در پی تعلل در ایجاد خط لوله آی پی؛
کد خبر: ۳۹۱۹۸۵
۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۰
0
پاکستان روز سه شنبه به نقل از مقام رسمی وزارت انرژی این کشور نوشت ایران بابت تعلل هشت ساله اسلام آباد در عمل به تعهدات خود در قبال قرارداد خط لوله گاز "آی-پی" (ایران-پاکستان) خواستار پرداخت غرامت ۱۸ میلیارد دلاری از سوی پاکستان شده است.

ایران از پاکستان ۱۸ میلیارد دلار غرامت می‌خواهد

این رسانه پاکستانی بدون اشاره به نام مقام یاد شده، به نقل از وی نوشت: در سفر یک هیات رسمی پاکستان به ایران در هفته‌های اخیر، طرف ایرانی با تاکید بر اینکه تحریم‌های آمریکا علیه ایران کاملا غیرقانونی بوده و رسما نمی‌تواند مبنای توقف قرارداد‌ها و همکاری‌های اقتصادی سایر کشور‌ها با ایران شود، از این هیات پاکستانی خواسته تا براساس تعهداتش به قرارداد گازی با ایران، خط لوله گاز را حداکثر تا ماه مارس ۲۰۲۴ (پایان سال ۱۴۰۲) درخاک خود احداث کند و یا خود را برای پرداخت غرامت ۱۸ میلیارد دلار براساس بند‌های درج شده در قرارداد در خصوص جریمه تاخیر اجرای تعهدات، آماده کند.

در قرار داد گازی ایران و پاکستان، پایان سال ۲۰۱۴ به عنوان ضرب الاجل این قرارداد تعیین شده بود. ایران مدت‌ها قبل از این ضرب الاجل، به تعهد خود عمل کرد و خط لوله انتقال گاز به پاکستان را تا نزدیک مرز این کشور احداث کرد. طرف پاکستانی، اما با وجود گذشت نزدیک به یک دهه از ضرب الاجل این قرارداد، به بهانه تحریم‌های آمریکا هنوز هیچ اقدامی در جهت اجرای تعهداتش انجام نداده است.

طبق مفاد این قرارداد، پاکستان موظف به پرداخت جریمه عدم انجام تعهدات خود است. جمهوری اسلامی ایران تاکنون با توجه به حسن همسایگی، اقدامی حقوقی برای دریافت جریمه از طرف پاکستانی انجام نداده است.

طبق این قرارداد، هر یک از طرفین که به تعهدات خود در زمان تعیین شده (پایان سال ۲۰۱۴) عمل نکند، به ازای هر روز تاخیر در اجرای تعهدات، موظف به پرداخت مبلغ مشخصی به عنوان غرامت به طرف مقابل است.

این رسانه پاکستانی با اشاره به اینکه طبق قرارداد یاد شده، پاکستان از اول ژانویه سال ۲۰۱۵ تاکنون مشمول پرداخت جریمه به ایران می‌شود، نوشت: اگر ایران بخواهد این موضوع را به دادگاه بکشاند، پاکستان ناگزیر به پرداخت میلیارد‌ها دلار غرامت خواهد بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: