کد خبر: ۳۹۴۰۷۳
۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۰
0
شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۳۸۰۰۰ واحدی معادل ۲.۱۳ درصد، به یک میلیون و ۸۲۰ هزار و ۹۸۸ واحد رسید.

سبزپوشی بورس در آخرین چهارشنبه سال

امروز (چهارشنبه ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۱)، تالار شیشه‌ای شاهد روند صعودی شاخص‌های منتخب بود. به گونه‌ای که شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۸۵۹۳ واحدی، به رقم ۴۱۱ هزار و ۸۲۰ واحد رسید.

شاخص کل هم وزن نیز با افزایش ۱۳۱۵۶ واحدی، عدد ۵۵۴ هزار و ۱۸۹ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۷۷۸۰ واحدی به رقم ۳۲۷ هزار و ۷۳۷ واحد رسید.

همچنین شاخص سهام آزاد شناور ۳۹۳۵۴ واحد افزایش را رقم زد و به سطح ۲ میلیون و ۳۶۵ هزار و ۱۵۵ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۳۰۰۲۰ واحد افزایش به رقم یک میلیون و ۳۹۹ هزار واحد رسید و شاخص بازار دوم ۶۹۷۸۶ واحد افزایش یافت و عدد ۳ میلیون و ۴۶۴ هزار و ۵۸۷ واحد را به نمایش گذاشت.


کارشناسان بازار سرمایه معتقدند: صرفا بالارفتن نرخ ارز ملاک تصمیم‌گیری ما برای خرید یا جابه‌جا کردن سهام در بازار سرمایه باشد، چون تصمیم‌گیری در بازار سهام مبتنی بر اثر نرخ ارز بر خوراک شرکت‌ها و فروش آن‌ها خواهد بود.

از آنجا که دلار در تعیین وضعیت بازار سرمایه نقش مهمی بازی می‌کند این گمانه وجود دارد که ممکن است با ریزش قیمت دلار، بازار بورس هم دچار ریزش شود. کارشناس بازار سرمایه در این باره گفت: با کاهش قیمت دلار، شاهد ریزش عجیب و غریب در بورس نخواهیم بود چرا که حتی با همین نرخ ارز هم بازار به شدت عقب است و از آنجا که خیلی از سرمایه‌گذاران در بازار‌های موازی بودند و ما از بازار‌های دیگر عقب هستیم عملا هنوز در بازار سرمایه یک رشدی را پیش رو خواهیم داشت.


نگاه میان‌مدت و بلندمدت به بورس

حسین عبدی درباره وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: باید از ۳ نقطه نظر به بازار سرمایه نگاه کنیم؛ یکی نقطه نظر خیلی کوتاه‌مدت است که نگاه روزانه به قیمت دلار دارد و به این صورت به قیمت دلار نگاه می‌کند که هر روز با نوسانات دلار جابه‌جا می‌شود و عمدتا به سهم‌های صادراتی جهت می‌دهد.

عبدی ادامه داد: یک نگاه میان‌مدت داریم که به قیمت میانگین دلار و گزارشات ماهانه شرکت‌ها به‌خصوص گزارشات سه ماهه و گزارشات انتهایی سال شرکت‌ها نگاه می‌کند.

وی افزود: نگاه میان‌مدت از ۲ نقطه نظر وضعیت را رصد می‌کند؛ یکی اینکه قیمت میانگین دلار وقتی نسبت به ۶ ماهه گذشته بالاتر باشد، مثبت است. از جنبه دوم هم نگاهش بیشتر به حاشیه سود شرکت‌هاست و اینکه آیا نرخ دلار بر حاشیه سود شرکت‌ها تاثیر گذاشته یا خیر؟ همچنین سیاست‌های تولیدی دولت را رصد می‌کند تا ببیند به صورت منفی روی شرکت‌ها تاثیرگذار بوده یا خیر؟ چرا که دولت به دلیل کسری بودجه در چند ماه اخیر سعی داشته است یکسری سیاستگذاری‌ها را به صورت شرکت‌داری اعمال کند.

عبدی ادامه داد: نگاه بلندمدت هم داریم که در آن بسیاری از سرمایه‌گذاران و سهامداران ما به اینکه احتمالا تحولات مثبتی در حوزه اقتصاد سیاسی در حال وقوع است توجه دارند و برای همین قیمت سهام را با توجه به اینکه از بازار‌های موازی عقب بوده است، خریدارند و همین رویکرد و نگاه باعث شد که بازار سرمایه به آن صورت به افت نرخ دلار واکنش منفی نشان ندهد.


پیش‌بینی وضعیت بورس برای سال آینده

کارشناس بازار سرمایه در مورد وضعیت بورس در سال ۱۴۰۲ هم گفت: به نظر می‌رسد که ۳ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ برای بازار سرمایه زمان خیلی خوبی خواهد بود، اما از آنجا به بعد را باید منتظر باشیم تا ببینیم فصل مجامع شرکت‌ها چطور پیش خواهد رفت و به لحاظ بنیادی انعکاس نرخ ارز در صورت‌های مالی شرکت‌ها چطور خواهد بود.

عبدی ادامه داد:، اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که نباید صرفا بالارفتن نرخ ارز ملاک تصمیم‌گیری ما برای خرید یا جابه‌جا کردن سهام در بازار سرمایه باشد درواقع می‌شود گفت تصمیم‌گیری در بازار سهام مبتنی بر اثر نرخ ارز بر خوراک شرکت‌ها و فروش آن‌ها خواهد بود تا ببینیم حاشیه سود شرکت‌ها چقدر تغییر کرده است. بر این اساس همانطور که اشاره شد سه ماهه ابتدایی سال آینده، چون زمان گمانه‌زنی‌هاست معاملات شرکت‌ها بهتر انجام خواهد شد و فرصت خیلی خوبی است، اما از آنجا به بعد صورت‌های مالی شرکت‌هاست که وضعیت را تعیین خواهد کرد به‌علاوه اینکه وضعیت سیاسی در کشور ما همیشه تعیین‌کننده بوده است.

خبرنگار: ایمان قاسم پور

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: