April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۰۰۹۷
۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۰۳:۰۰
0
به غیر از ماموریت «آرتمیس» ناسا، ماموریت‌های دیگری نیز وجود دارند که برای رسیدن به ماه و فرود آمدن روی آن برنامه‌ریزی می‌شوند.

۵ ماموریت مهم که در سفر به ماه اتفاق می‌افتد

ماموریت اخیر ناسا به نام آرتمیس۱ (Artemis۱) که یک فضاپیما را در نزدیکی ماه به پرواز درآورد، باعث شده است که نزدیکترین همسایه آسمانی ما یک بار دیگر در کانون توجه قرار بگیرد.

سفر کپسول اوریون (Orion)، پیش از پنج مأموریت دیگر انجام شد که با هدف رسیدن به ماه در سال ۲۰۲۳ برنامه‌ریزی شده و توسط چندین کشور سازمان‌دهی شده‌اند.

در این گزارش، به بررسی این پنج ماموریت می‌پردازیم.

هاکوتو-آر (ژاپن)

ژاپن قصد دارد یک فرودگر قمری تجاری بسازد که بتواند بار‌های بسیاری را روی سطح ماه مستقر کند. در این ماموریت آزمایشی، فرودگر «هاکوتو-آر» (Hakuto-R) تلاش خواهد کرد تا ماه‌نورد «راشد» (Rashid) امارات متحده عربی را به عنوان بخشی از نخستین ماموریت ماه این کشور مستقر کند. موشک فالکون۹ (Falcon ۹) شرکت اسپیس ایکس (SpaceX) در اوایل ماه جاری پرتاب شد و فرودگر قرار است در ماه آوریل به سطح ماه برسد.

لونار فلش‌لایت (آمریکا)

همراه با فرودگر هاکوتو-آر، یک فضاپیما موسوم به «لونار فلش‌لایت» (Lunar Flashlight) نیز که به اندازه یک کیف است، به فضا سفر کرد. این فضاپیما به سطح ماه برخورد نخواهد کرد، اما در عوض طی سه ماه آینده، با استفاده از لیزر، به جستجوی یخ آب در دهانه‌های قطب جنوبی ماه خواهد پرداخت. این دهانه‌ها به طور دائم در سایه هستند؛ بنابراین میلیارد‌ها سال است که نور خورشید را ندیده‌اند.

چاندرایان-۳ (هند)

ماموریت «چاندرایان-۳» (Chandrayaan-۳) شامل یک وسیله پرتاب سنگین به نام «GSLV Mark ۳» است که در ژوئن ۲۰۲۳، یک ماژول فرود و یک ماه‌نورد رباتیک را به سمت ماه به حرکت در خواهد آورد. این ماموریت به دنبال ماموریت «چاندرایان-۲» انجام می‌شود که در سال ۲۰۱۹ به خاطر فرود تصادفی کاوشگر روی سطح ماه، پایان بدی داشت. این ماه‌نورد یک لرزه‌سنج، آزمایش جریان گرما و جند طیف‌سنج را به همراه خواهد داشت و قطب جنوب ماه را بررسی خواهد کرد.

لونا۲۵ (روسیه)

روسیه پس از چندین تاخیر قصد دارد ماموریت «لونا۲۵» (Luna ۲۵) خود را در ماه ژوئیه پرتاب کند. این ماموریت شامل قرار دادن یک کاوشگر روی ماه برای جمع‌آوری نمونه از قطب جنوب آن است.

هدف اصلی این ماموریت، بررسی ترکیب «سنگ‌پوشه» یا «رِگولیت» (Regolith) قطبی و اجزای پلاسما و غبار اگزوسفر قطبی ماه است. این کاوشگر طیف گسترده‌ای از تجهیزات علمی را در بر دارد که شامل یک بازوی رباتیک برای برداشتن و جمع‌آوری سنگ‌های سطح ماه است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: