کد خبر: ۳۹۲۳۷۸
۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۰
0
تخصیص ارز به واردات کود‌های کشاورزی متوقف شد. خبری که چندی پیش معاون وزیر جهاد کشاورزی آن را پیش بینی و اعلام کرده بود در صورت اجرایی شدن این طرح شاهد چند برابر شدن قیمت محصولات کشاورزی در سال آینده خواهیم بود.

توقف تخصیص ارز واردات کود؛ رشد قیمت در انتظار محصولات کشاورزی

کود‌های شیمیایی را می‌توان عامل اصلی افزایش تولید محصولات کشاورزی دانست که از سال ۱۳۴۶ تا امروز با ارز دولتی وارد کشور می‌شد و این امر موجب می‌شد تا محصولات داخلی با قیمت کمتر وارد بازار شوند، اظهار نظری که از سوی معاون وزیر جهاد اعلام شده. این کود‌ها شامل فسفاته، پتاسه و ازته می‌شوند؛ اما حالا و پس از ۵۵ سال دولت تصمیم گرفته تا تخصیص ارز به واردات کود به عنوان یکی از نهاده‌های اصلی حوزه کشاورزی خبر داد متوقف کند و حتی تخصیص‌های قبلی شرکت‌ها نیز بدون اطلاع آنان باطل شده است؛ خبری که از سوی انجمن واردکنندگان کود و سم اعلام شده است. اتفاقی که به اعتقاد عطااله اشرفی اصفهانی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران منجر به افزایش قیمت این نهاده در بازار داخل و کاهش عملکرد کشاورزی می‌شود و در نهایت امنیت غذایی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

در این خصوص علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی چند روز پیش گفته بود در لایحه بودجه ۱۴۰۲ قرار است کود‌های وارداتی با قیمت تمام شده توزیع شوند و از سوی دیگر اوره نیز با قیمت بورس کالا به بازار ارائه شود. حال به گزارش اتاق بازرگانی تهران و به گفته این عضو این اتاق، کود یکی از نهاده‌های اصلی تولید در حوزه کشاورزی به شمار می‌آید و پیامد توقف تخصیص ارز به این کالا، افزایش قیمت نهاده‌ها در بازار داخل، کاهش کیفیت تولید و تضعیف امنیت غذایی را به همراه خواهد داشت. نکته حائز اهمیت اینکه، خرید کود توسط فروشگاه‌ها و کشاورزان از اواخر بهمن ماه آغاز می‌شود و درست در همین زمان، واردات این محصول دچار اختلال شده است. از سوی دیگر رئیس‌کل بانک مرکزی وعده داده بود، ارز واردات کالا‌های اساسی را از محل سامانه نیما و با قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین خواهد کرد، اما هنوز چنین تخصیصی به واردات کود صورت نگرفته است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: