سیدعلی اصغر علامه به تشریح فرصت ها و ظرفیت ها پرداخت
کد خبر: ۳۹۱۸۹۴
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰
0
سیدعلی اصغر علامه با تشریح فرصت ها و ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی پارسیان گفت: با توجه به توانمندی هایی که این منطقه دارد، بدنبال جبران فرصت از دست رفته هستیم.

بدنبال جبران فرصت از دست رفته در منطقه ویژه پارسیان

کمتر از ۲ سال است که منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان شروع به زدودن غبار غفلت و کم توجهی از تن کرده تا دولت سیزدهم برای همیشه در اذهان مردم هرمزگان، یادآور طلوع تلاش‌ها برای توسعه در غرب این استان باشد.

هرمزگان به واسطه موقعیت جغرافیایی خود و قرارگیری در خلیج همیشه فارس و دریای عمان، تنگه هرمز را همانند گوهری در عرصه‌های مختلف از جمله فرصت‌های اقتصادی به آغوش کشیده و در پهنای حدود یک هزار کیلومتری خود از غرب تا شرق این آبراه امکان‌های متعددی برای سرمایه گذاری دارد.

به منظور بهره مندی از این فرصت‌ها بیشترین تراکم مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را برای نقش آفرینی در اقتصاد بین المللی ایران در خود جای داده به طوریکه با ۲ منطقه آزاد تجاری کیش و قشم و هفت منطقه ویژه اقتصادی و معدنی شامل خلیج فارس، شهید رجایی، کشتی سازی، لاوان، قشم، پارسیان و جاسک بیشترین نقش در حوزه مناطق آزاد تجاری و اقتصادی کشور را ایفا می‌کند.

منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان در این بین با وسعت ۹ هزار و ۸۰۰ هکتاری درمحل تلاقی سه استان بوشهر، فارس و هرمزگان قرار گرفته تا با محوریت تولید و صادرات محصولات پتروشیمی و فولاد فعالیت کند.

این منطقه با وجود اینکه در غربی‌ترین نقطه هرمزگان واقع شده است، اما به واسطه ویژگی‌های استراتژیک خود همانند طلوعی در فرصت‌های سرمایه گذاری این استان بوده تا بتواند به عنوان یک منطقه ویژه اقتصادی سهم بسزایی درتحقق اسناد بالادستی از جمله سند سیاست‌های کلی نظام در اقتصاد مقاومتی، صنعت، اشتغال و چشم انداز ۲۰ ساله ایفا کند.

تلاش برای جبران فرصت از دست رفته

این منطقه با حضور در نخستین نمایشگاه بین المللی شهر پایدار در جزیره کیش به دنبال معرفی خود به سایر نقاط کشور است تا برای رسیدن به اهدافی که برای این منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر، تعریف شده است سرعت ببخشد که در این راستا مدیرعامل آن در حاشیه برگزاری نمایشگاه در پاسخ به سوال ایرنا اظهار کرد: به دنبال جبران فرصت از دست رفته یک دهه‌ای هستیم.

سیدعلی اصغر علامه با بیان اینکه فرایند احداث منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان سال ۱۳۸۶ جانمایی شد افزود: مجوز محیط زیستی آن سال ۱۳۸۸ صادر و دستور احداث آن نیز سال ۱۳۹۰ ابلاغ شد، اما به دلایل مختلف عملیات اجرایی و تحقق چشم انداز‌های آن تا سال ۱۴۰۰ آن به کندی پیش رفت.


خروج از رکود یک دهه‌ای

وی با بیان اینکه در این مدت نتوانست به اهداف و چشم انداز‌های خود در حوزه‌های تولید، اشتغال و صادرات دست پیدا کند اضافه کرد: سال گذشته با ورود سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) عملیات اجرایی آن شدت گرفت به طوریکه هم اکنون در نتیجه حمایت‌های دولت سیزدهم به یک منطقه ویژه اقتصادی فعال و خارج از رکود تبدیل شده است.

طرح‌های فعال و در حال احداث منطقه منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان از یک مورد سال ۱۳۹۹ هم اکنون به ۳۰ طرح اجرا شده و یا در حال اجرا رسیده است.

جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره تولید محصولات فولاد و پتروشیمی از جمله اهداف کان تاسیس منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان است که "علامه" در خصوص تامین زیرساخت‌های تحقق این رویکرد اظهار کرد: تعداد طرح‌های فعال و در حال احداث این منطقه از یک مورد سال ۱۳۹۹ هم اکنون به ۳۰ طرح اجرا شده و یا در حال اجرا رسیده است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان با اشاره به اینکه احداث بندر از جمله طرح‌های در دست اقدام این منطقه است اضافه کرد: عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۹۵ شروع شد، اما تا سال ۱۴۰۰ تنها ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.

وی افزود: در یک سال گذشته با تسریع عملیات اجرایی پیشرفت فیزیکی آن به ۸۵ درصد رسیده که سه اسکله آن به بهره برداری رسیده و اسکله چهارم نیز در دهه فجر امسال افتتاح می‌شود.


صادرات یک میلیون تنی

توسعه همکاری‌های منطقه‌ای طریق دریافت مواد اولیه و عرضه تولیدات به خارج از کشور از دیگر رویکرد‌های ایجاد این منطقه ویژه اقتصادی است که به گفته مدیرعامل این منطقه، میزان صادرات کلینکر، سیمان و گچ از این منطقه از ۲۵۰ هزار تن سال ۱۳۹۹، در سال ۱۴۰۰ به ۳۵۰ هزار تن و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ به بیش از یک میلیون تن رسیده است.

وی با بیان اینکه پیش بینی می‌شود با بهره برداری از اسکله چهارم بندر منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان میزان صادرات تا پایان سال نیز از میزان پیش بینی ما فراتر می‌رود.

افزایش ۶ برابر قرارداد‌های سرمایه گذاری

به گفته علامه جذب و جهت دهی سرمایه از دیگر رویکرد‌های کلان این منطقه ویژه است که در این راستا از ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۰ تنها چهار قرار داد جهت جذب سرمایه گذار منعقد شده بود، اما در حدود ۲ سال گذشته ۱۸ قرارداد منعقد شده که ۶ مورد از آن‌ها هم اکنون فعال است.

مجتمع پتروشیمی GTX، تولید لوله‌های بدون درز، تجهیزات بچینگ و بانک ماشین، پایانه صادرات سیمان، احداث پالایشگاه تولید پودر آلومینا، احداث انبار صادرات و واردات، پایانه باربری، مجتمع پتروشیمی، انبار و مخازن از جمله قرارداد‌های سرمایه گذاری منعقد شده در ۲ سال گذشته است که مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان به آن اشاره کرد.


سرمایه گذاری بیش از چهار میلیارد یورویی

وی گفت که ۶ قرارداد در حال سرمایه گذاری نیز در بخش پتروشیمی عملیات احداث خود را طی می‌کند که سه مورد آن مجتمع پتروشیمی GTX بوده که برای هر کدام یک میلیارد یورو اعتبار از سوی سرمایه گذاران تخصیص داده شده است.

علامه اعتبار هرکدام از سه طرح دیگر را نیز حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون یورو اعلام کرد و افزود: این طرح‌ها نیز به عنوان صنایع پایین دستی پتروشیمی هستند که با هدف جلوگیری از خام فروشی و افزایش توان صادراتی کشور در حال احداث است.

وی اضافه کرد: بقیه طرح‌ها نیز در حال اخذ مجوز‌های لازم، از جمله محیط زیست و تامین خوراک بوده که تا پایان سال به چرخه شروع عملیات می‌پیوندند.

آب و برق مطالبه‌ای در شرف تحقق

حضور سرمایه گذاران در مناطق نیازمند ایجاد زیرساخت‌های مختلف به ویژه آب و برق به عنوان عنصر اصلی فعالیت هر صنعت که به گفته مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، در مذاکرات صورت گرفته پیش شرط تمامی سرمایه گذاران تامین این زیرساخت‌ها است.

وی افزود: به منظور سهولت انجام فرایند سرمایه گذاری براساس اهداف کلی منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، عملیات احداث آب شیرین کن این منطقه با پیشرفت ۲۰ درصدی در حال انجام است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان گفت: این طرح با سرمایه گذاری ۲۰ میلیون یورویی در حال احداث بوده که پس از اتمام سالانه با برداشت بیش از ۲۵۰ میلیون لیتر اقدام به تولید آب شیرین مورد نیاز مناطق ویژه پارسیان و لامرد می‌کند.

وی با بیان اینکه موافقت اصولی نیروگاه برق صادر شده و در مرحله مناقصه است یادآور شد: این طرح نیز با افق تولید روزانه یک هزار مگاوات برق مورد نیاز این منطقه ویژه اقتصادی با ۲۵۵ میلیون یورو سرمایه گذاری احداث خواهد شد.

تکمیل زیرساخت‌ها با ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار

علامه با بیان اینکه تا کنون طرح‌های زیربنایی مختلفی از جمله ۵۶ کیلومتر جاده پیرامونی، ۲۵ کیلومتر جاده اتصال سایت شمالی و جنوبی، ۲۹ کیلومتر شبه توزیع برق در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان اجرا شده است افزود: فرایند تکمیل زیرساخت‌های پیش نیاز سرمایه گذاری با ۱۵ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری دیگر نیز در دست اقدام است.

وی افزود: این زیرساخت‌ها از سوی ۳۱ پیمانکار در حوزه‌های مختلف از جمله راه و ساختمان در حال تکمیل است تا بتوانیم در سریع‌ترین زمان ممکن به افق‌های پیش روی این منطقه ویژه اقتصادی دست پیدا کنیم.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان افزود: همزمان با ایام الله دهه فجر نیز چهار طرح زیرساختی به بهره برداری می‌رسد و عملیاد اجرایی چند طرح دیگر نیز آغاز می‌شود.


مسوولیت اجتماعی و نیروی کار بومی

تحقق سند سیاست‌های کلی نظام در تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و انجام مسوولیت‌های اجتماعی از دیگر رویکرد‌های احداث منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان است که علامه به آن اشاره کرد و گفت: هم اکنون در نتیجه عملیات اجرایی طرح‌های زیرساختی و سرمایه گذاری ۲ هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم در این منطقه ایجاد شده است.

وی افزود: حدود ۸۰۰ نفر از افراد شاغل در طرح‌های این منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان را بومیان منطقه تشکیل می‌دهند و تاکید ما در اولویت قرار گرفتن فرزندان این خطه در فرصت‌های شغلی ایجاد شده است.

حدود ۸۰۰ نفر از افراد شاغل در طرح‌های این منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان را بومیان منطقه تشکیل می‌دهند.

علامه یادآور شد: همچنین با ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار ۲ طرح کنترل سیلاب در شهرستان پارسیان در حال انجام بوده که به منظور پاسخ گویی به یکی از مطالبان مردم محلی این شهرستان در دستور کار قرار گرفته که بتوانیم به بخشی از مسوولیت‌های اجتماعی خود در این منطقه عمل کنیم.

سالانه تولید چهارمیلیون تن انواع محصولات فولادی، ۱۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی، ۶۰۰ تن آلومینیوم و سه میلیون تن آلومینا از جمله چشم انداز‌های عملیاتی منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان است که انتظار می‌رود با تقویت حمایت‌های دولت این منطقه بتواند نقش قابل توجهی برای حضور ایران در بازار‌های جهانی بردارد.

نزدیکی به مخازن و محصولات پالایشگاه‌های گازی پارس جنوبی، دسترسی به فرودگاه بین المللی خلیج فارس و آب‌ها آزاد، مجاورت با خط لوله هفتم گاز طبیعی و امکان ورود کالا بدون پرداخت عوارض گمرکی و سود بازرگانی، معافیت مالیاتی ۱۳ ساله از مزایای عمومی اختصاصی سرمایه گذاری در این منطقه است.

نخستین اجلاس و نمایشگاه بین المللی شهر پایدار در کیش با حضور ۲۸۰ شرکت با هدف ارائه دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان در راستای پایداری اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و شهر هوشمند از پنجشنبه ۶ دی تا یکشنبه نهم این ماه در محل نمایشگاه‌های بین المللی جزیره کیش همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۲ گشایش یافته است.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: