April 2024 23 / سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۰۳۶۷
۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۰۵:۰۰
0
کاوشگر «وویجر یک» که در فاصله ۱۴.۸ میلیارد مایلی زمین قرار دارد به سمت تاریک فضای بین ستاره‌ها یا فضای اکتشاف نشده بین ستارگان درحرکت است. این طولانی‌ترین فاصله یک شی ساخت انسان تازمین است.

کاوشگر ناسا به فاصله ۱۴.۸ میلیارد مایلی زمین رسید

کاوشگر «وویجر یک» که در فاصله ۱۴.۸ میلیارد مایلی زمین قرار دارد به سمت تاریک فضای بین ستاره‌ها یا در حقیقت فضای اکتشاف نشده بین ستارگان در حرکت است. این طولانی‌ترین فاصله یک شی ساخت انسان تا زمین است.

کاوشگر‌های وویجر یک و ویاژر ۲ در سال ۱۹۷۷ میلادی با فاصله ۱۶ روز از یکدیگر به فضا پرتاب شدند. آن‌ها طوری طراحی شده بودند تا طی ۵ سال مشتری، زحل، اورانوس، نپتون و قمر‌های آن‌ها را از نزدیک رصد کند.

اکنون ۴۵ سال از آغاز ماموریت آن‌ها می‌گذرد و کاوشگر‌های مذکور با خروج از مرز‌های تحت تاثیر خورشید به نام «مرز خورشید سپهر» (Heliopause) تاریخ ساز شده اند.

هر دو فضاپیما همچنان از خارج منظومه شمسی داده به زمین ارسال می‌کنند و سفر کهکشانی آن‌ها همچنان ادامه دارد.

مهندسان به عنوان بخشی از تلاش مدیریت انرژی کاوشگر‌ها در سال‌های اخیر، سیستم‌های غیرفنی آن‌ها مانند گرم کن‌های ابزار‌های علمی را خاموش کرده اند تا به این ترتیب امکان فعالیت ابزار‌ها تا ۲۰۳۰ میلادی را فراهم کنند.

پس از آن کاوشگر توانایی ارتباط با زمین را از دست خواهند داد.

با این وجود پس از آنکه ناسا ابزار‌های کاوشگر‌ها را خاموش و ماموریت وویجر را پایان یافته، اعلام کرد، ابزار‌های دوقلو همچنان در فضای بین ستاره‌ای شناور هستند.

ناسا معتقد است وویجر یک ۳۰۰ سال بعد وارد ابر «اورت» (Oort) می‌شوند. ابر اورت نام منطقه‌ای است که بسیاری از دنباله‌دارها، سنگ‌ها و یخ‌هایی که در واقع مربوط به بقایای تولد منظومه شمسی میباشند از آن سرچشمه می‌گیرند. حدود ۳۰ هزار سال طول می‌کشد تا کاوشگر به نقطه پایان ابر برسد.

البته این کاوشگر‌ها مسیر‌های مختلفی به اعماق فضا را در پیش گرفته اند. وویجر ۲ اکنون در فاصله ۱۲.۳ میلیارد مایلی زمین است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: