April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۴۱۵۴
۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۵
0
سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری از صعود ۳ پله‌ای ایران در رده‌بندی جهانی تولیدکنندگان بزرگ خودرو جهان در سال ۲۰۲۲ و عبور تولید خودرو ایران از مرز یک میلیون دستگاه خبر داد.

صعود ۳ پله‌ای ایران در رده‌بندی تولیدکنندگان بزرگ خودرو

آمار‌های منتشرشده از سوی سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری نشان می‌دهد تولید خودرو جهان در سال ۲۰۲۲ با رشد ۶ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به ۸۵ میلیون و ۱۶ هزار دستگاه رسیده است.

بر اساس این گزارش تولید خودرو ایران در سال ۲۰۲۲ نیز با رشد قابل توجه ۱۹ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به یک میلیون و ۶۴ هزار و ۲۹۸ دستگاه رسیده است.

بر این اساس برای نخستین بار از زمان خروج آمریکا از برجام تولید خودرو ایران به بالای یک میلیون دستگاه بازگشته است که این امر نشان دهنده خنثی شدن اثر تحریم‌ها در اقتصاد ایران است. تولید خودرو ایران در سال ۲۰۲۱ نیز ۲۱ درصد و در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۳۰ درصد افزایش یافته بود.

با رشد قابل توجه تولید خودرو ایران، جایگاه این کشور در رده‌بندی تولیدکنندگان بزرگ خودرو جهان نیز بهبود یافته است. ایران در سال ۲۰۲۲ توانسته است ۳ کشور انگلیس، روسیه و اسلواکی را کنار بزند و در جایگاه شانزدهمین تولیدکننده بزرگ خودرو جهان در این سال قرار بگیرد. رتبه ایران در رده‌بندی جهانی تولید خودرو در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۹ اعلام شده بود.

تولید خودرو انگلیس در سال میلادی گذشته ۶ درصد کاهش یافته و به ۸۷۶ هزار دستگاه، تولید خودرو روسیه با کاهش ۶۱ درصدی به ۶۰۸ هزار دستگاه و تولید خودرو اسلواکی با کاهش ۳ درصدی به یک میلیون دستگاه رسیده است.

تولید خودرو ایران در سال ۲۰۲۲ همچنین بالاتر از کشور‌هایی مثل ایتالیا، آرژانتین، لهستان، پرتغال، بلژیک و اتریش بوده است.

چین بزرگ‌ترین خودروساز جهان

چین با اختلاف بسیار زیاد نسبت به آمریکا بزرگ‌ترین خودروساز جهان در سال ۲۰۲۲ بوده است. تولید خودرو چین در این سال ۲۷ میلیون و ۲۰ هزار دستگاه گزارش شده است. تولید خودرو چین در سال ۲۰۲۲ حدود ۳ درصد رشد داشته است.

آمریکا با تولید ۱۰ میلیون و ۶۰ هزار دستگاه در رده دوم و ژاپن با تولید ۷ میلیون و ۸۳۵ هزار دستگاه در جایگاه سوم جهان قرار گرفته‌اند. کشور‌های هند، کره جنوبی، آلمان، مکزیک، برزیل، اسپانیا، تایلند، اندونزی، فرانسه، ترکیه، کانادا و چک نیز به ترتیب رتبه‌های چهارم تا پانزدهم را در رده‌بندی بزرگ‌ترین خودروسازان جهان به خود اختصاص داده‌اند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: