کد خبر: ۳۸۵۰۹۹
۰۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰
0
در حال حاضر مبارزه با قاچاق و تولید روغن موتور تقلبی به طور چند مرحله‌ای در حال اجرا است و در همین راستا بر اساس قانون، مقرر شده از ۱۵ مهر ماه، دستگاه‌های نظارتی، هرگونه روغن موتور بدون شناسه کالا، موجود در واحد‌های صنفی توزیعی را قاچاق تلقی کنند.
روغن موتور بدون شناسه کالا از ۱۱ روز دیگر قاچاق تلقی می‌شود
در حال حاضر روغن موتور به بهانه‌های مختلف در بازار با کمبود عرضه و افزایش قیمت‌ها روبه رو است همین امر عاملی شده تا فضا برای جولان روغن‌های تقلبی فراهم و این محصولات که فاقد استاندارد هستند با جعل برند و قیمت‌های ارزان‌تر نسبت به برند اصلی در بازار فروخته می‌شود.

اما مشکل کار کجاست؟ آیا بهم ریختگی بازار روغن موتور متوجه تولیدکنندگان است یا واسطه گران و فروشندگان هم در این مسیر نقش قابل توجهی را ایفا می‌کنند.

به اعتقاد فروشندگان عرضه محصول کم است و از طرفی تولیدکنندگان هم از افزایش مداوم قیمت مواد اولیه با نوسان نرخ ارز صحبت می‌کنند و معتقدند در این شرایط سخت تا حد توان مشغول تولید هستند.

در حال حاضر کاهش عرضه روغن باعث شد واسطه گری در بازار زیاد شده و هرکس قیمت روغن را به صورت سلیقه‌ای اعلام کند که همین امر نارضایتی مردم را در خصوص قیمت‌های بالای روغن در بازار به وجود آورد. در نهایت وزارت صنعت با مشاهده تخلفات موجود در بازار اعلام کرد باید قیمت روغن متناسب با قیمت درج شده بر روی کالا‌ها باشد و اگر تخلفی در این زمینه صورت گرفت باید برخورد لازم با آن‌ها انجام شود.

به اعتقاد معاونت بازرسی و نظارت وزارت صنعت نرخ درج شده روی بسته‌های روغن موتور ملاک عرضه به مشتری بود و درصورت رعایت نشدن این قیمت از سوی صنف با متخلفان برخورد قانونی انجام خواهیم داد. البته قیمت روغن موتور براساس نرخ روز بازار تولید می‌شود و ارتباطی با ارز دولتی و ۴۲۰۰ ندارد. همچنین کالا‌هایی که با نرخ قبلی تولید شده و در بازار و انبار‌ها موجود است باید به قیمت قبلی عرضه شود. درصورتی که واحد صنفی روغن موتور را گرانتر از قیمت درج شده بر روی بسته‌ها عرضه کنند مرتکب تخلف شده اند.

در حال حاضر با خط و نشان‌های وزارت صنعت تاحدودی بازار عرضه روغن در سطح تهران مدیریت شده، اما در استان‌های مختلف همچنان عرضه روغن به صورت قطره چکانی است.

علاوه بر اساس اعلام اتاق اصناف ایران مبارزه با قاچاق و تولید روغن موتور تقلبی به طور چند مرحله‌ای در حال اجرا است و در همین راستا بر اساس قانون، مقرر شده از ۱۵ مهر ماه، دستگاه‌های نظارتی، هرگونه روغن موتور بدون شناسه کالا، موجود در واحد‌های صنفی توزیعی را، قاچاق تلقی کرده و طبق قانون با آن برخورد کنند.

البته با توجه به فرصت کم باقی مانده تا زمان مقرر و از آنجایی که هنوز نمونه‌هایی از عدم آمادگی در زیرساخت‌های اجرای این طرح از جمله خطا‌هایی در سامانه، عدم اطلاع کافی واحد‌های صنفی از این طرح و نحوه ثبت در سامانه مشاهده شده است، نشستی جهت بررسی مشکلات و پیش‌نیاز‌های اجرای این طرح با ملاحظه سه عنصر تامین، توزیع و رعایت قیمت مصرف کننده در اتاق اصناف ایران برگزار و مقرر شده تا همه روسای اتاق‌های اصناف شهرستان‌ها حداکثر تا یک هفته مشکلات باقی مانده در اجرای این طرح را احصا کرده و به اتاق اصناف ایران گزارش کنند تا اقدامات لازم جهت بررسی و رفع مشکلات با همراهی وزارت صنعت صورت پذیرد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: