کد خبر: ۳۸۷۹۵۲
۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
0
رمزریال قرار است جايگزين اسکناس ریالی شود و همچنین مشکل پول‌های تقلبی در بازار را حل می‌کند.

رمزریال مشکل پول‌های تقلبی در بازار را حل می‌کند

از شهریور ۱۴۰۱، “رمز ریال” به عنوان یک ابزار جدید پرداخت شروع به کار کرد. البته این طرح به صورت آزمایشی انجام شد.

در چند سال اخیر، بانک مرکزی به علت تغییر وضعیت اقتصادی و توسعه فناوری‌های جدید، طرح‌های مختلفی برای آپدیت واحد پول ملی (ریال) ارائه کرده است. رفرم پولی (حذف چهار صفر از ریال) و رمزریال، دو مورد از این طرح‌ها هستند که ارتباطی هم با یکدیگر ندارند.

ایده راه‌اندازی رمزارز ملی بر پایه ریال، در اوایل پاییز سال ۱۴۰۰ شکل گرفت. رئیس کل بانک مرکزی با اعلام تدوین زیرساخت‌های موردنیاز برای پیاده‌سازی این ایده، گفته بود رمزارز ملی در آینده به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.


غلامرضا مرحبا درباره تامین ارز برای واردات خودرو در حالی که گفته می‌شود بانک مرکزی در تامین ارز برای کالا‌های اساسی با مشکل مواجه است، اظهار داشت: مشکل تامین ارز برای کالا‌های اساسی را تایید نمی‌کنیم، اما این فیلمی که تولیدکنندگان خودرو در داخل بازی می‌کنند، تکرار شده و دیگر حنای آن‌ها رنگی ندارد.

وی تاکید کرد: این ادعا که ارز واردات خودرو تامین نشده و هنوز ارز منشا را نداریم و بانک مرکزی در این زمینه تناقضاتی دارد، نمایش‌هایی است که خودروسازان اجرا می‌کنند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: واردات خودرو‌های خارجی باید به اجرا برسد تا بتوانیم انحصار را بشکنیم و ذره‌ای به فکر ملت ایران باشیم که مجبور هستند پول بنز را پرداخت کنند، اما تیبا سوار شوند.

مرحبا با بیان اینکه باید اولین محموله خودرو‌های خارجی را وارد کشور کنیم و ارز آن تامین می‌شود، ادامه داد: تامین ارز خودرو‌های وارداتی قانون است و دستگاه‌های مربوطه باید به این قانون عمل کنند. امیدوارم تا پایان امسال اولین محموله وارد کشور خواهد شد و از انواع خودرو‌هایی باشند که طبقات متوسط امکان دسترسی به آن را داشته باشند.

وی همچنین درباره راه‌اندازی رمز ریال و شروع به کار آن اظهار داشت: رمز ریال همان ریال دیجیتال است و آیین نامه و شرایط استفاده و کارکرد آن را بانک مرکزی اعلام خواهد کرد و طبیعتا از طریق سامانه‌هایی قابل استفاده خواهد بود و مردم دیگر با گرفتاری‌های پول فیزیکی مواجه نخواهند بود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: در حال حاضر کارت اعتباری بین‌المللی در کشور وجود ندارد و کارت‌های بانکی هم از سپرده بانکی استقاده می‌کنند، اما در بحث رمز ریال همان ریالی که در اختیار دارید ماهیت دیجیتال پیدا می‌کند.

مرحبا با بیان اینکه استفاده از مرز ریال راحت‌تر و امن‌تر است، گفت: نمونه‌ای از مزیت‌های رمز ریال این است که با ورود رمز ریال مشکل وجود ریال‌های تقلبی در بازار حل می‌شود و دیگر انگیزه‌ای برای تولید ریال تقلبی نخواهد بود. از دیگر مزایای رمز ریال است که مشکلات مرتبط با بحث خزانه‌داری و حمل و نقل و جابه جایی پول فیزیکی را نخواهیم داشت.

وی تاکید کرد: لازم نیست همه مردم از رمز ریال استفاده کنند و صحبت از رمز ریال برای جابه جایی‌ها و تراکنش‌های خرد نیست بلکه صحبت از حسابداری و بانکداری کلان در اقتصاد کلان است. ارقام‌های درشت و قابل توجهی بین دستگاه‌ها یا بین بانک‌ها در حال جابه‌جایی است که با وجود رمز ریال این انتقالات بسیار سهل‌تر انجام می‌شود و همچنین با رمز ریال فیزیک پول کمتر چاپ خواهد شد و هزینه‌های دولت را کاهش می‌دهد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: