April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۸۴۰۹
۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۰
0
مدیر کل سازمان تجارت جهانی (WTO) هشدار داد جنگ در اوکراین، افزایش بهای سوخت و مواد غذایی و افزایش تورم چشم اندازه تیره ای را برای اقتصاد جهان رقم زده و برخی از کشورهای بزرگ اقتصادی با خطر رکود «واقعی» مواجه هستند.

هشدار سازمان تجارت جهانی درباره خطر رکود در اقتصادهای بزرگ جهان

در حالی که بحران غذایی بر جهان سایه افکنده و تولید و تجارت مواد غذایی در جهان تحت تأثیر عواملی مثل خشکسالی، تغییرات آب‌وهوایی، کمبود کود شیمیایی، گرانی نفت و جنگ اوکراین مختل شده است.

خبرگزاری رویترز نوشت: «اِنگوزی اوکونجو ایوالا» در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در شهر بالی اندونزی به خبرنگار رویترز گفت: رکود اقتصادی ممکن است در همه کشور‌ها رخ ندهد، اما برخی از کشور‌های کلیدی با خطر لغزیدن به سمت رکود مواجه هستند.

وی هشدار داد: البته تاثیر آن می‌تواند برای بازار‌های نوظهور و کشور‌های فقیر جهان کاملا حائز اهمیت باشد؛ کشور‌هایی که به تقاضای خارجی از کشور‌های توسعه یافته برای رونق اقتصادی نیاز دارند.

سازمان جهانی تجارت مستقر در ژنو ماه گذشته پیش بینی کرد تجارت جهانی در سال ۲۰۲۳ فقط یک درصد رشد داشته باشد. پیش بینی قبلی رشد تجارت جهانی را ۳.۵ درصد برآورد می‌کرد.

با این حال مقام ارشد سازمان تجارت جهانی ابراز امیدواری کرد که مذاکرات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و شی جین پینگ همتای چینی او نشانه مثبتی است.

مدیر کل این سازمان گفت ابهامات بسیاری وجود دارد و خطرات بیشتر ناشی از تبعات جنگ اوکراین و افزایش تورم است.

هشدار سازمان تجارت جهانی درباره خطر رکود در اقتصاد‌های بزرگ جهان

این مقام سازمان تجارت جهانی افزود، از رهبران گروه ۲۰ خواسته است تا محدودیت‌های صادرات مواد غذایی را لغو کنند. این محدودیت که در حال افزایش هستند با افزایش قیمت مواد غذایی به کشور‌های فقیر آسیب رسانده اند.

وی ابراز امیدواری کرد که پیشرفتی در اصلاح سازوکار حل و فصل اختلافات سازمان تجارت جهانی حاصل شود و افزود: چنین سازوکاری از سال ۲۰۱۹ فلج شده است. این اختلال همزمان با کارشکنی دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا برای انتصاب قضات یک مرجع داوری درباره اختلافات تجاری جهان پدید آمد.

این مقام سازمان جهانی تجارت گفت آمریکایی‌ها اکنون به شکل فعالی با دیگر اعضا و در سطح غیر رسمی مشورت می‌کنند و تعامل قوی‌تر طرف آمریکایی می‌تواند از آغاز سال آینده به روند اصلاحات کمک کند.

وزیران تجارت گروه ۷ در نشست سپتامبر (شهریور) خود توافق کردند در زمینه ایجاد سازوکار کارامد حل اختلافات تا سال ۲۰۲۴ توافق کنند.

خبرگزاری اسپوتنیک در همین زمینه گزارش داد: رکودی که کشور‌های بزرگ اقتصادی جهان از آن ترس دارند، علائم هشدار دهنده متفاوتی دارد که از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. به عنوان مثال، اروپا گرفتار قیمت‌های بالای انرژی است که نتیجه تحریم‌های ضد روسی است. قیمت‌های بالا می‌تواند هزینه‌های خانوار را کاهش می‌دهد و هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهد.

بعلاوه سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه‌تر از سوی آمریکا بر مخارج در بخش‌هایی که نرخ‌های بهره در آن‌ها مهم است - مانند مسکن، خودرو و سرمایه‌گذاری‌های ثابت، تأثیر خواهد داشت.

اوکونجو ایولا پیشتر تاکید کرده بود که راهبرد کلیدی برای غلبه بر رکود جهانی، تجارت آزاد است. وی گفته که اقتصاد جهانی به یک پایگاه عمیق تر، متنوع‌تر برای تولید کالا و خدمات نیاز دارد.

دومین روز اجلاس گروه ۲۰ در روز چهارشنبه با برگزاری نشست اضطراری برای بررسی گزارش‌هایی درباره فرود آمدن موشک در خاک لهستان مختل شد و به ابهامات درباره تبعات اقتصادی جنگ اوکراین دامن زد.

گروه ۲۰ یک مجمع بین دولتی است که از ۱۹ کشور و اتحادیه اروپا تشکیل شده است. امسال این اجلاس در بالی و با حضور رهبران سیاسی و تجاری جهان برگزار شد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: