کد خبر: ۳۸۷۶۹۶
۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۰
0
وبگاه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار اطلاعیه‌ای جزئیاتی را درباره برگزاری نشست فصلی شورای حکام اعلام کرد.

در نشست شورای حکام چه گذشت؟

وبگاه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که نشست شورای حکام آژانس، چهارشنبه ۱۶ نوامبر [۲۵ آبان]، ساعت ۱۰:۳۰ به وقت محلی در وین آغاز می‌شود و تا ۱۸ نوامبر [ ۲۷ آبان]ادامه خواهد داشت.

نشست شورای حکام به صورت غیرعلنی برگزار خواهد شد.

شروع این نشست با بیانیه آغازین رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهد بود.

گروسی همچنین قرار است پس از جلسه آغازین شورای حکام، ساعت ۱۳ روز چهارشنبه به وقت محلی [۲۵ آبان]یک نشست خبری برگزار کند.

طبق اطلاعیه آژانس، مباحثی که در جلسه شورای حکام مطرح خواهد شد، شامل گزارش کمیته کمک‌ها و همکاری فنی، بروزرسانی پیش‌نویس بودجه آژانس برای سال ۲۰۲۳، راستی‌آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، اجرای پادمان‌ها در جمهوری دموکراتیک کره، اجرای توافق‌های پادمانی ان‌پی‌تی در جمهوری عربی سوریه، توافق پادمانی ان‌پی‌تی با جمهوری اسلامی ایران، ایمنی هسته‌ای، ایمنی و حفاظت هسته‌ای در اوکراین، انتقال مواد هسته‌ای در توافق تسلیحاتی آکوس [AUKUS]در تمامی جنبه‌های آن ذیل معاهده ان‌پی‌تی خواهد بود.

محتمل است که مکانیسم ماشه فعال شود
قاسم محبعلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «اظهارات تند غربی‌ها علیه ایران ناشی از دو مسئله است؛ نخست عدم احیای برجام و دوم اتهاماتی که در حوزه فروش پهپاد به روسیه به ایران می‌زنند که ایران هم گفت که پهپاد داده‌ایم، اما اعلام کرد این ارائه پهپاد به قبل از جنگ روسیه و اوکراین باز می‌گردد. به هر حال غربی‌ها باور دارند ایران در جنگ روسیه و اوکراین با روسیه همکاری کرده است و این موضوع حتی از مسئله برجام برایشان مهم‌تر است. روسیه هم در مقطع کنونی در حال عقب‌نشینی و شواهد نشان می‌دهد در جنگ شکست خواهد خورد مگر آنکه بخواهد جنگ را گسترش دهد. در این شرایط طرف‌های غربی هم به روسیه و هم به ایران فشار وارد می‌کنند، زیرا آن‌ها را علیه خودشان در جنگ اخیر می‌دانند».

او درباره فشار‌های غربی‌ها به بهانه مشکلات داخلی چندوقت اخیر ایران، بیان کرد: «به هر حال وقتی دعوایی میان دو یا چند کشور در می‌گیرد آن‌ها سعی می‌کنند با بهره‌گیری از ابزار‌های مختلف یکدیگر را تحت فشار قرار دهند. مقامات ما هم وقتی در فرانسه اعتراضاتی در گرفت، علیه فرانسه موضع می‌گرفتند یا درباره کشته‌شدن جرج فلوید در آمریکا همین شرایط وجود داشت. این ما هستیم که باید کاری کنیم که مردم راضی باشند و مشکلاتمان را حل کنیم کشوری نتواند از شرایط داخلی ما بهره خود را ببرد».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درباره میزان احتمال بازگشت پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد هم اظهار کرد: «این امکان وجود دارد. هم محتمل است که مکانیزم ماشه فعال شود و هم اینکه بر اساس گزارش‌های مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای حکام احتمال مطرح‌شدن مجدد پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت وجود دارد که اگر چنین شود عملا دیگر هیچ امیدی به احیای برجام نباید داشته باشیم و برجام تمام خواهد شد».

محبعلی در پایان درباره اینکه چه‌قدر گزینه نظامی غربی‌ها علیه ایران محتمل است، گفت: «جنگ یک موضوع پرهزینه است. من فکر نمی‌کنم هیچ‌یک از طرف‌ها علاقه‌ای به استفاده از این گزینه داشته باشند، اما فراموش نکنیم که اینجا خاورمیانه است و بازیگران متععدی در این منطقه نقش‌آفرین هستند».

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: