کد خبر: ۳۸۵۵۲۳
۱۲ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۰
0
در حالیکه طی روز‌های اخیر، گوشی‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران به فروش رسیده است، بررسی‌ها نشان می‌دهد هیچکدام از این گوشی‌ها به صورت رسمی وارد کشور نشده است؛ بنابراین امکان دارد خدمات اپراتوری به این گوشی‌ها ظرف یک ماه قطع شود.

منتظر عواقب خرید آیفون۱۴ باشید

در هفته‌های اخیر و پس از رونمایی تلفن همراه آیفون‎۱۴ توسط شرکت اپل، تبلیغاتی در خصوص پیش‌فروش آیفون‎۱۴ در فضای مجازی منتشر شد و مدتی بعد هم تلفن‌های همراه این برند تجاری در بازار ایران مشاهده شد.

هم اکنون در بازار تلفن همراه به صورت جسته و گریخته شاهد انواع مدل‌های آیفون‎۱۴ هستیم، این در حالی است که طبق اظهارات مسئوان انجمن واردکنندگان تلفن همراه، هیچگونه ارزی به واردات این مدل گوشی اختصاص نیافته است؛ پرسشی که در حال حاضر مطرح می‌شود این است که این حجم از گوشی‌های آیفون ۱۴ موجود در بازار، چگونه وارد کشور شده است؟

پیشنهاد عجیب به مشتریان: گوشی را فعلاً بخرید بعدا رجیستر می‎‌کنیم!

بررسی‌ها نشان می‌دهد گوشی‌های ایفون ۱۴ که به صورت قاچاق و در پوشش کالای همراه مسافر وارد کشور شده است و در واحد‌های صنفی و فضای مجازی با وعده «ثبت در آینده نزدیک» به مردم فروخته می‎شوند. اقدامی که در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به صراحت جرم‌انگاری شده است.

بر اساس بند «چ» ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، واردات کالا به صورت تجاری با استفاده از تسهیلات در نظر گرفته شده در قوانین و مقررات مربوط برای کالا‌های مورد مصرف شخصی مانند «تسهیلات همراه مسافر»، به عنوان قاچاق به حساب می‌آید.

در واقع این واحد‌های صنفی متخلف که وعده ثبت و رجیستری گوشی‌های آیفون ۱۴ در آینده را به مشتریان خود می‌دهند؛ قرار است به زودی از اطلاعات یک مسافر سوءاستفاده نموده تا گوشی فروخته شده را ثبت کند. اگرچه برخی اخبار غیررسمی حکایت از آن دارد که در حال حاضر امکان ثبت مسافری گوشی آیفون‎۱۴ هم ممکن نیست.

فروش گسترده آیفون‌های قاچاق در فضای مجازی

رصد فروشگاه‌های مجازی تلفن همراه، تارنما‌های خرید و فروش کالا و فضای مجازی بیانگر آن بوده که فروش مدل‌های آیفون ۱۴ به‌سهولت صورت می‌گیرد، در اکثر آگهی تبلیغات فروش آیفون ۱۴، رجیستری و ضمانت این نام تجاری مشهود است.

همچنین بسیاری از فروشگاه‌های بازار موبایل نیز در حال فروش آیفون ۱۴ هستند و آگهی‌های فروش خود را در فضای مجازی منتشر می‌کنند.

در یکی از آگهی‌های فروش آیفون ۱۴ در فضای مجازی، چنین توضیحی آورده شده است:

«مسافری آوردم و گمرک رجیستر شده و سایت باز بشه با شماره پاسپورتی که وارد کشور شده و بهتون داده میشه میتونین خودتون رجیستر کنین»

از پیام فوق اینگونه استنباط می‌شود که ضوابط مربوط به رجیستری این گوشی با سوءاستفاده از رویه مسافری در گمرک انجام شده است؛ درعین‌حال بررسی‌ها حکایت از آن دارد که در سامانه همتا اساساً تاکنون حتی یک مورد از این مدل برند تجاری اپل (آیفون ۱۴) نیز -چه به صورت رسمی و چه به صورت مسافری-، ثبت نشده و مورد تأیید و رجیستری قرار نگرفته است.

به نظر می‌رسد ناشران این آگهی تبلیغاتی که گوشی آیفون ۱۴ را وارد کشور کرده‌اند تنها مراحل ابتدایی رجیستری را در مبادی ورودی و گمرکات انجام داده‌اند که البته به هیچ وجه به معنای طی تمامی تشریفات مربوط به رجیستری نیست؛ اما در عین حال به خریداران القا می‌کنند که کالایی که قصد خرید آن را دارند، به صورت قانونی وارد کشور شده و مشکلی از لحاظ رجیستری پیش نخواهد آمد که البته این ادعا، دروغی بیش نیست! با این حساب در صورتیکه مراحل رجیستری این گوشی به صورت کامل انجام نشود، تمام خدمات اپراتوری به آن پس از گذشت یک مهلت زمانی ۳۰ روزه قطع می‌شود.

عدم صدور بخش‌نامه در خصوص رجیستری آیفون ۱۴

علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت در گفتگو با تسنیم به ماجرای فروش تلفن همراه آیفون ۱۴ واکنش نشان داد و گفت: با وجود اینکه سازمان توسعه تجارت نظرات خود در زمینه آیفون ۱۴ اعلام کرده است، اما این موضوع همچنان در معاونت تخصصی و دولت در حال پیگیری بوده و تا به این لحظه بخش‌نامه‌ای به تصویب نرسیده است.

وی افزود: هم اکنون تلفن‌همراه آیفون ۱۴ به صورت قاچاق و با سوءاستفاده از رویه مسافری وارد کشور شده و هیچکدام از این گوشی‌ها به صورت رسمی وارد کشور نشده است.

پیمان پاک در انتها گفت: جمع‌بندی در خصوص رجیستری تلفن همراه آیفون ۱۴ تا چند روز آینده نهایی می‌شود.

به گزارش تسنیم، باتوجه به اظهارات رئیس سازمان توسعه تجارت و رصد آگهی‌های فروش آیفون ۱۴ می‌توان دریافت که در صورت عدم صدور دستورالعملی مبنی بر رجیستری این مدل تلفن همراه، پس از ۳۰ روز کلیه تلفن‌های همراه آیفون ۱۴ غیرقابل‌تماس در ایران بوده و در نتیجه خریداران متضرر خواهند شد.

گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: