April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۵۴۱۷
۱۵ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۵
0
تصاویر ارسال شده از سوی تلسکوپ‌های «جیمز وب» و «هابل» نشان داده که اثرات برخورد فضاپیمای «دارت» سازمان ناسا با یک سیارک بیش از حد انتظار ستاره شناسان بوده است.

اثرات برخورد «دارت» با یک سیارک بیش از حد انتظار بود

تلسکوپ‌های فضایی جیمز وب و هابل روز پنجشنبه اولین تصاویر از اصابت برنامه‌ریزی شده یک فضاپیما به یک سیارک را منتشر کردند و ستاره‌شناسان می‌گویند که تاثیر این برخورد بسیار بیش از حد انتظار بوده است.

به نقل از از «ساینس الرت»، این تلسکوپ‌های فضایی دیدگان خود را به سمت سنگ فضایی موسوم به «دیمورفوس» نشانه رفتند تا صحنه‌هایی از آزمایش توانایی دفاع از زمین در برابر سیارک‌های تهدیدکننده این سیاره را در آینده ثبت کنند.

دوشنبه شب فضاپیمای آزمایش تغییر مسیر سیارک سازمان فضایی ناسا (DART) در فاصله ۱۱ میلیون کیلومتری از زمین به سیارک هرمی شکل هدف خود اصابت کرد.

«آلن فیتزیمونس» ستاره شناس در دانشگاه کویینز بلفاست گفت: تصاویر ثبت شده نشان داده که ابر گسترده‌ای از غبار از سمت سیارک یاد شده خارج شده است. تصاویر جیمز وب و هابل زوم نزدیک‌تری روی صحنه داشته و می‌توانند تصویری از فاصله چند کیلومتری سیارک‌ها بدهند به این ترتیب می‌توانیم ببینیم که چگونه مواد از این برخورد انفجاری خارج می‌شوند.

یک تصویر مادون قرمز جیمز وب که چهار ساعت بعد از برخورد گرفته شده است خروج مواد از محل برخورد را نشان می‌دهد. تصاویر هابل هم از ۲۲ دقیقه تا پنج ساعت و هشت ساعت بعد از تصادم پراکنده شدن مواد از محل ضربه دارت را نشان می‌دهد.

«ایان کارنلی» از سازمان فضایی اروپا هم با خیره‌کننده خواندن این تصاویر گفت: این تصاویر برخوردی را نشان می‌دهند که بسیار بزرگتر از حد مورد انتظار ما بوده است. من در ابتدا نگران بودم که چیزی از دیمورفوس باقی نمانده باشد.

وی افزود: سنجش اصلی موفقیت دارت این است که تا چه حد مسیر سیارک را تغییر داده و منحرف کرده است تا دنیا بتواند آماده سازی برای دفاع از خود در برابر سیارک‌های بزرگتر را شروع کند.

به گفته کارنلی، برای مشخص کردن اینکه مدار این سیارک تا چه حدی تغییر کرده، احتمالا تلسکوپ‌ها و رادار‌های زمینی هم مورد نیاز خواهد بود و تا ارائه برآورد‌های دقیق سه تا چهار هفته زمان نیاز است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: