قاره آفریقا توضیح داد: کشور آفریقای جنوبی با خرید ۲۱۲میلیون و ۷۳۹هزار و ۷۵۱ دلار و رشد ۲۰۳ درصدی، موزامبیک با ۱۰۵ میلیون و ۲۹۲ هزار و ۱۸۵دلار و رشد هزار و ۵۱۱ درصدی، سودان با ۸۵ میلیون و ۲۸۳ هزار و ۲۳۰ دلار و رشد ۳۷۴ درصدی، نیجریه با ۸۰ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۹۸۹ دلار و رشد ۳۳۴ درصدی و غنا با خرید ۷۶ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۷۷۶ دلار، پنج مقصد اول صادرات کالا‌های ایرانی به آفریقا از ابتدای سال تا پایان مرداد ماه در این قاره بودند.

لطیفی در خصوص میزان واردات از کشور‌های آفریقایی گفت: تانزانیا با فروش ۱۲میلیون و ۴۲۹ هزار و ۵۱۹ دلار و رشد ۱۶۸ درصدی، کنیا با ۹ میلیون و ۵۱۹ هزار و ۹۳۴ دلار و رشد ۵۱۸ درصدی، آفریقای جنوبی با ۴ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۳۲۷ دلار و رشد ۳۲۰ درصدی، کنگو با ۴ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۱۸۱ دلار و غنا با ۳ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۸۳۸ دلار و رشد ۱۳۱ درصدی، پنج کشور اول فروش کالا‌های مورد نیاز کشورمان از بین کشور‌های آفریقایی بودند.

سخنگوی گمرک افزود: بیش از ۳۰.۵ درصد صادرات ایران به قاره آفریقا در ۵ ماه نخست امسال به کشور آفریقای جنوبی بوده است، این روند رو به رشد صادرات از سال گذشته آغاز شده و صادرات کشورمان به آفریقای جنوبی در سال ۱۴۰۰ به ۲۵۴ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۵۸۰ دلار رسیده بود که این میزان نسبت به سال ۹۹ با رشد ۵۷۰ درصدی همراه بوده است که با وجود تحریم‌ها این میزان در ۱۵ سال اخیر بی سابقه بوده است.

لطیفی در خصوص میزان صادرات ایران به آفریقای جنوبی در ۱۵ سال اخیر توضیح داد: در سال ۹۹ حدود ۳۸ میلیون دلار، سال ۹۸ حدود۸۸ میلیون دلار، سال ۹۷ حدود ۳۷ میلیون دلار، سال ۹۶ حدود ۳۷.۴میلیون دلار، سال ۹۵ حدود ۴۳.۲ میلیون دلار، سال ۹۴ حدود ۲۳.۱ میلیون دلار، سال ۹۳ حدود ۲۲.۸ میلیون دلار و سال ۹۲ حدود ۳۸.۸میلیون دلار کالا از ایران به کشور آفریقای جنوبی صادر شده است.

وی در ادامه گفت: در سال ۹۱حدود ۷۷.۵ میلیون دلار، در سال ۹۰ حدود ۴۱.۲ میلیون دلار، درسال ۸۹حدود ۵۵ میلیون دلار، در سال ۸۸ حدود ۴۵.۸میلیون دلار، درسال ۸۷ حدود ۱۹.۶ میلیون دلار (کمترین میزان در۱۵ سال اخیر) و در سال ۸۶ نیز ۳۷.۷ میلیون دلار صادرات ایران به آفریقای جنوبی بوده است.

سخنگوی گمرک در خصوص واردات از آفریقای جنوبی در ۱۵ سال اخیر گفت: به ترتیب از سال ۱۴۰۰ به قبل در ۱۵ سال، ۶.۴ میلیون دلار، ۸.۴میلیون دلار، ۳۷.۷ میلیون دلار، ۳۵.۶ میلیون دلار، ۳۴.۲ میلیون دلار، ۴۷.۵میلیون دلار، ۳۵۰.۵ میلیون دلار (بالاترین میزان واردات سال ۹۴)،۲۷.۵میلیون دلار، ۱۳.۵ میلیون دلار، ۳۴میلیون دلار، ۵۰.۸ میلیون دلار، ۷۴.۳ میلیون دلار، ۸۲.۸ میلیون دلار، ۹۴.۳ میلیون دلار و ۷ هزار و۱۱۶ دلار (کمترین میزان واردات در سال ۸۶) کالا از کشور آفریقای جنوبی به کشورمان وارد شده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: